Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Andke abi :(

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Andke abi :(

Tervist,

On siis selline probleem et ehitasin ise oma arvuti korpusele põhja alla glowpadi.
    Ühendasin siis 4X3,5V ledi jadamisi ja otstesse veel 2X3,5V rööpühendusega ja panin nad siis arvutile 12V taha.
    No põlesid mis nad põlesid paar nädalakest ja siis kustusid osad ära.
    Ei tea mis viga vaatasin uurisin. Kui panin 12V adapterile taha need põlesid kõik ilusti. Aga arvuti 12V ei põle.

Äkki oskab keegi aidata ei oska ise kohe midagi teha

LED on sihuke asi, mis tahab koormustakistit ette. Tavalised patareipirnidel pole seda vaja aga LEDidel on. Neil on oluline parameetere vool, mitte pinge. Ilmselt töötasid nad liiga suure vooluga (liiga heledad), kuumemesid ja siire põles maha.
    Toiteadapter on tõenäoliselt nõrguke ja seepärast ei suutnud LEDidele liiga teha.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

maha kyll ple vist midagi põlenud...
      ledid töötavad niikui piab(tavalise heledusega kah) (vähemalt adapteri 12V arvuti ju piaks sama olema???)
      aga ok kui on viga selles kuidas ma selle takistuse leian
      et 3,5----12V (vabandan olen väga noob sellel alal)
      (kõik ledid proovisin läbi 3,5V regullitava adapteriga ja töötavad ilusti)

Kui viicid seleta ära parameetervool

Tahaks ikkagi asja korda saada :blink:

Comment

Siit peaks saama abi.
        Selleks muidugi vaja teada LEDide andmeid - loodan et need ikka poest ostetud on.
        Head susserdamist !

Comment

Originally posted by HENTA@May 9 2005, 09:07
          (vähemalt adapteri 12V arvuti ju piaks sama olema???)

Mõne 12v adapteri pinge 16,5V 100mA juures.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

eem...need olid saksamaalt tellitud...
            tean aint volte aga seda:LED forward current
            ei tea...hih ilmselt järgmises tellimises tellin kohe takistid kah

no nyyd siis enam vähem tian viga...aga ega arvuti PSU-ga ometi midagi lahti ei ole
            noh et imelik ju et ennem töötas ja nyyd nitsego :huh:

Comment

Originally posted by HENTA@May 9 2005, 08:54
              eem...need olid saksamaalt tellitud...
              tean aint volte aga seda:LED forward current
              ei tea...hih ilmselt järgmises tellimises tellin kohe takistid kah

no nyyd siis enam vähem tian viga...aga ega arvuti PSU-ga ometi midagi lahti ei ole
              noh et imelik ju et ennem töötas ja nyyd nitsego :huh:
              Ei tea kas takisteid just saksamaalt peab tellima

Aga kaitsetakisti kulub ära küll, selle võib isegi vabalt valida, näiteks 10K alustada, kui see liiga suur võib ju väiksema panna. Kuigi jadaühenduse korral ei oskagi umbkaudselt öelda kui suur see takistus peaks olema, vb lihtsam rööbiti ühendada ja iga ledi ette vastav takisti.
              ...

Comment

1) Ära pane rohkem led'isid jadamisi, kui pool toitepinget, teine pool toitepinget jääb siis takistile
                2) Takistid arvutad välja ja siis ostad mingist elektroonika poest (tevalo, oomipood vms)
                3) Jadamisi ühenda ainult sama partii samasuguseid led'isid, st korraga ostetud (nt kahest eri kohast ostetud punane led jadamisi võib anda mingeid jamasid, üks võib läbi põleda vms)
                4) Takisti arvutad nii: jagad led'ist üle jääva pinge led'i vooluga. Led'i vool ongi see forward current.

Ja ikkagi. See siin on korralik tehnikafoorum ja seetõttu palun kontrolli oma keelekasutust. Igasugust slängi, smailisid ja palju punkte pole siia vaja.

Comment

digitali nõu on lihtne ja lollikindel.

Toitekal pole häda midagi, aga sinu LED-id on nüüdseks ülevoolust poolkõrbenud. Sinu enda huvides on nüüd anda peksa tüübile, kes soovitas sul LED-id otse toitesse ühendada, et tal ei oleks enam huvi rumalusi rääkida. Tõsiselt.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Originally posted by digital@May 9 2005, 11:44
                    1) Ära pane rohkem led'isid jadamisi, kui pool toitepinget, teine pool toitepinget jääb siis takistile
                    2) Takistid arvutad välja ja siis ostad mingist elektroonika poest (tevalo, oomipood vms)
                    3) Jadamisi ühenda ainult sama partii samasuguseid led'isid, st korraga ostetud (nt kahest eri kohast ostetud punane led jadamisi võib anda mingeid jamasid, üks võib läbi põleda vms)
                    4) Takisti arvutad nii: jagad led'ist üle jääva pinge led'i vooluga. Led'i vool ongi see forward current.

