Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektri skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elektri skeem

Mind huvitan üks vooluringe skeem. Vooluringes on kolm lülitit või enam ja lamp ja oleks vaja teha selline skeem kus igast lülitist saab lambi põlema lülitada ja välja lülitada. Palun arvutiga teha skeem ja saata vastus aadressile siim@romps.pri.ee või siia foorumisse skeemi aadress anda.
    Tänud

Kahe lülitiga lambi lülitamiseks on olemas veksel lüliti
    Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

Comment

kolme lülitiga on ka veksel täitsa olemas. Joonistada ei viitsi, kirjeldan:

2-lülitiga veksel: vaja kahte ümberlülituvat lülitit. skeem siis selline: faas -> ühe lüliti ümberlülitav kontakt -> mõlema lüliti ühed servad kokku ja mõlema lüliti teised servad kokku -> teise lüliti ümberlülitav kontakt -> lamp -> null

(tegelt on teine skeem veel olemas, kuid seda ei tohiks kasutada, sest sellega võib jääda lambi mõlemad otsad faasi alla ja siis võib ka "välja lülitatud" lambi korral lööki saada... see skeem siis selline: mõlema lüliti üks serv faasi, mõlema lüliti teine serv nulli, lamp mõlema lüliti ümberlülituva kontakti vahele).

3-lülitiga veksli korral on vaja veel nn topeltveksel lülitit. St siis lülitit, millel on sees 2 ümberlülituvat kontakti ja mis lülituvad korraga. Sellest teed siis "risti", st ühe kontakti üks serv ja teise kontakti teine serv kokku ja vastupidi ka. Nendest siis 2 juhet "sisendid" ja ümberlülituvates kontaktidest "väljundid". Selle "risti" paned siis ükskõik kumma veksellüliti juurde vahele nii, et sellega saaks lülitada veksli juhtmeid risti.

Comment

Tänud, aga kui keegi viitsib igavusest siis võib teha joonise ka siis mul on kergerm ehitama hakkata. Piisav ka ainult topeltveksel lüliti skeemist.

Comment

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...=veksell%FCliti
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mina iseenesest teen kahe lülitiga nii:

Comment

ja sinna kahe veksellüliti vahele käib ristlüliti, ka topeltvekslit saab samana kasutada.

Comment

Missugune see ristlülti välja näeb? Skeemina

Comment

Saatsin mailiga mingi variandi skeemist

Comment

-
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Ma panen siia üles selle elektriskeemi mille mulle saatis "konde" ja ma loodan et ta lubab selle siia üles panna.

Comment

sama asi, mida ma kirjeldasin. aga ma loodan vähemalt, et kui keegi seda päriselt kuskile paigaldama hakkab, siis tehakse paigaldus ikka korralikult harukarpide ja sobiva soonte arvuga juhtmetega... mul on juba küllastus sellest, et jälle on keegi ühendanud kuskil lüliti või pistiku all juhtmeid

Comment

Originally posted by digital@Mar 28 2005, 23:14
                          ...siis tehakse paigaldus ikka korralikult harukarpide ja sobiva soonte arvuga juhtmetega... mul on juba küllastus sellest, et jälle on keegi ühendanud kuskil lüliti või pistiku all juhtmeid
                          hahaa, jutt on õige. Probleem on ainult selles, et mõned inimesed ei taha oma elukohas harukarpe kohe üldse mitte näha. Siis tulebki paraku valguse harukarpe lülitite alla teha, kuna pistikupesade probleemi saab läbijooksudega ära lahendada. Veel hullem varjant kui inimene kolib kuskile uude kohta ja siis suures harukarbi kaotamise operatsioonis kõik tapeediga üle kleebib. Mõni aga on ikka väga korralik-pahteldab kõik kasutuses olevad harukarbid kinni ja seinaga tasa, siis tapeet või värv peale ja asi korras tema arvates. Kui kunagi sellisel mingi valgusti või pistikupesa enam ei tööta, siis on ta oma palga saanud...
                          Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

sry, et pisut offtopic ja teise mehe threadi kaaperdan, aga kuidas üldse on juhtmestik veetud lasnamäe paneelikates? Pole seal ju ühtki harukarpi :angry: Kõik ehitamise käigus paika pandud mõttega, et käravad hoone surmani?
                            Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

minu teada on kyll seal harukarbid aga need seinte sees, tapeedi all, vahel harvemal juhul isegi krohvi all (olen kohand yhte sellist juhust).
                              Info võib olla ELUOHTLIK!

Comment

Working...
                              X