Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Õhku kirjutav el.kell

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Õhku kirjutav el.kell

Sattusin sellisele huvitavale projektile:
    http://www.metricmind.com/clock/clock.htm

Kui sai valesse alateemasse postitatud, siis vabandan juba ette.
    Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
    Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

asi lihtne ja teeks valmis, aga ei saa hästi aru miks on vaja seda mootorit ümber mähkida? kas 5V jaoks või mingi muu jama pärast?
    12V saaks kgu kupatusele ju peale anda ja PICile oma 7805 ja ongi korras. või peab millegi muu pärast seda ümber mähkima. jõle segan tekst seal

Comment

Ega mootorit ümber ei mähitagi. Sealt võetakse kogu skeemile toide.

Comment

Kusjuures samast skeemist on veel lihtsam variant, millel on ära jäetud see optiline asukoha kontroll ja seda võetakse sealtsamast toite pulsatsioonist.

Comment

Endal selline kell valmis tehtud aga korralikult progemata (pole aega). Kui keegi tahaks omale, siis vahetaks näiteks mõne väiksema servo vastu.

Comment

Siin veel yks variant...

Comment

Siin veel mõni ...
              Head susserdamist !

Comment

Sain enda oma peeaaaegu valmis:
                Peaaegu tähendab seda, et tuleb kindlasti ka ilus korpus ümber
                ja vist ka kohendatakse väheke softi.

http://www.hot.ee/mogo/vurrkell/

Comment

Kui palju tegemiseks aega läks, ja kui palju maksma läks?
                  Iseenesest päris põnev asi
                  R.I.P Äkki on sul enda omast mõni pilt kah, ja palju hind on?

Comment

Tubli ja kena töö. Räägi kuidas nii kena trükkplaadi tegid lühidalt, laserprinteri tehnoloogia või PnP

Comment

Maksma läks umbes 150.- PIC, LEDid ja võib-olla midagi veel, mis praegu täpsemalt ei meenu.
                      Ülejäänud jupid on "sahtlipõhjast".
                      Videopea tuttavalt.
                      Aega...ideest kuni valmimiseni umbes 3 kuud, nagu mu 1-st postitusestki näha.
                      Reaalset tööd ehk nädalajagu 8h päevades.
                      Tegelikult sai ka palju katsetamist tehtud:
                      - mootoreid valitud(videopea oma on konkurentsitult vaikseim, võrreldes harjadega mootoritega.),
                      - videopea trafo ülekandevõimet katsetatud (infoks, et parim ülekanne tekkis ~10 MHZ juures.) minul sai see 300KHz peale sätitud.
                      - ringilugemisopto plaanisin ka algul väljapoole videopead panna, aga ilumeel võitis ja toppisin jublaka sissepoole.
                      - kõvasti võttis aega ka videopea tööle saamine, sest draveri datasheeti lihtsalt ei ole.
                      Lõpuks leidsin 1 vene kivi oma, mis väidetavalt selle isendi analoog.

Trükiplaat...laserprinteriga fotopaberile->triikrauaga tekstoliidile->vähesel määral vigade parandus markeriga->söövitus.
                      Kusjuures printer lasi suht õhukese kihi tahma.
                      Paber on mu meelest ikkagi kõige tähtsam, et oleks olemas see läikekiht, mis pärast hästi maha tuleb.

Comment

Kuidas pic programmeerimise teostasid?....hästi ei saanud seal lehel aru ja pole kunagi progetud teksti rauda ümber pannud.

Comment

Originally posted by Siiasinna15@Jun 2 2005, 20:44
                          Kuidas pic programmeerimise teostasid?....hästi ei saanud seal lehel aru ja pole kunagi progetud teksti rauda ümber pannud.
                          Varsti on kavas ka moditud skeemid(kaasa arvatud programmaatori oma)üles riputada, ehk on abiks.
                          Aga tehniliselt...arvutist läbi programmaatori PICi ja kõik.
                          Softi poole pealt rohkem ei räägi, kuna seda ei teinud mina. Tänud kolleegile!!!

A siin ju eraldi PICi- foorum ka olemas...
                          Seal neid programmaatorite skeeme ka kuhjaga.

Comment

to Kaur, kui viitsid Mustamäele (TTÜ peamaja) järgi tulla annaks niisama ära. Sai kunagi asi valmis tehtud, ent progemine jäi ajapuudusel pooleli (2 aasta jooksul pole aega leidnud) seega vist ei leiagi ent veidi kahju on sellisest poolikust asjast. PS mikrokontroller puudub komplektist (16F628).

Pilt asjast

Sorry kui kellelgi on aeglane link aga ma olin liiga laisk et pilti veidi väiksemaks teha .

Kaablitrippidega kinnitatud jubin mootori küljel on magnet, mille abil saaks määrata pöörlemiskiirust (pöörleva osa küljes on halli andur.

Comment

R.I.P kas asi on ühesõnaga valmis, ainult PIC vaja progeda ja kõik?
                              Kui suurt häält see asi muidu teeb?
                              Kui nii, siis tuleks vist teekond mustamäele ette võtta
                              Ahjaa... Tevalos on selle nimega 5 kivi. Millist valida?

Comment

Working...
                              X