Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

millist jootekolbi valida?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

millist jootekolbi valida?

Terekest!

Plaanis omale uus jootekolb soetada, ja mõtsin et milline jootekolb oleks parim sellsiele pühapäeva-elektroonikule. Põhiliselt tinutusobjektideks on pistikud, juhtmed, takid, led-d jne! Et eriti trükkplaatidele tinutamisega kokkupuudet ei tule!

Vaatasin et müügil on mingid püstoljootekolvid ja tavalised? Kumba valida või eelistada? Eriti kallist ei tahaks ka osta ...

te kas see püstolkolvi ja tavalise kolvi teema on samasugune kui arvutivallas on AMD vs Intel ja MS vs Linux teemad , et keegi ei oska miskit öelda

Plaanisin täna peale tööd poest läbi minna ja kolb osta, kuid peab kulli ja kirja viskama otsuse tegemisel. Loodan et äkki leidub veel reede õhtul siin foorumis keegi, kes väiksegi arvamuse ses osas julgeb kirja panna! Pean ise istume veel kella 5-ni arvuti taga, seni hoian ka ühe silmaga foorumil silma peal. :P

Comment

Püstolkolvi eelis on see, et läheb ruttu soojaks, samas jahtub ruttu ka maha. Eeliseks võib veel lugeda, et kolvi ots on läbi trafo võrgust eraldatud. Selles mõttes hea asi,kui vaja korraga vähe ja harva tinutada.
      Puuduseks võib pidada seda, et küllaltki raske ja kui vaja palju korraga joota , hakkab see ootamine (ka 10 sekundit) närve sööma. Lisaks on raskusi peenete asjade jootmisel. Setõttu võiks mõni peenema otsaga tavakolb kah olla.
      Aga eks see sarnane AMD vs INTELi probleem ole.

Martin@kodus welleri püstolkolb..
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mina ütlen vähimagi kõhkluseta et püstolkolb on rämps.
        Osta Weller, ~40W ja jääd rahule. Vellemaniga ei jää rahule.

Comment

Vallgusta siis oma kõhklusi..
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by KaruTEC@Mar 18 2005, 17:23
            Mina ütlen vähimagi kõhkluseta et püstolkolb on rämps.
            Nii resoluutne ka ei saa olla...
            Minu arvamus ilmselt ühtib 'Martinj'i omaga. Mul on isegi nõukogudeaegne vana "Moment" veel alles ja vahel ka kasutusel, "rämps" oli tal toitelüliti ainult, selle asemele monteerisin sinna sisse korraliku lüliti ja sellest saadik teenib mind igati edukalt. Selline "toorik" mingis mõttes, nagu vene asjad tihti ikka olid...
            Kui vahel üksik(uid) ühendus(i) vaja kokku joota, võtan selle põrandalt (kõrgemal kunagi ei hoiagi, bakeliitkestast saab tükke kui juhtumisi kukub) ja - ei mingit ootamise protseduuri - ongi ühendus(ed) tehtud...
            Kestvamaks või tõsisemaks jootetööks on selline muidugimõista ebamugav (ebamugav pidavat olema ka pükse üle pea jalga panna, hi&#33, siis tuleb muu kolb sooja panna...
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Tänud vastajaile!

Soetan siis esialgu tavalise kolvi, eks edaspidi mõtleb püstoli peale

Comment

V6ib olla on juba liiga hilja aga ei soovita sarnaselt KaruTecile Vellemanne ja muud sarnast. On endal mitu noname asja olnud, ükski ei kestnud üle poole aasta. Viimane katse osta midagi sarnast oli jootejaamaga , sai ostetud HQ20. Kogemused: juhe jäik, kolb soojeneb kaua, kolvialuse kokkupanekuks oli vaja viili ja näpitsaid, ei hoia ühtlast temperatuuri, kogult suur, pärast viietunnist kasutamist p6les läbi), viisin tagasi, maksin juurde ja vahetasin Welleri vastu, olen siiani rahul. Arvatavasti olen nende odavamate asjade peale kulutanud rohkem raha kui üks korralik kolb maksab + aja- ja närvikulu.

Comment

ma olen nii ropult palju asju jootnud et kogemuse põhjal räägin.

Comment

Aga Solomoni kolvid? Ma mõtlen et ostaks selle KD30. Esialgu jaama ei osta, sest nagunii enamus ajast kodus pole ja pole mõtet seda vedelema siia osta.

Comment

mul wellemani kolb juba 8-aastat kasutuses ei kurda ainuke asi mis selle ajajoolsul juhtunud on läks kattki mutter mis hoiab tinutusottsa kinni ja kruvid plastikkorpusest tulid välja asendasin uutega aga ottsa panin hoidma vasktraadi mida küll peab kord kuus väljavahetama oksüdeerub ära ja on ka paigutatud uus peenem juhe parem käes hoida !
                      loomulikul sellisele kolvile peab ostma korraliku aluse mis teda püsti hoiab!!
                      olen teisega väga rahul

Comment

muidex see wellemani kolb maxsis tollelajal 180-eek või oli 160 ei mäleta täppselt!!

Comment

mul ka see isend ja on tihti ööpäevaringselt sees, kestab ilusti: ots ei põle ära. enne olen mingeid suvahiinlasi kasutand, aga enam ei taha
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vs: millist jootekolbi valida?

Kust saak kõige sootsamalt toda welleri jootekolbi?

Comment

Vs: millist jootekolbi valida?

Tere kogenud tinutajad.
                              Õhtud pimenevad ja otsingud uuteks hobideks on alanud.

Plaanin lähiajal trükkplaadile mõned komponendid kinni tinutada.
                              Kuna minu teadmised oskused antud valdkonnas on pea olematud, siis tunneks huvi, millise võimsusega jootekolb selliseks tööks soetada tuleks?

Comment

Working...
                              X