Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võltsitud elektroonikakomponendid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võltsitud elektroonikakomponendid

Taoline teema on jutu jätkuks olnud mõned päevad mikrokontrollerite foorumis.
    Kuna see on üsna aktuaalne, otsustasin õnnelike kinnisilmi käivate inimeste harimiseks teha uue teema.
    Alustuseks link:
    http://www.telemaster.ru/fuflo.html
    Eestis üritatakse müüa elektroonika komponente rootsi kõige kallima müügikataloogi hindadega++, on see probleem,kust saada odavamalt, kõigi peades.
    Ise olen ostnud päris palju elektroonika komponente venemaalt ja ei ole probleeme olnud.Samas ei saa eriti olla rahul meie suurimate komponente müüvate kauplusekettidest ostetud kaubaga.On probleeme olnud lm317 ja isegi
    väljanägemiselt kahtlaste ja kummaliselt käituvate 40seeria kividega.
    Lisan, et kõige kvaliteetsemaid komponente saab moraalselt aegunud professionaalsest tehnikast,näiteks Tartus Anne turult jne.
    Siia teemasse võiks kirjutada esinenud kahtlasteste elektroonika komponentide juhtumitest.

See ju täitsa tavaline.
    Omal ja enda isal kogemused Jõhvi turult ostetud reatranssidega.

Ühest Radio numbrist lugesin, kuidas akusid võltsiti. Võeti kõige tavalisemad patareid ja olla uus kile peale kleebitud.
    Ühes omaaegses radio numbris olid ka testid võltsitud ja mittevõltsitud kassettidele. Kusjuures osade kvaliteet oli isegi suht hea olnud.
    Kusjuures isegi tuntud automarke pidavat võltsitama.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No tegelikult LM317 ka probleeme olnud, kuid see oli siiski müüa mitte piisavast pädevusest tingitud.Kui ikka küsitakse LM317AT, siis see ei ole LM317, KPEN15 ega teised sulelised!Võltsitud kaupa pole kohanud, peamiselt ikka suvaliste detailide müügiohvriks langemisi(no 12k 2W takisti ei ole ju sama mis 15oomi ja 1W takisti!?).On pakutud ka müüa jaoks nn. analooge, mis hilisemal uurimisel osutuvad hoopis teistsugusteks komponentideks... http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=15498
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

kui on nõudmist, siis on ka pakkumist.ise olen kokku puutunud kahesuguse kaubaga.mikroskeemid, millel on vanad kirjad maha kustutatud ja uued peale trükitud.see on muidugi otsene võltsimine.
        ja lihtsalt praakpartiid mida korralike pähe maha püütakse müüa.parimaks näiteks on samsungi komplekt SMR40200 ja HIS0169.odavalt ostes oli õnnemäng, kunagi ei teadnud, kas läheb käima või mitte.
        sama lugu on telerite/monitoride reatransistoritega

Comment

Esimese lingi ühel pildil olev trans F tähega.. see F täht oli ka vuffel 317K peal.

Comment

Ma ei tea, kas ta nüüd just vuffel oli, kuid korra olen saanud poest terve parajalt suure koguse trigereid, millel kõigil oli ühe poole J ning teise poole Q katkestuses. Kusjuures selle välja otsimine oli paras jama, sest lihtsalt skeem ei tööta ja ise tehtud skeemi korral ikka enne kahtlustad skeemi ja montaaži jms. Õnneks vahetati ringi.
            Alles hiljuti sai oomist ostetud nuppusid, mis ei andnud ühendust. Vahetati ka ringi.

Comment

vene ajal telliti töö juurde K561LE5 loogikaskeeme, ykski neist käima ei läinud, hakkasin uurima, selgus et sisult LE6-d olid hoopis. ja see ei olnud mingi turukaup, otse tehasest.
              90-te alguse turukaubal ei ole vist mötet pikalt peatuda, ajastu oli selline.
              tänapäeval vöib ysna thti kohata et kiip ei vasta spetsifikatsioonidele, mul näiteks terve ports Atmega8 sellised, mis sisemist klokki 8MHz peale seada ei andnud, isegi programmaatoriga kaotas kontakti. madalamal sagedusel vöi välise kvartsiga käis. tegemist oli 2002a. alul välja lastud partiiga, ju siis oli M8 "toores" veel.

Comment

Kunagi osutus terve karbitäis BU508 transse ... jumperiteks: puhas lühis!
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Olen samuti SMR40200-ga ämbrisse astunud. Samuti BU508-ga. Kõige rohkem siiski TA7343AP-ga. Algul mõtlesin, et minu viga. Siis sai hing täis ja tegin testimiseks pesaga plaadi. Selgus kurb tõsiasi, et 10-st kivist 5 töötavat on hea tulemus. Mõnel üks kanal vait või moonutab, teisel mõjutab VCO poteka keeramine ainult mõlemast kanalist tuleva kärina tugevust, kolmandal ilmnes üks eelnimetatud vigadest peale mõnda aega töötamist, neljandaga oli lihtsalt vaikus jne. Õnneks ei maksnud see kivi tuhkagi. Kui ühe 10-st käima sain, olin juba veidi plussis. Ja ilusasti Toshiba peale trükitud ja puha. Saa siis aru, mis originaal ja mis saast
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Mul oli selline juhus et ostsin K155TM7 analooge, panin skeemi ja sain ka jumperid
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Kas kellelgi on mingi arvamus Welleri kolvi otsikute suhtes. No ei ole enam head, ei taha tina külge võtta jne. Või on viga tooli ja klaveri vahelises tihendis
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Võibolla on õlised kui poest osta ? Mina kahtlustan tegelikult tihendit

Comment

Häid Welleri otsikuid teeb Plato, müüb Elmatik Türi tänaval. Odavamad kui originaalid ja peavad vähemalt sama hästi vastu - isiklik kogemus kasutamisel tootmises.

Comment

Viimane vihje vajab kindlasti järele proovimist, tänks!
                            Mujalt ostetutest - ei olnud õlised. Aga töötada ka ei taha. S.t. käivad kah ... kuidagi. Seepärast küsisingi et teada, kas teistel ka sellised probleemid. Või olen mina ainuke lekkiva tihendiga
                            Kasutamisest: temp. 300 kraadi. Sisse kõrbema ei jäta. Puhastan otsikut pievalt märja švammiga aga ikka tekib peale külm (&#33 tina kiht, mis sooja ei juhi ja plaadi külge ei hakka. 2 a. tagasi ostetud otsikul seda viga ei ole aga ta on muidu üsna ära kasutatud.
                            Mida ma valesti teen?

Comment

Lõhnab uue teema järele...
                              Meil siin kasutuses Weller Magnastat, otsikud põhiliselt 7 (370`C), suuremate asjade jaoks ka 8 (425`C). Päev otsa tihti soojas. Ära kipuvad põlema käepidemes asuvad lülituskontaktid, muidu - svammi pealt üle ja tuld! Paar asja, mida tuleks jälgida:
                              - otsiku kattekiht peab olema vigastusteta, väiksemgi auk või täke (tihti tööpinna nurkades) halvendab oluliselt jootmisomadusi ja otsik tuleb välja vahetada. Pühi svammiga puhtaks ja uuri kasvõi luubiga!
                              - tina olgu korralik - Kester, Multicore, Fondam. Viimane jätab plaadi puhtaks (vähe fluxi), samas joode ilus. Soovitan. Mingi kollase sildiga tina (nime ei mäleta, müüakse ka tuntud ärides) ei kõlba pehmelt väljendudes kusagile. Ei soovita.

Comment

Working...
                              X