Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pingemuundur autosse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pingemuundur autosse

    Probleem selline et oleks vaja arvuti autosse panna ja mõtlesin teha pingemuunduri et siis lihtsam mõnd muud asja ka panna. Trafo peale ei tahaks ehitada, see liialt raske, mõtlesin feriiti a ei leia kuskilt joonist sellise asja jaoks ja kas feriit üldse kannatab sellist võimsust. Vaja oleks 400W, ehk keegi teab kusta saada jooniseid või kas feriit üldse kannatab sellist võimsust.Arvuti toitekates on kül feriit aga see vist mingi eri mark.Ja kui siis millist sagedust peaks sinna feriit trafose sisse laskma?
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    #2
    Äkki on lihtasam osta , ise maksin paar-kolm aastat tagasi 2000.- 300w -se eest kuid praegu kui otsida peaks saama 700-800 sellise küll kätte.
    Üks variant mida olen ka teinud on vanast arvuti upsist ..... pole kuigi raske kuid neil jääb vist võimsust natuke väheseks.
    O: läpakate klaviatuure M: erinevaid läppari juppe, protsessorid, wifid, mälud, klaviatuurid, klaviatuuride nupud, jpm Apple Macbook inverterid Huvi korral PS.

    Comment


      #3
      Probleemiks tuleb vist ikka piisavalt ilusa siinuspinge saavutamine, mis ei ole eriti kerge. Praegu mul ei tule pähe, kas arvutis ka üle 12V pinget kasutatakse, kui ei ,siis oleks lihtne toiteplokk lihtsalt vahelt välja visata. Aga muidu pingemuundur osta oleks vist küll targem, kui ise teha, kuigi nendel odavamatel ka eriti ilus siinus pole, peab ikka veidi kallimat vaatama vist.

      Comment


        #4
        Originally posted by murphy@Feb 15 2005, 00:40
        Trafo peale ei tahaks ehitada, see liialt raske, mõtlesin feriiti .....ja kas feriit üldse kannatab sellist võimsust. Vaja oleks 400W,....Ja kui siis millist sagedust peaks sinna feriit trafose sisse laskma?
        Ferriitsüdamikud võimaldavad väiksemate trafo mõõtude puhul saada suuremat ülekandevõimsust. Seda aga mitte võrgusagedusel 50Hz, vaid kasutatakse sagedusi tavaliselt kümnetes kilohertsides. Trafo alalispingega (ka autolt) ei tööta, kõigepealt see vaja vahelduvpingeks muuta, leida sobiv skeem isetegemiseks või osta selline.
        Arvuti vajab autoaku pingest väiksemaid pingeid ja tasub mõelda, kas teha hoopis ilma trafota või teha ümber arvuti toiteploki võrgutoiteosa akutoitele (võrgupingest tehakse tavalises toiteplokis alguses 300V alalispinge), kasutada UPS-i milles ka 12V aku, ....
        Ega see isetegemine nii lihtne olegi kui selliste asjadega varem tegelenud pole...
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

        Comment


          #5
          Leia kuskilt üks surnud stabiliseeriv arvuti UPS 700-800W. Sellel on korralik muudndur juba sees. Reeglina surevad akude pärast ja vanema UPSi korral ei taheta enam uusi akusid sisse osta. Viska akud minema, väikene ümberehitus seest, pane vajalik osa uude metall korpusesse ja installi autosse koos korraliku kaabliga (10mm2). Saad kahtepidi pilli 220-->12 ja 12-->220.
          ... siiski kogemustega spetsialist@71
          * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

          Comment


            #6
            See arvuti ei terbi elu sees ka seda 400W voolu!!!

            KUI, siis sel juhul peaks sul kõik voolukaablid leidma endale seadme kuhu voolu süstida, kõiks seadmed peavad töötama täiskoormusel ja arvuti ise ka täiskoormusel. Suht võimatu nähtus IMO Endal sama projekt käsil, lahendamata mured on veel püsimälu seadme valik, paneks usb pulga ja XP peale aga kala selles et bootiv USB on raske ja kallis leida. Kõvaketta panek oleks lihtne aga siis peab ketta varjama põrutuste eest, muidu on kuu aja pärast juba kõvakas õhtal, proovitud värk.
            -

