Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

digitermomeeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: digitermomeeter

Selline küsimus, et kui mõõdetav temperatuur ületab 70 kraadi, siis tuleb kasutada lisatoidet.. Kas seda võib võtta arvuti toiteplokist?

Comment

Ikka võib!
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ei tea kust saaks sellise ilusa graafiku nagu Pärnu sadam joonistab:

Comment

Midagi sarnast on siin; http://www.digitemp.com/ . Sama skript käib mul Füüsika kodukal aga andmebaas on nüüd Round Robini.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud friedrich poolt
            Selline küsimus, et kui mõõdetav temperatuur ületab 70 kraadi, siis tuleb kasutada lisatoidet.. Kas seda võib võtta arvuti toiteplokist?
            Praktika näitab et ei vaja lisatoidet.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kas ka kõrgel temperatuuril? Datasheet sedastab, et >75 kraadi puhul on vaja. Proovinud küll pole.

Comment

Kuni 105-ni on stabiilne, rohkem pole vaja olnud.

Comment

Paljud küsisid, et kust saaks koodinäiteid...

SDK'id on kenasti olemas:
                  Analog Devices is a global leader in the design and manufacturing of analog, mixed signal, and DSP integrated circuits to help solve the toughest engineering challenges.

Comment

Sai veel asja katsetatud. Kuna on vaja teha suht täpseid mõõtmisi siis oli vaja leida 4 võrdse näiduga andurit. Olemas oli 7 kandidaati ja sai neid koos testitud nii et võib teha mõned järeldused.
                    Kõik andurid sai ühendatud jupi vasktoru külge ja kõvasti porolooni ümber ja ca 5 meetri signalisatsiooni juhtmega arvutisse.
                    Parasiittoide ruulib! Kogu tembivahemikus ei tekkinud kordagi tõrkeid. -35..+127 toimis asi ilusti, aga kui asi oli mõned minutid üle mõõtmispiirkonna olnud, sulasid juhtmed toru külge, mille käigus selgus et cat5 sulab 130 kraadi ringis ja signa juhe elab selle üle.
                    Võtnud terve piirkonna üles, selgus et erinevused kõiguvad põhiliselt poole kraadi piires, üle 70 kraadi juba järjest rohkem ja kui 6 tükki olid juba skaalast väljas siis üks oli alles 110 juures, aga siin tuleb appi Curve Fitting the Error of a Bandgap-Based Digital Temperature Sensor - Maxim . Seda rakendades jäi järgi 4 andurit mis mahtusid -35..+90 piirkonnas 0.1 kraadise koridori sisse mis on päris hea tulemus arvestades 0.06 kraadist resolutsiooni.
                    Reaalses rakenduses läks käiku seesama signa kaabli jupp ja sellega paraleeli veel 35m cat5. Siis tekkis juba väike probleem. Asi töötas kas ühe kaabliga korraga või kahe kaabliga ainult juhul kui arvutil toide tagant ära tõmmata, kumbki variant ei sobinud. Ei viitsind häirete kõrvaldamisega tegeleda ja otsustasin hoopis paar uut seriali adapterit teha. Kuna kõiki vajalikke juppe käepärast polnud, tuli olemasolevatega läbi ajada, nii saigi ülaljoonistatust natuke erinev skeem, nimelt D1 asemel läks 3,3V zener ja D2 asemel 2 tk 3,3V järjestikku. Nüüd asi toimib.

Comment

Hmm...

Mina tegin endale interface DS2480B baasil. Alguses mitte küll sellepärast, et seda soovitatakse, vaid sellepärast, et FreeBSD all oli mul vaja interfacega üle "päris" RS-232 suhelda. Nüüd on mul ühtlasi korralik interface olemas. Häirefiltri tegin ka. Isegi ESD dioodi panin
                      Sellel interface'il on veel see hea omadus, et andurite maa on ka masina ja võrgu maa, mitte serial pordi RX pin.

Võrk koosneb mul soovituse järgi ühest pikast ilma harudeta juhtmepaarist. Algab interface juurest vanast lintkaablist eraldatud kahesoonelise juhtmega ja lõppeb Cat5E otsas õueanduriga. Töötab juba 2a probleemideta. Mõne üksiku erroriga vahel. Üks andur on veel liini keskel ja üks interface'i juures. Andmed loetakse iga minuti tagant ja pannakse RRD'sse. Eriti täpse mõõtmise alla see muidugi ei lähe.

Keerupaarist rääkides, on sellest üldse sellise unbalanced signaali puhul midagi kasu? Üks soovitas selle asemele hoopis koaksiaali. Keskel 5V ja väljas maa.

Ja tõsi, nende anduritega ei saagi täpselt 85.0000 'C mõõta, kuna see väärtus on ette nähtud anduri kontrolliks (andurile toite peale andmisel on selline asi by default mälus). Ma ise ka mõtlesin, et miks küll nii. Sisuliselt 85.0000 saamisel ei või kunagi kindel olla kas see on temperatuur või hoopis viga mõõtmisel. Minule pole see siiani probleeme tekitanud, kuna minu mõõdetud temperatuurid on siiani -19 - +37 'C sisse jäänud.

Comment

Working...
                      X