Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Idee akudega 3,6V taskulambi sisse paigutada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by pois11@Jun 20 2005, 08:12
    KAS TÕESTI ON POES 1,5V AA AKUD OLEMAS??? Ma ei ole küll kuulnud ja näinud... ehk ütled mulle ka kust poest.. lähen ja ostan kohe ära, see oleks ideaalsem lahendus.
    Olen ostnud, tuleb küsida DEMACELL AA mõõdus akusid (AAA olen ka näinud), need on 1,5V. Tööiga väga palju tsükleid küll pole ja vajab ka DEMACELL laadijat, kuid pole ka kuigi kallid - vast umb. 25.-/tk. olid.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kui mahutavuse peale rõhku panna, siis endises RETis müüakse 2,2Ah AA mõõdus GP akusi koos laadijaga(komplektis 2tk).Pole enam meeles mis hind oli.
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by Cheopps@Jun 20 2005, 17:35
        Kui mahutavuse peale rõhku panna, siis endises RETis müüakse 2,2Ah AA mõõdus GP akusi koos laadijaga(komplektis 2tk).Pole enam meeles mis hind oli.
        Kas seal endises RETIS on ka 1,5V AA akud.. kui jah siis lippan sealt homme läbi aga võiksite poe nime ka mainida kust saada 1,5V aa akusid. Homme hakkan otsima.. Proovin need 1,5 akud ära... tegelt ma ei saa ikka aru miks akud peavad 1,2V olema... miks see hea on :angry: :angry:
        msn: pois11@hotmail.com

Comment

Originally posted by pois11@Jun 20 2005, 17:58
          ... tegelt ma ei saa ikka aru miks akud peavad 1,2V olema... miks see hea on :angry: :angry:
          Arvatavasti seepärast. et see 1,2V-ste tehnoloogia on suhteliselt kõrgele arendatud.
          Keemiliste vooluallikate pinge sõltub valmistamisel kasutatud keemilistest ainetest, Zn (tsink) baasil element annab 1,5V, Pb (plii) 2,1V, Ni (nikkel) 1,2V, Li (liitium) 3V jne. Loodetavasti on sellel tänapäeval ka palju teaduslikum seletus, miks just see nii on (ja kuipalju just) ja enam ei leiutata midagi huupi katsetades.
          Kunagi olid kõige levinumad pliiakud, autodel oli algselt 6,3V (3 x 2,1V) aku ja sellest on tulenenud ka elektronlampide küttepinge levinud väärtus 6.3V.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Põhimõtteliselt on akudel antud nn. nimipinge, mis saavutatakse laadimise lõppingena.Nimikoormuse all langeb see väärtus ca. 0,2V(NiCd ja NiMH 1,45V->1,2V; Li 3V(LiIon 3,6V) püsiv, tänu väga väikesele sisetakistusele).Selline pingelang ei avalda mittemingisugust mõju seadmetele, kuna lõppväärtus on püsiv.
            Projektide pildid

Comment

tegemist on ikkagi alkaline patareide omadusega taluda uuesti laadimist
              "roheline" mõtteviis patareide-akude tootjate juures

http://www.pureenergybattery.com/products.html
              "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Nii vajan veel natuke tarka nõu.. leidsin siis lõpuks sellised akud mis mulle päris hästi sobivad ja kolm 1,2V akut mahuvad ära ja jääb 1cm ruumi ülegi. 180EEku läheb küll maksma aga kui olen kogu elu duracell patakaid ostnud siis kunagi ikka jään kasumisse ja pealegi akuga saavutab koguaeg ühtlased heleda valguse... pataka puhul on see jama, et 50% on ühtlane hele valgus ja hiljem hakkab vaikselt ära vajuma... see selleks

Tevalo kataloogis on selle kood (75AAH) ja info selline:

NiMH rechargeable batteries with solder connection. Equipped with solder tabs angled at 180 degrees in relation to eachother. The cells can manage continuous overcharge with 0.1C, and therefore the charging process does not need to be interrupted. If charge control is used, the cells can be quick-charged for one hour. These rechargeable batteries have qualities similar to those of NiCd rechargeable batteries, but NiMH is a better choice from an environmental standpoint since they are virtually cadmium-free.