            Comment


              #7
              Kas see siinus ongi tähtis, sest toitekas nagunii alandatakse kõik ära siis ei tohiks sagedus ka tähtis olla, ja ups oleks kyl hea idee a kust neida saada . Ja arfi toitkas on ka feriit, ja teeb 220 pealt ju 12 peale, mõtlesin et kui pana mingid transid sinna 12V välundi peale ja anda ristkülik pinge peale siis ei tohiks ju transid üle ka kuumeneda.ja kui pinget jääbki väheks siis arfil lüliti ju 110V jaoks. Aga kas feriiti võib sellise pinge sisse lasta, mul pole aimugi mis kujuga toitekas pinge võiks olla.
              Hdd on mul vastavas karbis.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

              Comment


                #8
                UPSi muretsemine on just see kõige väiksem problee... igast firmast saaks, kus arvuteid kasutatakse...(peaks vähemalt) ja kui ka ei saa siis võin arvan et ise tuua mõne vanema, millel akud õhtal...

                ja ühildun inimestega, kes arvavad, et pole seda 12->220->12\5\3,3\-5\-12 konverterit vaja... saab edukalt ka ilma...

                Comment


                  #9
                  Niipalju veel nende upside kohta et see mille ise ehitasin oli vist 300W kuid probleem selles et monitor igatahes selle taga tööle ei läinud.Monitor võtab sisse lülitades suurema voolu litaka ja lükkas upsi tagant. Samas sai vabalt töödata arvuti kast ilma moluta , 60 w-ine pirn ja arvuti aktiiv kõlarid creative4.1 ja polnud mingit probleemi.
                  Testitud sai ka veel väiksema telekaga ja ka see ei võtnud pilti ette.

                  Edit : Samas 300W poest ostetud muundur toitis ära nii arvut,monitori ja ka teleka korraga.
                  O: läpakate klaviatuure M: erinevaid läppari juppe, protsessorid, wifid, mälud, klaviatuurid, klaviatuuride nupud, jpm Apple Macbook inverterid Huvi korral PS.

                  Comment


                    #10
                    poes ostetute eelis on see, et nad lubavad hetkeliselt isegi kuni 50% rohkem koormata ja reeglina on nendel ka parem kasutegur, mis on oluline piiratud energiahulga tõttu(aku mahtuvus)
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment


                      #11
                      Kõik pingemuundurid väljastavad ristkülikuimpulssi, spetsiaalsetel on see pisut sin-kujuliseks muudetud.Arvuti toiteks sobib ristkülikukujuline pinge rahuldavalt.
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                      Comment


                        #12
                        Oki pingemuundur valmis, tegin ikka raud südamikuga, natuke raske sai aga lihtsaim varjant, värviteleri trafo uuesti mähitult, pinge stabiilsus jäi kyl soovida sest kõikus 264V-211V vahel. Kasutasin Transistoriteks KT825D, neid kokku 6.Sageduseks valisin ligikaudu 100Hz.Testisin ka ühe vana 250W upsiga millel oli aku läbi aga ma ei tea mis upsile ei meeldinud igatahes peale 30min töötamist jäi vait. Trafo oli tuline, see vist kärssaski ja transistorid selle järgi, a asi oli kinnises kastis, ja ise olin autost väljas ja ei märganud kärssamist. Upsi järgi olid 19 toli LCD (25W), mingi 800Mhz celeroni niru(80W) ja U101(mängis normaalse helitugevuse juures, mite põhjas). Igatahes ei töödanud ja UPSist jäin ka ilma.Muidugi auto käis ja viga võis selles ka olla et siis ju pinge kõrgem mingi paar volit.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                        Comment


                          #13
                          Kas välikeskkond tavalisele LCD'le kahjulik pole? Niiskust jne asju pean just silmas, muidu paneks isegi 15" LCD endale armatuuri pealt vastu vahtima.
                          -

                          Comment


                            #14
                            Millise kiviga Sa pinge stabiliseerisid? KT 825 le jääb ju palju pinget peale ca 2V ,kogu kupatus hakkab koormusest kaa veel sõltuma. Endal kaa plaanis üks 1,5kW UPS teha. 50Hz SG3526 kiviga, hetkel otsin odavalt toroidsüdamikku. Kui leian , proovin ära.

                            Comment


                              #15
                              kõvakettana tuleks kasutada CF kaarti, et rappumisele vastu peaks.

                              Comment

                              Working...
                              X