Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võltsitud elektroonikakomponendid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Seekord jutt standartmõõtmetest välja "hajunud" pistikutest. Juba mõned aastad tagasi üritasin tollasest A-Kaablist osta 6,5mm torukujulist toitepistikut oma 12V läppari toiteks. Kuna ostetud pistikud läpparisse ei läinud tuli siis 35km kauguselt koos läppariga poodi tagasi jalutada. Seal siis ulatas abivalmis onkel terve karbi neid umbes 10EEK maksvaid pistikuid, et sealt HP läpparisse sobiv (loe standartne)
    pistik endale välja valida. Neid oli umbes kolmekümnest neli .Väideti, et Elfast saab tellida originaali, aga see maksab 40EEKi. Sain seekord kogu karbi läbi proovides oma pistikud kätte.
    Eile siis päevakorral 3,5mm stereo pulkpistik.
    Järeltuleva põlve esindaja MP3 pleieri kõrvaklappide juhe järjekordselt pistiku juurest murdunud. Otsustasin joota uue, kunagi varem valmis ostetud 3,5mm stereo pistiku .
    MP3 pleierist tuli tümps korralikult ainult siis kui pistikut jõuga sees hoida. Pleieri Creative Muvo Slim pesa katki? Otsisin juba Zebra internetipoe garantii tingimusi ja nii edasi. Vahepeal avastasime, et ka arvuti helikaardist tuleb tümps korralikult pistikust kinni hoides...
    Mõõtsin siis üle pistiku füüsilised mõõtmed. Kõigi detailide mõõdud, eriti pikkuses erinesid tunduvalt (kuni 1mm) originaalist. Lammutasin siis vana originaalse ,valatud pistiku laiali ja tinutasin asemele. Sellel ei olnud mingeid kahtlasi sulavaid liitekohti, tinutada sai otse torude ja tihvtide külge, kontaktid kullatud jne. Liimiga kokkutõmbav toru peale ja OK. Ei tea, kust Tartu elektroonika poest selle rämpspitiku varem ostsin .

Comment

veel enam, mistahes sellise "standard"pistikuga võid oma seadme pesa isegi ära rikkuda. proovitud, õnnestub. enam ei ole tahtmist.

minul endal on tekkinud erinevate pistikute/pesadega piisavalt probleeme. vale kuju (3.5mm pistikud), keskmine kontakt ei anna ühendust (rca pistikud, 2.1x5.5mm või sarnane toitepesad kaablile).

ma saan aru, et odav kaup, aga kas peab siis olema kõlbmatu?

Comment

Tevalos võib ka paraja rämpsu otsa sattuda. Oli vaja kõlari pesa mis juhtme otsa käiks, ainult ühte sorti oli mis juba peale vaatamisest pidi ära lagunema. Tulemuseks maha visatud aeg ja muud ebamugavused.
        Varem on sellest firmast usaldusväärne mulje olnud aga aja jooksul see järjest kahaneb.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

nn.Mosfet tüüpi skeemidega samuti kurbi kogemusi - ilmselt maale(kohaletooja)viga -läbi särtsutatud staatilise elektriga(ilmselt&#33kuigi nn.antistaatilises pakendis.
          Veel üks kurioosum: kuna iga päev puutun kokku tööstusrobotitega oli juhus näha taolist asja,et väljalülitatud roboti puhul äikseilma tõttu põles läbi üks ventiilisolenoid - rõhutan veelkord ,et see toimus väljalülitatud masina puhul - järelikult indutseerus äikselahenduse pinge solenoidil piisavalt,et sulatada kokku kogu mähis(järgi oli jäänud vasetilkadest moodustunud känkar-aruanne liisingfirmale).UPS-iga ja teiste kullerfirmadega samuti kurbi kogemusi - läbi põlenud protsessor jne.
          Kas tõest tegu suurte staatiliste väljadega transpordil? :blink:
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

kui ikka massiliselt praaki hakkab leidma, tasuks oma töökoht yle vaadata. ehkki jah, kes seda ise tunnistaks. hoopis mind eelistatakse sellise jutu eest pehmesse kohta saata.
            tuhandeid prosesid ( ja kymneid tuhandeid muid kive)on toodetesse laotud ja pole erilisi probleeme olnud, Atmega128-ga oli probleeme 2002. aastal, ca 400st tykist 8 ei läinud normalselt käima, pärast selgus et Atmeli "kamm", paljudel yle maailma oli sama värk.
            pistikute-pesade osas aga nöustun, kohati myyakse meil sellist saasta, mida ei kannata mitte kasutada. egas midagi, tuleb mujalt tellida.

