Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Idee akudega 3,6V taskulambi sisse paigutada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Idee akudega 3,6V taskulambi sisse paigutada

On üks idee ja usun, et sellist mõtet on võimalik teostada aga hetkel ei tule ette kust saada sellise mõõduga akusid.

Mõte siis selles, et ostsin Tevalost 5 LED`ga taskulambi:

Ja nüüd oleks soov sinna sisse saada kuidagi 3,6V akudega pinget. Et kust kohast saada sellist akut mis sinna sisse ka ära mahuks? Arvatavasti tuleb otsida 3x pisikest 1,2V akut. Näiteks kas mobiili aku ei sobiks (nokia 3310 oma). Miks seda küsin... põhjus selles, et ma ei kujuta ette kuda on see nokia aku ehitatud.. äki on seal sees mingid pisikesed elemendid,et annab üksteise ritta laduda.. tõesti ei tea, pole käepärast ka ühtegi, et lammutada. Kui keegi on lammutanud siis anke teada... jah kui see aku sisemus koosneb ühest tükis siis jääb see võimalus ära. Selle pärast palungi abi, et peab ju olema mingi võimalus 3,6V akudega sinna sisse ära mahutada.

Proovisin 2 AA akuga ja 2,4V jäi ikka nõrgaks küll.. LED´id põlesid tuhmilt. Kui panna täis patakad sisse 3,2V-3,3V on hoopis teine tera.. nii ongi idee 3,6V kuidagi taskulambi sisse saada. Võibolla on see 3,6V liiga suur pinge, siis saab veel eel takisti ette panna kui vajadust peaks olema. Patakate peale on kahju raha raisata ja akudega saavutaks pideva heleda valguse.

Miks üldse peavad akud 1,2V olema???
    msn: pois11@hotmail.com

Umbes sarnane idee oli ka mul, kuid oli plaan kasutada ühe vanema nn. mobiili akust saadud elemente(element a´ LiIon 3,6V 1,8Ah, neid oli akupakis 3 rööbiti ja 4 sellist pakki jadamisi, ühe elemendi mõõdud 18x65mm).Küsimus siis selline, et kas antud taskulambi mõõdud oleks sobivad ühe elemendi kasutamiseks?
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Proovi seda ideed rakendada:
      http://www.emanator.demon.co.uk/bigclive/joule.htm

Comment

Originally posted by pic@Jun 18 2005, 16:15
        Proovi seda ideed rakendada:
        http://www.emanator.demon.co.uk/bigclive/joule.htm
        See on ka täitsa huvitav idee aga ma kardan, et ühe 1,2 akuga ei toida hästi 5 Ledi ära... ehk kaua lampi ei saa kasutada.

Muidugi võiks ju huvipärast arvutada, et kui aku mahtuvus on 2500mAh siis kaua ta põleb 5 Led dioodiga. Kui tunde siis oleks täitsa mõeldav. Sealt ma ei leidnud tarbimust?

Comment

Originally posted by Cheopps@Jun 18 2005, 16:05
          Umbes sarnane idee oli ka mul, kuid oli plaan kasutada ühe vanema nn. mobiili akust saadud elemente(element a´ LiIon 3,6V 1,8Ah, neid oli akupakis 3 rööbiti ja 4 sellist pakki jadamisi, ühe elemendi mõõdud 18x65mm).Küsimus siis selline, et kas antud taskulambi mõõdud oleks sobivad ühe elemendi kasutamiseks?
          Sinna lambi sisse peaks kogu kupatus ära mahtuma mõõtmetega 18*100 ehk kaks AA patareid.

Ma arvan, et sinu pakutud mobla aku komplekt ei mahuks ära. Kui panna üks element 18x65 siis mahub küll aga kas sellega siis 3,6V kätte saab??

Comment

No üks element annabki 3,6V(LiIon&#33.AA patarei ei ole minuteada 18mm läbimõõduga...

Muidu see idee impulssrezhiimi kasutada suht hea, mulle meeldis Kuid mis selle skeemi kasutegur võiks olla?
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by Cheopps@Jun 18 2005, 19:47
              No üks element annabki 3,6V(LiIon&#33.AA patarei ei ole minuteada 18mm läbimõõduga...

