Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

FM saatja lülitub välja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    FM saatja lülitub välja

    Tere. Vaja oleks juhtmeta kõrvaklappide FM saatjal maha keerata automaatne väljalülitus, või siis seda natukene vähemaks keerata.

    Ise sellel alal väga kodus ei ole, aga niipalju sain neti vahendusel abi, et skeemi peal olevad regulaatorite (VR1; VR2, VR3, VR4) abil peaks saama reguleerida kui nõrga sisendsignaali peale saatja välja lülitub? Aga millist neist konkreetselt reguleerida vaja on?

    Regulaatorid on:
    - regulaatori kõrval trükiplaadil olev number VR1 (regulaatori peal on number 102)
    - VR2 (102)
    - VR3 (503)
    - VR4 (103)

    Skeem ise: RF83TX-N-A
    Klappide mudel: Vivanco FMH 3080

    Tänud!

    #2
    Kas olen nende regulaatorite tähendusest täiesti valesti aru saanud, või ei saa ilma skeemi nägemata lihtsalt ütelda, milline neist see õige on, mida keerata tuleks? :P

    Comment


      #3
      milleks sul seda vaja on
      enamasti lülituvad klapid välja ilma signaalita (st.puudub sisendsignaal või on see signaal liiga nõrk)mingi aja pärast.
      kui skeemi ei ole on suht võimatu midagi seletada
      "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

      Comment


        #4
        kusjuures vr ei ole mingit pistmist regulaatoriga, tegelt on see lühend "variable resistor"'ist, eesti keeles lihtsalt potentsiomeeter ehk potekas.
        Ilma skeemi nägemata (kuskilt hankimata / ise plaadilt üles võtmata) ei saa mitte midagi öelda, see number ta taga näitab tema järjekorranumbrit plaadil.

        Comment


          #5
          Otsin, äkki leian kusagilt skeemi ka.

          to freeze: selle pärast tahaks seda natukene maha keerata, kuna minu arvates on ssisendsignaal piisavalt normaale ning selle peale ei tohiks saatja veel välja lülituda. Sisendsignaali saaks küll juurde keerata, aga sel jälle omad põhjused, miks seda teha ei taha.

          Comment

          Working...
          X