Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mis juhtub UPS-iga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis juhtub UPS-iga

    Mis juhtub UPS-iga, kui ta saab pikemat aega 220voldi asemel 380volti.
    Telerid ja videomakid käituvad erinevalt, mõnel põleb kaitse, mõnel lõhub toiteploki ja teinekord lõhub skeemis ka midagi ära.
    Aga UPS-il ?
    On kellelgi kogemusi ?

    #2
    Üpris kindlalt lendavad sisendi kondekad õhku. Pooljuhid ei pruugi lennata, oleneb sellest kas sel hetkel laadimine toimus või mitte. Aku peaks terveks jääma.

    Comment


      #3
      Kas on ka praktilisi kogemusi ?

      Comment


        #4
        küsimus tundub mulle peaaegu nii: "andsin upsile 380V ja nüüd tahaks seda korda teha". idee järgi taluvad impulsstoited ülepinget ja trafod alapinget, vastupidi ei toimi. iseasi, kui annad ikka 1,5x suurema pinge... dioodid peaks alles jääma, lüüdid ok kindlalt läind. vaevalt mõni tootja 350 või 400V lüütide asemel tahab panna 600V. trafo ja väljund ei kõrbe, aga ära võivad veel minna sisendi generaator ja/või transid
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #5
          Oleneb UPSi skeemist. Kui akut laetakse eraldi pisikese trafoga, siis kipub see ära kõrbema. Enamasti päästab trafo siiski termokaitse. Selle vahetamine on vahel paras pusimine, et mähist ära ei lõhuks. Kui akut laetakse pingemuundiga, siis võib selle transs lepingu lõpetada. UPSid, millel inverteri trafoga laetakse akut, ja kui pinge kõigub, pannakse trafo "tagurpidi" käima, pole minu kätte peale selliseid eksperimente sattunud. Seega ei oska öelda, kuidas sellistele UPSidele 380V mõjub. Välk teeb palju rohkem pahandust, aga see läheb teemast välja. Ja targemad UPSid lükkavad inverteri käima ka ülepinge korral, nii et neid pole kah trehvanud, kui just välk ei aita. Vahel läheb ka lihtsalt kaitse läbi (kui on raatsitud panna).
          Muudest vidinatest oli juba eelnevates postitustes juttu.
          Harjutamine teeb harjutajaks.

          Comment


            #6
            Tänud info eest

            Comment

            Working...
            X