Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

K.I.T.T. tuled

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

K.I.T.T. tuled

käisin poes ja ostsin vajalikud jupid ...
    16x LED (red)
    1x 180 ohm
    1x 10k ohm
    1x 33k ohm
    1x 2u2/16V
    1x 74HCT191
    1x 74HCT132
    2x 74HCT138
    1x 78L05
    1x 47uF/16V
    1x 100n
    2x 1N4007
    aga ei oska nendega midagi peale hakata ... kas oleks vaja veel mingit plaatmoodulit kuhu peale need kinnitada??? siis veel tahan teha tulede rada (http://home.wanadoo.nl/electro1/avr/knightrider.htm 16 leediga)aga ei saa skeemi legendist kuidagi aru... ehk oskab keegi aidata?
    ma ei ole asjatundja!!! nii et palun...
    ärge kohe näkku lööge...

Ma arvan et alusta elektroonikafoorumi ylaosas oleva teemaga: http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=6175

Comment

Ma ei viitsi mölisema hakata, kuid kui tohib küsida, siis kuhu sellise riista tahad panna?
      Jalgrattale või? Autol muide ei või, kui ma nüüd ei eksi, mingeid muid vilkuvaid ega jooksvaid tulukesi olla, peale nende mis küljes või siis vilkurite, erandjuhtudel.

Aga kui tahad maikelnaidiks saada, siis monteeri omale autosse ntx telekas või mõtle välja süsteem, mille abil saad monitorilt vaadata, distantsilt, kuidas mõni kurivaim su auto kummi üritab naelaga läbi torgata :-P
      Selleks puhuks on muidu tore kui ka kõrtsukakluse võtted varrukast võtta oleks :-)

Paraku aga jah, nii lihtsa skeemi pugul, kui ei oska juppidega miskit peale hakata, pead alustama enda harimisest. Soovitan mikroskeemidele osta sobilikud pesad, sest algajal juhtub nii mõndagi ja pole nad nii teab mis odavad kah. Plaadiks sobib see nn prototüübi või montaashiplaat - tunned ära selle järgi, et on roheline ja sisaldab auke, mis teineteisest võrdsetel kaugustel.

Edu!
      To boldly go where no man has gone before.

Comment

Muhhahhaaaa mul on see juba osaliselt valmis... ainult yte osa oleks veel vaja mida seekord poes ei olnud... nii et jah... B-) ... see pole eriti kallis kokku l2ks see mingi 77.- ainult

Aga kas siis igal asjal peab olema otstarve??
        ma ei ole asjatundja!!! nii et palun...
        ärge kohe näkku lööge...

Comment

Originally posted by tarsan@Mar 3 2005, 21:17
          Niisama ei pidavat vares ka lendama...
          Mina olen ka otstarbeta skeeme katsetanud, kogemusi ja tarkusi lisab ikka.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

hehee Kartul... natuke korrigeerin sinu sõnastust. Pole keelatud liikluseeskirjades ega ka muus seaduses sellise kiti tule lisamine oma autole, KUID sa ei tohi seda liikluses kasutada Nt. oma aias (hoovis) võid sa seda kiti tuld vilgutada palju tahad, ka sisi kui ment sinna tuleb jne... Võid samamoodi ka kuskil autotuuningu näitusel seda esindada jne. Seda ei tohi liikluses kasutada sama palju kui neoonlampe auto põhja all jne, kuna need tõmbavad ligi teiste liiklejate tähelepanu ja selel tagajärel nende keskendumisvõime sõidule väheneb ja võib juhtuda liiklusõnnetus.
            Vot nii on lood...

Comment

Originally posted by Reixx@Mar 3 2005, 23:46
              ... sa ei tohi seda liikluses kasutada Nt. oma aias (hoovis) võid sa seda kiti tuld vilgutada palju tahad...
              Sorry OT, aga sõltub jah, milleks kellegil auto on... Mina kasutan teda põhiliselt transpordivahendina ja üldjuhul liikluses.
              Head susserdamist !

Comment

Originally posted by fre+Mar 3 2005, 23:04--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre @ Mar 3 2005, 23:04)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-tarsan@Mar 3 2005, 21:17
                Niisama ei pidavat vares ka lendama...
                Mina olen ka otstarbeta skeeme katsetanud, kogemusi ja tarkusi lisab ikka. [/b][/quote]
                tarkuse lisamine ongi nende skeemide otstarve
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ojaa, meenub mullegi kord liikluses nähtud pilt kus miski valge (ja roostes) lada külge olid taolised lambid monteeritud ja isegi vilkusid seal siia-sinna...
                  Tead võttis ikka karbi lahti küll, ei jõudnud nagu pärale see kooslus, mis seal nägin..
                  Teadvus justkui ei tahtnud sellist liikuvat arusaamatust omaks võtta. Nilbe on sellise asja kohta ikka leebe sõna :-P

Aga jah, loomulikult: õppida, õppida, õppida :-)
                  ...

Ah jaa, kuna juba elukunsti teemadele läksime, siis võiksid ehk sellise imelise asjandusega proovida kõiki ära petta, selle endale pea külge kinnitades.. Et nagu ohtlik robot vms :-D
                  To boldly go where no man has gone before.

Comment

OT. Auto osta ka siis ikka vastav, kas seesama nn. K.I.T.T või ntx Ford Probe. Siksile ei sobi nagu vist.

Comment

seda võib kasutada ka liikluses...
                      ... Kui ment su kinni peab siis vajutad nuppu mis keerab tule kapoti sisse ja välja ilmub osa kapotist... kuna ment pole asjatundja siis ta vabandab ja lahkub ... kogu nõks on kavaluses :P
                      ma ei ole asjatundja&#33;&#33;&#33; nii et palun...
                      ärge kohe näkku lööge...

Comment

mõni ment võib vabalt olla elektroonikahuviline ja ka mehhaanikast midagi jagada... ma tunnen ühte sellist
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Olen kunagi ka niisama kokku pannud need "KITTi tuled", kasutasin skeemis kus oli
                          7 K155 seerja kivi,üks konde , üks takisti, üks pote, ja 16 LED-i. Kivid olid
                          1xK155ID3
                          2xK155LR1
                          2xK155LA3
                          1xK155IE5
                          1xK155TM2
                          Kokku läks maksma mingi 30 EEK
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Originally posted by reuter@Mar 4 2005, 22:38
                            mõni ment võib vabalt olla elektroonikahuviline ja ka mehhaanikast midagi jagada... ma tunnen ühte sellist
                            sa tunned ÜHTE sellist ... vaevalt et see mulle peale satub see on 1:1000000 võimalusest
                            ma ei ole asjatundja&#33;&#33;&#33; nii et palun...
                            ärge kohe näkku lööge...

Comment

kas keegi viitsiks väikse tasu eest valmis teha selle teema algataja välja käidud skeemil pakutud lahenduse. Ise ei oska . Toimida võiks ikka 12 voldi pealt. Ja selliste tulede vihkajaile-kriitikutele: ma ei topi ilmtingimata seda auto külge, on ka muid kohti. ntx arvutimod. üx variant

Comment

Working...
                              X