Voltage: 1.2 V
                Standard charging, mA: 0.1C, 14 hrs.
                Quick-charging, mA: 1.0C, 1 hour
                Charge control: Time-controlled
                temperature detection
                −ΔV method
                Max. discharging, mA: 3C
                (C = capacity value in mAh)
                Temperature range

Ma siin natukene uurisin ka ja tekkis omal idee kuida võiks neid akusid laadida ja küsikski, et kas nii tuleks sellest midagi välja. Ma vaatasin, et mu vanal 3310nel on ka sama tüüpi aku ni-mh ja 3,6 volti. Et kas oleks midagi väga hullu kui kisuks 3310ne aku seest selle elektronika plaadi ära ja ühendaks oma akud sinna laadimise ajaks taha. Minu idee järgi peaks ta ohutult telefon need akud täis laadima ja õigel ajal välja lülitama.Ainuke vahe on selles, et mu akud on 750mAh aga 3310ne oma 950mAh! Selline lisa tegemine ei läheks midagi maksma ka, kõik asjad nagu olemas.

Comment

Kas sellest mahutavusest väheks ei jää(750mAh <_< )
                  Projektide pildid

Comment

Originally posted by Cheopps@Jun 22 2005, 22:45
                    Kas sellest mahutavusest väheks ei jää(750mAh <_< )
                    Jääb muidugi aga ideaal olukorras peaks 6h vastu pidama... krt pole suuremat kusagilt võtta.

Comment

Ma siin natukene uurisin ka ja tekkis omal idee kuida võiks neid akusid laadida ja küsikski, et kas nii tuleks sellest midagi välja. Ma vaatasin, et mu vanal 3310nel on ka sama tüüpi aku ni-mh ja 3,6 volti. Et kas oleks midagi väga hullu kui kisuks 3310ne aku seest selle elektronika plaadi ära ja ühendaks oma akud sinna laadimise ajaks taha. Minu idee järgi peaks ta ohutult telefon need akud täis laadima ja õigel ajal välja lülitama.Ainuke vahe on selles, et mu akud on 750mAh aga 3310ne oma 950mAh&#33; Selline lisa tegemine ei läheks midagi maksma ka, kõik asjad nagu olemas.
                      Täitsa võimalik aga originaalakus peaks ka mingi temperatuuriandur olema...välised akud võivad laadimisel kuumaks minna, kui seda pole.

Comment

Originally posted by sebastian@Jun 23 2005, 04:10
                        Täitsa võimalik aga originaalakus peaks ka mingi temperatuuriandur olema...välised akud võivad laadimisel kuumaks minna, kui seda pole.
                        Proovisin selle suvaliste 1,2 AA*3 akuga ära ja toimis küll.. pooltühju laadis mingi 2,5h 2200mAh ja akud ei läinud isegi leigeks. Ma olen aru saanud, et see andur on aku sees olevas kiibi sees ja selle kiibi ma ühendasin ka järgi.. kui seda pole siis on raske läbi tel. laadida.
                        Minu arust saab tel. ehitada targa laadija.. laeb täpselt kui palju vaja ja pole ohtu ülelaadimisest. 2 AA akut saab näiteks laadida nokia 3210nega, mida saab 50EEku eest osta.

Comment

Ega 2200mAh soojaks lähegi, nad ikkagi suure mahutavusega ja laadimise vool ainult 350mA ringis kui APC-7 adapter. Andur on akudega võimalikult heas kontaktis, et ta nende temperatuuri tunnetaks, eraldi akusid laadides andur on aga "vabas õhus" ja ei tarvitse mobiilile õiget infot anda, et laadimine vajadusel peatada.
                          Igatahes tasub kontrollida, et akud üle 40...50 kraadi ei läheks, muidu pole neid kauaks .

Comment

Working...
                          X