Comment

Tevalot ei maksa sõimata, kui tahad odavat siis nemad ka müüvad odava. Kui tahat korralikku siis osta korralik (ELFAst). Või siis osta mõlemad (saad odava ja korraliku).
              ELFA on ainuke usaldusväärne tarnija siia Eestisse, RS longab hetkel kahte jalga ja Farnell on alla igasugust arvestust.
              Tevalo on siiani kõik tellimused õigeks ajaks toonud ja ma tellin sealt viimaste aastate jooksul peaaegu iga nädal. Või tiheminigi.

Leti peale peab ju panema odavat pudi, et amatööridel kah millestki ehitada oleks. Ise ei kujutaks ette küll et oma raha eest oma lõbuks 300 krooniseid pistikuid ja 60 krooniseid potekanuppe ostaks. Kunagi tegin kodus mikserpulti, kasutasin kah saasta ja ei kobisenud.

Comment

Ma lähen poodi et saada töötav asi. Kui ta on ka odav siis olgu aga rämpsuga pole mõtet nime rikkuda.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Pistikutest tuli meelde selline lugu kunagi kooliajast.
                  Jõulukontserdi päeva hommik. Üle päris mitme aasta tühjuse olime ühe seltskonnaga hakanud nullist helitehnikat üles ehitama ja see oli esimene suurem pidu meil. Oli siis vaja terve bänd pulti ühendada ja muidugi oli vaja juhtmeid juurde teha. Üks läks oomipoodi kaabli ja 6,3mm pulkade järele. Mõne aja pärast jootsime ühe kaabli kokku ja hakkasime testima. Ei tööta. Tester kätte, tulemuseks ühe pulga tip katkestuses [siitkohalt ka küsimus: KUIDAS saab nii primitiivsel asjal see katkestuses olla?]. Mõõdan terve paki üle ja pooltel samasugune jama. Sai siis see üks ringi vahetatud ja uuesti proovitud. See läks küll pulti sisse aga välja tõmmates jäi mulle ainult korpus pihku. Sellepeale sai tooja veelkord ringi linnas käia, et kõik ringi vahetada mingi teise variandi vastu. Minul muidugi läks umbes sama aeg, et pult pulkadeks võtta ja uuesti kokku panna ilma selle pulga jäänusteta. Lõpuks siis juhtus nagu ikka, et juba kontsert käib ja lava serva taga joodetakse kaableid.

Comment

Vs: Võltsitud elektroonika komponendid.

Tõstan küll vana teema üles, aga täpselt jutu jätkuks - olen ka omad vitsad kätte saanud ja tean, et odavaid audiopistikuid ei tohi osta! Või vähemasti kasutada. Olen pidanud vaeva nägema nii 6,3- kui 3,5-millimeetrise pistiku otsa (tip) pesast kättesaamisega. Seni on see õnnestunud vastavalt tiku või hambaorgiga, mille ots tiku puhul teravamaks ja hambaorgi puhul nürimaks teha, tilga superliimi sisse kasta, hästi ettevaatlikult pessa sisestada, lasta öö läbi kuivada (superliimi lõplik kuivamine võtab aega) ja siis välja tõmmata. Kui ebaõnnestub, siis vajadusel liimi kogust võimaluse piires suurendada ja protsessi korrata. Nüüd ostan ainult kallimaid pistikuid, nt Neutrik, ka Rean (Neutriku odavam, Hiina versioon) on korralik. See säästetud euro või paar ei ole seda vaeva väärt.

Lisaks, et mõlemal juhul on olnud tegemist kinnise korpusega pesadega - seadmeid lahti kruvides ei saanud otsa kuidagi välja lükata.
                    viimati muutis kasutaja Scorps; 09 March 2018, 13:03.

