Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Two Transistor LED Flasher

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED-i ei soovita otse patareiga ühendada, võib läbi põleda kui voolupiiramistakistit vahel pole. Seal skeemis töötab piiramistakistina R3. Valgusdiood (ehk lüh. LED) on skeemis õigetpidi näidatud.
    Ma olen sellest teadlik, mul oli vaja lihtsalt näha kas see on töökorras, koraks vastu ja kui vilgatab töötab, ma proovin alati nii. Ega ma sekundeid vastas hoia. vaid hetke

Comment

aga sa proovi diood lühistada, mis siis saab? LED peab sul olema ahelas samapidi kui ta sul patareiga ühendatult põles (rohkem ära proovi või pane järjestikku takisti, mis piirab voolu paarikümne milliampri peale).
      Kui sa dioodi lühistad, siis peaksid transid lukustuma ja LED kustuma. igaks juhuks oota veidi, kuni kondekas lõpetab oma laadumised

Helar

Comment

aga sa proovi diood lühistada, mis siis saab? LED peab sul olema ahelas samapidi kui ta sul patareiga ühendatult põles (rohkem ära proovi või pane järjestikku takisti, mis piirab voolu paarikümne milliampri peale).
        Kui sa dioodi lühistad, siis peaksid transid lukustuma ja LED kustuma. igaks juhuks oota veidi, kuni kondekas lõpetab oma laadumised
        Nii juhtuski! Lühistasin D1 ja LED kustus! Mis edasi?

Comment

kas sa skeemis pingeid mõõta saad?
          ühenda nüüd esimese transi baasilt lahti nii diood kui R2. Kas LED süttib? MIllised on pinged transside jalgadel?

Helar

Comment

Homme saan testri käeulatusse siis annan teada!

Comment

see peab siis olema digitaaltester, sest TL-4M megaoomidega eriti hästi läbi ei saa. Ja mis puutub su signatuuri, siis kogemuste lisandudes muutub see aina suuremaks valeks ;-)

Aga veel parem, kui sa kusagilt ostsillograafile küüned taha saad, siis saad vaadata, mis esimese transi baasil toimub.

Aga 5kilo-oomi potekas ja 3M3 R1 ei lase eriti reguleerimispiire avardada. Ja ma ei saa ikka aru, mida sa mõtled "tagurpidi ühendatud LED" all? LED põleb ainult ühel viisil ja see on "+" saba pool ja "-" nina pool. LEDi paneb helenduma pärivool.
              Kui sul R1 takistuse vähendamisega LED heledamalt põlema hakkas, siis tundub, et Q2 küllastuses pole. Proovi veel seda, et lühistad kondeka ja siis võtad lühise pealt ära.

Helar

Comment

vilguti see töötab kindlasti, proovitud endal

Comment

Proovi veel seda, et lühistad kondeka ja siis võtad lühise pealt ära.
                  Proovisin, midagi ei muutunud.

Comment

Originally posted by opsys@Apr 2 2005, 23:09
                    vilguti see töötab kindlasti, proovitud endal
                    Kas sellel skeemil mõlemad LEDid vilguvad korraga või kordamööda?

Comment

Originally posted by qratman@Apr 3 2005, 11:23
                      http://www.zone.ee/jaan513/el/vilguti.htm
                      Kas sellel skeemil mõlemad LEDid vilguvad korraga või kordamööda?
                      Vaheldumisi jah, see on tüüpiline sümmeetrilise multivibraatori skeem, ainult LED-id on lisatud.
                      Paljudest elektroonika algteadmiste raamatutest leiab ka selle teema, päris huvitav uurida...
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

ühenda nüüd esimese transi baasilt lahti nii diood kui R2. Kas LED süttib? MIllised on pinged transside jalgadel?
                        Sain testri. Jootsin dioodi ja R2 lahti, LED süttib. Transside jalgadel on 0,7-1,0V. Seda nii juhul kui toiteks on 2,3V kui ka 4,6V.

Comment

Ma sain selle nüüd lõpuks tööle! Alustasin uuesti nullist- võtsin kõik lahti ja panin uuesti kokku. Ma ei teagi milles viga oli. Tänud kõigile kes viitsisid aidata!

Silver

Comment

Working...
                          X