Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

takisti probla

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

takisti probla

kas on normaalne et taksiti läheb akuga ühendamisel nii kuumaks et käes ei kannata hoida
    takisti on nati vett saanud ja suht sellise koleda värviga
    mulle tundub et tekistil on mõra sees aga ei julge väita

tegemist on siis 7.5 ohms taksitiga

(sry olen väga algaja, ei tea asjast eriti mõhkugi)

Aga miks on teda vaja akuga ühendada (aku klemmide vahele, nagu ma aru saan)? 7,5 oomi on väga väike takistus ja takistit läbiv vool on suur. Seega on takisti kuumenemine normaalne. Kui väga vaja, pane suurem takisti, olles eelnevalt arvutanud takistil eralduva võimsuse (P=I*U sobib algatuseks).

Comment

tegelikult on ta dioodi adapterist tuleva + voolu ja veel mingi asja vahel

Comment

et järelikult peaks asi korras olema
        see laadija tõõtab aga lihtalt nati kuumaks läheb

Comment

siis võib see takisti võimsus ikka probleemiks olla...

Comment

arvuta nii, et takistil hajuv võimsus on P=U*I, kus siis U pinge takistil ja I takistit läbiv vool. Kui see takk on adapteri ja aku vahel, siis temale jääb nende kahe asja pingete vahe. Voolu leiad oomi seadusest, R=U/I; I=U/R, kus siis R on rakisti takistus. Vastavalt sellele siis lähed poodi ja küsid sellise võimsusega takisti nagu vaja... näiteks 0,5W, 1W, 2W, 5W vms... Takistil on kaks parameetrit - tema takistus ja tema võimsus; võimsus väljendub tema füüsilises suuruses.

Comment

järelikult tevalosse ja 1W takisti järgi???

Comment

kui sa pingetest niimoodi arvad ja arvutus õige on, siis võib täitsa olla. Kuid igaks juhuks võib alati suurema võimsusega panna ka. Takistus peaks olema sama, võimsus näitab ainult seda, mida ületades asi pruunistuda tahab.

Comment

Working...
                X