Comment

Esmalt postitatud Scorps poolt Vaata postitust
                      olen ka omad vitsad kätte saanud ja tean, et odavaid audiopistikuid ei tohi osta! Või vähemasti kasutada. Olen pidanud vaeva nägema nii 6,3- kui 3,5-millimeetrise pistiku otsa (tip) pesast kättesaamisega...
                      Arvatavalt jutt nendest odavatest junnidest:
                      3,5mm 10tk 1,70USD

6,3mm 10tk 2,60USD
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

3,5mm oli tõesti analoogne, jah, aga 6,3-ne, kui mälu ei peta (10 aastat juba möödas), võis äkki selline olla:
                        jc-013, audio, ja, video, ühendused, 6.3mm, mono, pistik, kaitse, metall, WTY0019, 2, pins, 6.3jack, plug, wty0019

See näiteks jätab tunduvalt usaldusväärsema mulje ja pole mul ka seni ära lagunenud:

Comment

Esmalt postitatud Scorps poolt Vaata postitust
                          odavaid audiopistikuid ei tohi osta!
                          Kehtib küll vaid juhul kui ostja IQ tase jääb arvuliselt suuruselt pistiku hinnaga sarnasele tasemele.
                          Need 3,5 ja 6,3 mis siin oomi omadest läbi käisid, olen saanud ise ka neid otsakontakte vast oma 10-15 korda erinevatest tahvlitest ja mobladest välja nokkida kuid 95% juhtudest on omanik ise paras molu kes kohtleb neid detaile vägivaldselt.
                          Need pistikud ei ole ette nähtud, et seda kasutataks autoistme vahele vajunud telefoni kättesaamiseks või, et pistik eemaldatakse pesast seda juhtmest sikutades, viibides ise ühendussihist 45 kraadise nurgaall.

Ma olen ilmselgelt isiklikutl teinud neid s...u , odavaid pistikuid kasutades tuhandeid ühendusi-lahtiühendusi (testimiste käigus jne kasutasin neid mingiaeg ikka palju) ja mul ei ole mitte ükski ära lagunenud inimliku, sihipärase kasutamise järel!

Nõustuda saab sellega, et esteetiliselt on nad õnnetud, eks nad tunnevad ise ka seda, hoiavad ju teised tihti end juba sünnist saati kuidagi küüru ja kõverdi
                          Samas on odavaid ja väga viisakaid pistikudi kaasajal saada rohkemgi kui küll, ebayst saab alla dollari tk igati esteetilisi ja funktsioonaalseid asju

Ma täpset linki ei viitsi otsida aga ostsin paari aasta eest sellise udupeene, punaseks anodeeritud alumiiniumkestaga ja kuldse konnektoriga 3,5 pistiku, umbes nagu need siin juhtmeotsas:

ja see näeb nii väliselt hea välja kui on funktsionaalsuselt just see mis peab.
                          Näiteks iga kell on see viisakam mistahes stock Apple klapiotsikust, konnektor on sirge nagu ta olema peab, ka esteetiliselt näeb kena välja ja pole odavamaiguline kumm plönn.

Just täna sattusin lugema Amazon-is kaupadele antud tagasisidet
                          ( https://www.amazon.com/Signstek-UT61...ews-filter-bar ), üks juudist idioot oli ostnud multimeetri, kirjutas siis, et tema teeb vähe mõõtmisi jne, et riist tundub muidu igati asjalik AGA... siis oli kakkunud mõõteriista ka lahti, et näha mis sees, avastas, et ei olevatki uue kaubaga tegu, et seal käsijootekomponentidel flux puhastamata, et siis kohe on vana ja parandatud kaup Vot, et funktsiooni täidab, teeb seda mida nõutud, tundub üldiselt korralik, kuskilt midagi ei pudene kui keerad nuppe mis selleks ette nähtud aga vot - suur probleem kui jootekoht on fluxist puhastamata.. Ühesõnaga see nähtud flux sundis härrat multimeetri hinnanguks andma 1 tärni (youtubes küllalt ka asjalikku ja teadjate hinnanguid samale asjale siiski oluliselt paremad), ei viitsi oma kontot amazonis lähtestada aga muidu oli küll mõte, et tahaks vastata tüübile, et hakaku politseiuurijaks, et nii tark kohe...
                          Või teine äärmus on ameeriklased kes kiruvad iga hiina asja mis olevat vilets ja halb, samalajal FLUKE multimeeter, valitsaketas sai kannatada, käib küll ideejärgi igaks pulgaks lahti ja justkui võiks detaile olla saada, lõpptulemus on, et maksad paari plekitükikest hoidva, 2 euri suuruse plastikketta eest pool uue multimeetri hinnast - normaalne?

