Aadressil http://www.hot.ee/qwerty009/fmtransmitter.htm on saatja skeem. Tahaks endale ka sellist asja ehitada. Kas keegi on ehitanud ja kuidas töötab. Kui keegi viitsib võiks mind natukene juhendada, on sellel alal alles algaja, aga raadiosaatjat oleks küll vaja. Kas see asi on ainult saatja, kas sellega vastu ei saa võtta. Kas levib ka läbi seinte ja kas fm lainealal töötavaid raadiojaamu ei hakka segama? Seal on küll antud nimekiri, mida vaja, aga kuna pole midagi sellist varem teinud, siis jääb sellest väheks. Oleks vaja kellegi abistavat kätt.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Ise ehitatud raadiosaatja?
Collapse
X
-
no ma nuud siis saan nii palju oelda et kui sa hakkad kerima pooli siis ma soovitan sulle kerida nii hea kui vahegi suudad (loe: nii tapselt nagu oeldud) sest et konded ja pool tekitavad raadiosagedusi mida sul vaja.
ja koik detailid mida on kasutatud seal seadmes peaksid olema nii tapsete parameetritega kui vahegi voimalik.
JA kui alguses ei lahe toole siis ara kohe seda nurka viska sest et raadio on ikkegist vaga raskelt reguleeritav seade.
Ja weel nii palju et kui saad mingi sageduse siis ta segab aint raadioid mis on samal sagedusel.
Ja levib labi seinte kuid siiski ta norgendab seda signaali.
Offtopicigaljuhul tekst vahe segane kuid siiski on asi vabandatav sest et olen vaikselt purjakil :P)
-
Siin on vist vaja ka mingit trükiplaati, kuidas ma selle saan, kas võib ka võtta mingu suvalise mittejuhist plaadi ja sinna peenikeste juhtmete abil rajad peale vedada. Päris täpselt ei saa ka sellest aru, et kuidas selle asja sagedust saab muuta. Millise mikri sinna peab panema, kas selle juures on ka mingid tähtdsad parameetrid või sobib mõni suvaline. Ja mis esmased tööriistad peaks olema, et taolisi skeeme kokku panna?
Comment
-
v]ib ka v]tta muidugi ka mitte juhist plaadi ja sinna piale vedada juhtmed aga siiski soovitan mina teha kohe p'ris korralik trukiplaat ( loe, et ise soovitan trukiplaati
korvetada) ja need detailid peavad ikkagist olema tapselt samade parameetritega mis on oeldud skeemis sest et raadio saatja ja vastu votja on ikkegist vaga tundlikud asjad.
Comment
-
ahjaa sagedust saab muuta weel sellegea et kui muudad pooli induktiivsust st. et kas surud pooli rohkem kokku voi lahku ja ka sagedus oleneb ka sellest konde suurusest mis on kohe enne viimast pooli.
Ma arvan et esimesed vahendid piaksid olema siiski need detailid ja jootekolb.
Ise soovitan mitte kohe alustada raadiot vaid mingist lihtsamast skeemist n'iteks v]im v]i midagi.
Comment
-
Elu on näidanud,et isegi juhul kui kõik absoluutselt õieti kokku paned ei lähe ta esimese matsuga käima.(tähendab,läheb küll,kuid enamasti diapasoonist väljas)
Ja veel,selline skeem on küll lihtne,kuid sagedus hakkab jubedalt ujuma,kui toide kas või natukenegi kõigub.
Soovitaks generaatori ahelasse kvartsi vahele toppida,praegast ju igas sageduses saada.Asi tuleks vaid tiba keerulisem,kuid selle eest milline stabiilsusPole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.
Comment
-
To:kris
See skeem on ainult saatja.Vastu võtta selle skeemiga ei saa.Vastu võtad tavalise FM raadiovastuvõtjaga.
Kuna saatja töötab FM sagedusalas,hakkab ta raadioprogramme KINDLASTI segama.
Esmased tööriistad on kindlasti tinutuskolb + kampoliga tina+teravad lõiketangid+terav nuga.Trükkplaadi tegemiseks on vaja pisikest puuri(veel parem väike puurpink),trükkradade joonistamiseks vastav marker või kasvõi küünelakk,söövitamiseks raudkloriid või muu söövitusaine jne.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Mina sain ta küll esimese raksuga tööle. Sagedust saab muuta trimmer kondekaga, kui sellest abi ei ole tuleks suruda pooli keerdude vahesid kas kokku või lahku. Trükiplaadi sõõvitasin ise raudkloriidiga. Võin ütelda, et tegelikult on seda üsna lihtne teha. Kui ise ei oska trükkiplaati teha võin sulle ise väikse tasu eest valmis teha..Nokia/Huawei/Sony/SonyEricsson/Motorola/LG/Samsung/Chinese MTK/Sagem
Comment
Comment