Muidu see idee impulssrezhiimi kasutada suht hea, mulle meeldis Kuid mis selle skeemi kasutegur võiks olla?
              Tõepoolest ei ole AA patarei läbimõõt 18mm, joonlaud valetas :angry: Õige siis oleks 14,5mm... raamatus vaatasin!

Seda impulssrezhiimi ei saa ma eriti selle taskulambi puhul kasutada, sest seal on ju dioodid kõik rööbiti ühendatud, teine võimalus oleks igale dioodile ehitada see ahel mis saaks 1,2V aku pealt pinget, see oleks ka tülikas.
              ütleme, et kui kõik on rööbiti on kogu voolu tarbimus 150mAh.. ehk on kusagil vähe võimsam skeem saadaval aga tõesti kui suur on selle kasutegur.

Comment

Skeeme ikka on: http://sub.chipdoc.ru/html.cgi/txt/ic/Texa...0-32.htm?fid=14
                http://www.towner.freeservers.com/zetex.html
                Li-Ion akudega see jama, et neid ei tohi päris "tühjaks" lasta. Vastav kaitseskeem teeb asja keeruliseks, või siis kasutada seda, mis mobiiliakus juba sees.
                Meil on vist raske saada vajalikke push-up pingekonvertereid (mikroskeeme)...

Comment

Ma uurisin natukene igasugu infi.. mõtlesin, et äki peaks üritama mingi pingemuundi teha 1,2V pealt 3,5V nagu eelpool oli üks link antud. Lihtsalt tunnen muret, et kuida 5 dioodi korraga ära toita 1,2 voldiga. Ja kui kaua selline 2000mAh aku vastu peaks. kui 2-3h siis isegi oleks hästi :unsure:

Comment

Vaata ka sinna: http://ledmuseum.home.att.net/topright.htm
                    saad ehk huvitavaid ideid.

Comment

Originally posted by pois11@Jun 18 2005, 23:31
                      Ja kui kaua selline 2000mAh aku vastu peaks. kui 2-3h siis isegi oleks hästi :unsure:
                      aku 1,2V 2000mAh.
                      kui muunduri kasutegur oleks 100%, siis 3,6V korral oleks mahtuvus 666mAh.
                      150mA koormuse puhul põleks seega ca 4h.

Comment

Vaatasin, et on selliseid lampe küll mis põlevad 5Led`ga ja ühe AA patareiga... aga skeemi kuidagi ei leia ja vastupidavus on sirka 3h.. see ka päris hea.

Comment

http://elm-chan.org/works/led2/report.html
                          "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

ma ei saa pihta milles on teema mõte? kui on korralikud patareid, näiteks 2000mAh, siis 5 LED'i tarbivad ütleme 5x20=100mA voolu. seega, ühest patareikomplektist jätkub 20 tunniks. kui palju sa reaalselt kasutad seda taskulampi?

PS: vastava suurusega akud on täitsa poes olemas, lihtsalt mine ja küsi.

Comment

Originally posted by saajatz@Jun 20 2005, 02:56
                              ma ei saa pihta milles on teema mõte? kui on korralikud patareid, näiteks 2000mAh, siis 5 LED'i tarbivad ütleme 5x20=100mA voolu. seega, ühest patareikomplektist jätkub 20 tunniks. kui palju sa reaalselt kasutad seda taskulampi?

PS: vastava suurusega akud on täitsa poes olemas, lihtsalt mine ja küsi.
                              Jah ma saan su jutust täitsa aru, et mis mõttega jamada... olen ise ka seda juba mõtlema hakanud... ega vist ei hakkagi jamama aga lampi kasutan ikka kõvasti... hõõglambi oma pidas mõned päevad vastu. Ja patareiga on see jama, et ta vajub vaikselt ära... alguses on küll hele aga enne lõppu läheb muudkui tumedamaks.... mulle see ei meeldi.. akguga kas on või ei ole ja ei taha raha patakate peale kulutada. Nagunii kasutan tööl seda iga päev... isegi see ei rahulda, et ei pea ju omast taskust maksma.

KAS TÕESTI ON POES 1,5V AA AKUD OLEMAS??? Ma ei ole küll kuulnud ja näinud... ehk ütled mulle ka kust poest.. lähen ja ostan kohe ära, see oleks ideaalsem lahendus.

Comment

Working...
                              X