Ma arvan, et kui ise olla m..n siis ega pole erilist vahet kas tegu odava või kalli asjaga, kui seda mittesihipäraselt kasutada siis suudetakse see varem või hiljem ikka ära lõhkuda.
                          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 09 March 2018, 14:35.
                          -superradical-

Comment

Nende odavate ühenduste (olgu 3,5mm, 1/4" või kasvõi XLRi-koopiad) koostekvaliteedi ja disaini kahjuks räägib ka tõik, et ka juhtmete jootmine nende külge ongi juhmide inimeste pärusmaa. Teised saavad aru, et see ei ole võimalik või ei realiseeru arvestatava kvaliteediga. Olgu siis kas ülipehmed lamellid või kergesti sulav plastik, mis odavatel XLRidel ümber.
                            Korralik pistik ongi kallis, sest materjalid on õiged ja disain on otsast otsani läbimõeldud.
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

6.3mm, stereo, plug, with, spring, rean, pistik, plast, kate, vedru, saba, neutrik, ntr-nys204, audio, video, ühendused, nys204, 3, pins, 6.3jack, ntrnys204, 63mm, 63jack, shteker, s, pruzinoy, dlya, provoda, ja, uhendused, audio-, connectors, i, razyemyi

seda on monteerida lust ja lillepidu võrreldes mõne ülikalli neutrikuga.
                              aga seklle odava asja enda koostekvaliteet ei kõlba kuskile.

mul on neutriku NB3C/B sellel on pommikindel välimus kuid kontaktid on kaunis pisikesed.
                              ennem võtan mõne odava otsa reani

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                                https://www.oomipood.ee/product/jc_0...ullatud_metall

seda on monteerida lust ja lillepidu võrreldes mõne ülikalli neutrikuga.
                                aga seklle odava asja enda koostekvaliteet ei kõlba kuskile.

mul on neutriku NB3C/B sellel on pommikindel välimus kuid kontaktid on kaunis pisikesed.
                                ennem võtan mõne odava otsa reani

Sellesosas julgeks natukene vastu vaielda.
                                Proovi seda: https://www.oomipood.ee/product/ntr_...pistik_neutrik
                                see on tegelikult vist ainus seal mida võiks kasutada eduga, ma ei vaadanud kas 6.3mm ka samasugust on aga see 3.5 on eestis kohapeal seninähtutest üks väheseid mis kriitikat kannatab.
                                Plastikosad ei põle ära nagu mainiti ja metallosa istub ideaalselt kokku ja kõik püsib pikkaa ega ühes tükis.

Nüüd tulles sinna "debiilikud on need kes juhtmeid nende odavate (kuna vastus lendas kohe epale minu posti, siis selge, kes on see viidatud debiilik) pistikute järgi joodavad" - tead, ma võin 10 sendisele pistikule ka juhtme taha joota ilma, et plast ära ei sula (selleks lihtsalt tuleb kasutada õigeid töövõtteid ), minu märgitud ebay 3.5 pistik mis maksis mõni sent alla euro on nii koostelt kui materjalidelt meil ligi 10x kallima neutikuga samasse auku.
                                Point asja juures on see, et tuleb otsida kust selliseid asju osta, 10 sendiga ei saa kusagilt, selle eest lihtsalt ei ole võimalik ka korraliku toorme kulusid katta, euro eest aga saab kuna seal on ruumi nii toormele kui kasule.
                                Isiklik kogemus täiesti olemas elektroonikajuppide hindadega eestis, jaekliendile väänatakse 3-4 kirvest selga, see suht tavaline, samas teada ka 10x juurdehindlusega, see puudutab odavamaid komponente, näiteks mingid 20-25 sendise tükihinnaga smd transid on sisseostuhinnaga paar senti tk ja selleks ei pea ostma rulli. Suured transid mida müüakse ~10eur/tk, sisseostuhind maksudega kuskil 3euri. Need märgitud odavad kullatud pistikud, 1,5€? - sisseostuhind on 30-40 senti/tk, see nurgaga neutrik vast kuskil 2-3 euri vahel. Samas on need tulnud siia ikka läbi mitme vahendaja a la farnell, mouser, elfa vms., igaüks paneb oma otsa.
                                Seega pole mingit vahet kas osta see neutrik siit 6 euriga või ebayst 2 dollariga ja tasuta saatmisega, võib täitsa kannatlik olla sest täpselt ühed asjad on.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X