Ja ikkagi. See siin on korralik tehnikafoorum ja seetõttu palun kontrolli oma keelekasutust. Igasugust slängi, smailisid ja palju punkte pole siia vaja.
                    Vabandan nende punktide pärast.
                    Edaspidi kontrollin ennast.

Aga ma ikkagi olen ilmselt nii loll ,et kas keegi viitsib (oskab) teha skeemi
                    6 lediga millel on takistused vastavad olemas ja mis yhendub 12V.
                    Ilmselt siis rööpühendusega.

Tänud

Comment

Parem on järjestikühendus sest siis võib takisti olla väikese võimsusega. Link, kus arvutusnäited, sulle anti. Pärivool võta nt. 10mA ja heledus jääb väheseks, vähenda natuke takistit.
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by andreie@May 9 2005, 11:57

Toitekal pole häda midagi, aga sinu LED-id on nüüdseks ülevoolust poolkõrbenud. Sinu enda huvides on nüüd anda peksa tüübile, kes soovitas sul LED-id otse toitesse ühendada, et tal ei oleks enam huvi rumalusi rääkida. Tõsiselt.
                        Jutt jumala õige!

Hinnavaatluses neist ledidest pikk teema. Isegi tellind - väga rahul.
                        Kes tellida tahab:
                        http://www.hinnavaatlus.ee/phorum/viewtopi...1907956#1907956

Ledide sait:
                        http://www.led1.de/shop/product_info.php?products_id=36
                        Oletan, et HENTA kasutas neid lede.

A üldiselt on mul mulje, et casemodderid mõistlikku nõu kuulda ei võta, elektroonikast eriti ei jaga ja ülim päevatöö on vähemalt 1 led ribadeks lasta.
                        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Originally posted by mogo+May 9 2005, 22:01--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (mogo &#064; May 9 2005, 22:01)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-andreie@May 9 2005, 11:57

Jutt jumala õige&#33;

Hinnavaatluses neist ledidest pikk teema. Isegi tellind - väga rahul.
                          Kes tellida tahab:
                          http://www.hinnavaatlus.ee/phorum/viewtopi...1907956#1907956

Ledide sait:

A üldiselt on mul mulje, et casemodderid mõistlikku nõu kuulda ei võta, elektroonikast eriti ei jaga ja ülim päevatöö on vähemalt 1 led ribadeks lasta. [/b][/quote]
                          no võtsin kuulda, aga ilmselt siis valet inimest seda jah et oma 15 ledi olen raudselt juba läbi kõrvetanud. Loodan et nyyd võtan õppust

Comment

Originally posted by HENTA+May 9 2005, 21:13--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (HENTA &#064; May 9 2005, 21:13)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-mogo@May 9 2005, 22:01
                            Ledide sait:

A üldiselt on mul mulje, et casemodderid mõistlikku nõu kuulda ei võta, elektroonikast eriti ei jaga ja ülim päevatöö on vähemalt 1 led ribadeks lasta.
                            no võtsin kuulda, aga ilmselt siis valet inimest seda jah et oma 15 ledi olen raudselt juba läbi kõrvetanud. Loodan et nyyd võtan õppust[/b][/quote]
                            Tegelikult, ise pead teadma, kas jagad inimesed tõerääkijateks ja valetajateks või teed endale füüsikaõpiku abiga pinge, voolu, takistuse ja võimsuse mõisted selgeks ning vaatad led&#39;ide datasheet&#39;idest järele, kuidas neid kasutada tuleks.
                            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ja kui sul need led&#39;id olid jadaühenduses, siis õnneks põleb ainult üks neist läbi ja päästab ülejäänud. Seega peaksid kontrollima, milline läbi on, ja ülejäänud saad ära kasutada.
                              Muidugi nagu ma enne kirjutasin, jada ühendades peavad olema led&#39;id sama partii omad; muidu on erinevad heledused ja mõned tahavad läbi põleda. Seepärastpead nüüd mõtlema, kuidas neid allesjäänuid kombineerida ja kas ning kui palju juurde osta.
                              Kuid ikkagi oleks hea mõte kasvõi siin foorumis ringi käia ja uurida igasugust led&#39;idega seotut. Ka siin on sellest päris palju kirjutatud ja lõpuks võid isegi aru saada kuidas asi tegelikult käib.

Comment

Working...
                              X