Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

digitermomeeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

digitermomeeter

Sai siis meisterdatud Arvutikasutaja veebilehel oleva skeemi j2rgi digitaalne termomeeter.

Probleem selles, et ei saa asja t88le. Mul kahe juhtme variant, ehk siis parasiit toite pealt. Siis pidi vist kokku yhendama jalad Vdd ja GND ning data j2i eraldi (on mul 6igus?).

Kui arvutile taha yhendan ja proovin digitempiga lugenda n2itus, siis ta ei leia seda asjapulka yldse ylessegi. On kellelgi selle asjaga kogemusi?
    |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357
    Kõik õhkrelvadest: www.Field-Target.ee.
    Airguns.ee - Eesti ainuke vaid õhkrelvadele pühendatud foorum!

Kokku ühendad ikka toite ja signaali, maa jääb üksikuks.
    Adapteri skeem on sihuke:

Tempide vaatamise proge saad siit: http://www.elektroniikka.org/thermometer/?page=download
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ei, toide ühendatakse maaga&#33; Nii soovitab kivi andmeleht.
      Parasiit-toide ei tööta hästi, kui mõõdetav temp. >70 kraadi ja/või siinil on rohkem kui 1 andur.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

No mul ongi nii yhendatud nagu joonisel, et anduri Vdd ja GND jalg kokku ning k6ik GND-sse ja data l2heb datat m88da, kuid kui arvuti taha panna, siis ei leia ta asjapulka yles. Temperatuur ei ole pooltki nii k6rge (70 kraadi), yritasin toatempi lugeda ca 23 kraadi. Kas v6imalus, et andur ei t88ta?

Comment

Sorry, väljendasin ennast valesti, maa on üksik ja toide-data käivad kokku, nii saab toide datast voolu.
          Nagu pildil näha, keskmine jalg jääb eraldi maha, äärmised ühendad kokku data liini peale.
          Juhtme pikkus võib ka mäkra mängida, alustuseks võta max poole meetrine jupp.
          Muidugi peab ka soft olema mis andurit lugeda oskab ja määratud ka port, kuhu asi ühendatud on.

Edit: mul mõõdab mitu andurit paralleelis u. 10 meetriste varjestamata juhtmete otsas juba aasta temperatuure -25...+110, tõrkeid esineb ainult 85,00 kraadi lugemisel, 84,94 ja 85,06 ja kõik muud kraadid loeb korralikult.
          Asi pandud kokku sama skeemi järgi parasiittoitel.

Comment

Ma ei tea kas olen pime v6i mis, aga minu arust on 22rmised kokku yhendatud ning l2hevad GND-sse, kui ma nad Datasse paneks, siis vist kindlasti asi ei t88taks.
            Juhtmeks on mul ca 1m Cat5-e 1 keerupaar.

Comment

Originally posted by rmg@Mar 15 2005, 10:45
              minu arust on 22rmised kokku yhendatud ning l2hevad GND-sse
              Nii peabki olema&#33; Jääb vaid viga skeemis või proges.
              Võib-olla ei sobi COM-port. Anna satikale patareist toide peale.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Hmm, huvitav kui ma proovisin kasutaja Elukaz pool viidatud programmiga, siis asi t88tas. See sai temperatuuri lugemisega t2iesti edukalt hakkama. Aga mis siis digitempil viga on. Error on j2rgmine mille annab digitemp:

Error 8: Open COM Failed
                Error 23: Failed to acquire a necessary system resource

Kas mingi fail on puudu, v6i peab asja kuidagi seadistama?

Comment

Hoopis mina olen pime st. mul on asi järelikult valesti meelde jäänud, sellest päris palju aega möödas. Nüüd kui vaja andureid lisada siis lihtsalt äärmised jalad kokku ja vanale skeemile juurde, ega ma ei süvene, kumb on mass või mis, ühendan samapidi kui teised on.

Siia võiks veel progede linke visata, ma selle Lämpomittariga päris rahul ei ole, tahaks temperatuuride vahet mõõta.
                  Error 23: Failed to acquire a necessary system resource
                  Proge nagu ei suudaks pordile läheneda.

Comment

mis need jupid muidu kokku maksma lähevad? Ja miks neid andureid seal 2 on, kas nad mõlemad mõõdavad siis? ja saab erinevaid tempe mõõta?

Comment

Mõlemad mõõdavad. Andureid võib rohkem ka olla, see ongi 1-juhtme siini eelis.

Comment

Jupid maksavad kopikaid, andur on kirves, mingi 100 eeku tükk.
                        Andureid võid panna nii palju kui rahakott lubab, kasvõi 100 tükki.

Comment

On kellelgi C++ koodi n2iteid DS18S20 anduriga temperatuuri lugemise kohta, v6i teab m6ningaid h2id temp lugemise progesid?

Comment

ohhooo, teex endalegi
                            Aga kas see andur ongi siis see DS1820... Tevalos ma nagu nimekirjas seda ei näinud&#33;

Ja küsimus veel, kui pikk võib olal siis max juhe... et nuh nt kas 10 m võib olla anduri kaabli pikkus

Ja asi läheb siis com porti (tore mul ongi 1 vaba), kui palju võtab ressursse see proge mis loeb seda tempi? Ning kas seda proge annab ka nt. systrayle panna , et näha seal seda nr-it...
                            Ning viimane kysimus, et kas selle anduriga saab mõõta ka pinna tempi, ja lisaks veel 1 küss, et kui täpselt ta mõõdab

Loodan, et saan vastuseid

Comment

Otsi DS18S20.
                              10 meetri ringis hakkab vigu tekkima, CAT5-ga on vist 200m saadud, pead ei anna.
                              Ressurssi võtab paar prossu 3200+ puhul.
                              Systray sõltub progest.
                              Pinna tempi mõõtmiseks pead kasutama ümbritsevast õhust isoleerimist, ntx 80 kraadisel veetorul kukub temp 10 kraadi ilma isolatsioonita, termopasta ka aitab.
                              Täpsus on datasheedi järgi +-0,5 kraadi, reaalselt +-2 kraadi kui toatempist kaugele lähed.
                              Ilmselt viga selles, et DS18S20 (täpsem) asemel müüakse DS1820. Ehk kinni keevitatud pakendil on kirjas S, aga detailil ei ole.

Comment

Working...
                              X