tere oleks küsimus kuidas teha 1.6kW inverterit mis tõstaks 12v pinget /230v pingeni. Kuidas seda teostada kas keegi aitaks leida skeemi.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
1.6kW inverter
Collapse
X
-
Kui väljundpinge kujul pole määravat tähtsust(sh. impulss), siis on variant, mida kasutatakse laialdaselt analoogsetes seadmetes, muundada pinge esialgu alalispingeks (muundussagedus kümned kHz-id, saadav alalispinge nt. +170V) ning siis vastastakt lülititega(transistoritel ikka) muundada see vahelduva polaarsusega impulsspingeks(peaks olema ca. 340V amplituudiga, efektiivväärtus sealt 170V, kuna pole sin pinge), lülitussagedus 50Hz.Kui aga on vaja kindlalt sin pinget, siis asi keerulisem.
Olen ise korra piilunud 1,5kW inverteri soolestikku.Seal oli siis 5 pingemuundurit(+12V-> +170V), igaühes 2 transistori muundustrafo õla kohta.Muundurite väljundid olid paralleelis.Lülititransistorite arv lõpus oli 12 transistori õla kohta.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Põhimõtteliselt oleks võimalik skeem ise kokku panna üksikutest plokkidest(esialgu väikese võimsusega, nt. 150W).Hiljem juba kogemuste põhjal suurema poole liikuda.Kohe sellise võimsusega seadet valmistada on praktiliselt võimatu.Siiski veel kord küsimus: kas väljundpinge kujul on tähtsust?The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
-
Selge on see,et mingi paarisaja krooniga sa seda asja valmis ei ehita.Sinu jutust järeldub,et sul on tarvis vahelduvvoolu seal,kus elektriühendus puudub.Antud situatsioonis vaataksin mina hoopis bensiinimootoriga generaatorite poole.Arvesta seda,et kui akust sellist võimsust ammutada,siis on aku üsna kiiresti tühi.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Arvesta seda,et kui akust sellist võimsust ammutada,siis on aku üsna kiiresti tühi.
Sinu jutust järeldub,et sul on tarvis vahelduvvoolu seal,kus elektriühendus puudub
Comment
-
No selge...Arvestades seda, et max võimsusel tarbiks see seade ca. 135A voolu +12V pealt.Ma ei usu, et see tuulegeneraator 2kW võimsust arendab.Pealegi on 12V aku laadimiseks pisut kõrgemat pinget ka vaja(vähemalt 14...15V) ning see pinge ei ole kindlasti stabiliseeritud.Kui nüüd ise seda inverterit valmistama hakata, siis tuleks arvestada ca. 6000.- eelarvega vähemalt(radiaatorid ise juba lähevad maksma <1500.-).Kui ikka pingete kujudel ka vahet ei tee, siis pole lootustki sellist asja ette võtta.Muidu vedelkütusega generaator oleks sobiv alternatiiv.Tegelikult oli mul juba varem kahtlus selle seadme mõttekuses h34r:The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
Comment