Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LCD juhtimine ja datasheet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LCD juhtimine ja datasheet

http://www.zone.ee/robz/lcd/

seal asuvad siis pildid LCD'st, mida ma sooviksn juhtida siis kas paralel või serial ühendusega (olenevalt sellest mida lcd võimaldab) :huh:

välja on too koogitud yhest telefoni-laadsest aparaadist mille marki ei tea, ning üldse andmed selle originaal masina kohta puuduvad. Telefoni-laadne sellepärast, et ei suutnud tuvastada kuulari ja mikrofoni asukohta... <_<

Plaadil on 18 jalga kahes reas, millest osad on plaadil asuvate ledide juhtimiseks(arvan). skeemi sealt pealt on raske vaadata kuna sinna on liiga palju peale joonistatid ja läbi nägemine ja radade ajamine on raskendatud. lcd all on 2 kivi mille datasheete ei suutnud samuti üles leida googelist... :unsure:

äkki keegi oskab aidata.

äkki see aitab? http://home.iae.nl/users/pouweha/lcd/lcd.shtml

Comment

kas LCD peaks midagi tegema kui tema GND ja +5 V jalgadele pinge peale lasta? (lasin muidugi ka 3.6V praegu)

igatahes mul ei teinud... ja tabelitest on nagu pine <=14 mul on aga 18 pin&#39;i...

Comment

Kui jalgade arv ei klapi, siis on vast mingi teine pinout. Otsi nüüd selle HD44780 datasheet, sealt tema toite- ja maajalad välja ja siis otsi või mõõda välja, kuhu pistiku jalgadele nad lähevad. Alles siis vaatame edasi.

Comment

data järgi jalad leitud, kuid kuna trükiplaat kahe(või rohkema)kordne, siis on raske leida pin, kuhu see asi läheb...

(plaadi 1 pool on vaba ja teisel poolel on lcd ise ees...)

Mõõtmise teel leidsin Vcc ja GND&#39;i yles... ja lasin 5V sisse...(midagi)

Comment

kontrasti otsale Vee ikka otsisid üles ja sinna ka ikka midagi lasid?

Comment

kui selline jalg eksisteriks siis laseks hea meelega, aga seda pole kivi data järgi yldsegi olemas <_<

seal on 5 V jalga, mis on kivi oma power ja need on plaadil juba samasse pinni ühendatud nii et asi siisgi poweri kätte saab...

Comment

Originally posted by bloody&#045;orc@Feb 12 2005, 10:12
                kui selline jalg eksisteriks siis laseks hea meelega, aga seda pole kivi data järgi yldsegi olemas
                Annaks korraliku lingi, ma vaataks ka...
                Kontrastsuse sätte ots ei peagi ilmselt kontrollerile sattuma. Üritasin ka HD44780 &#39;datasheet&#39;i leida, et vaadata selle viikude vastavust standartse LCD plaadi otstega (enamus nad otseühenduses ju on), aga sain ainult mingeid puuduva tekstiga asju. Ei tea kas olen kehv otsija. Kui see vastavus õnnestuks kindlaks teha, saaks selle ebastandartse isendi kohta vastavuse ka kätte... (Ma saaks oma standartse LCD pealt radasid vaadates ka midagi teada).
                Vaataks uuesti kui korraliku &#39;datasheet&#39;i lingi saaks. Kuskilt ei leidnud ka kindlat tõendit, et OKI M5839C (nagu sellel isendil) oma viikude poolest vastab tuntuma HITACHI HD44780-le. Huvitav oleks ka teada, kas HD44780, M5839C ja KS0066U on analoogid või millegipoolest erinevad.
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

http://home.iae.nl/users/pouweha/lcd/lcd0.shtml

see on siis see pea kivi&#39; mis siis LCD&#39;de juhtimiseks vaja on... seda teist kivi ma pole uurinudgi

Comment

http://www.sparkfun.com/datasheets/LCD/HD44780.pdf

Comment

Mis võib viga olla et üsna tühjad 60 lehte, olemas ainult mittemidagiütlevad tekstita joonised ja tabelid, jooned... Sellist asja pole varem kohanud, kas võib põhjus olla suures mahus (60 lk.) et tekst põhiosas kõik puudub?

Comment

Äkki viga sinu masinas - tõmba ja installi akrobaat uuesti: www.adobe.com

Comment

Mul on Linux ja &#39;xpdf&#39;, seni väiksemamahulistega pole probleeme. Asja uuritakse...
                          Esmaspäeval saan töömasinas Adobe Reader&#39;iga selle ilmselt ära vaadata ja mõne huvitavama lk. ka printida...

Comment

adobe readerist on ka linuxile variant täitsa olemas adobe lehel, proovid äkki sellega?

Comment

Viigud V1...V5 on mõeldud kontrasti pinge jaoks. Hakka neid mööda minema. Peaksid olema takistitest pingejaguri kaudu koos ja üks karv läheb Vlcd väljaviigule. Sinna annad kontrasti pinge. Proovi esialgu vahemikus 0...+5V. 0 lähedal peaks olema max. kontrast. Juhtsignaali pole esialgu vajagi.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X