Oleks vaja võimalikult odavalt teha soojendi, mis hoiab temperatuuri kogu aeg +28 kraadi juures, kõikuda võib mingi +-2 parem isegi +-1 kraadi. Oskab keegi midagi head välja pakkuda?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Soojendi
Collapse
X
-
Kus juures on see tarule tule otsa panemine täiesti reaalne, sest nii on mõnel õnnetul hingel juba juhtunud.
Kui tahad siiski seda teha siis vaata, et kõik juhtmed ja ühendused oleksid suht ilmastikukindlad.
Mis küttekehasse puutub, siis selleks võib kasutada takistustraati.
Selleks, et takistustraati kasutada tuleb, aga taru veidi ümber ehitada, et see soojus jaguneks ühtlasemalt ja ei läheks välja.
Takistustraadi võib panna mingite kivist plaatide vahele, et see tulekahju ei tekitaks ja ühtlasemalt sooja hoiaks.transistor[ätt]starline[punkt]ee
Comment
-
Igatsugu elektroonika seadmete soojendamise tarvis talvisel ajal on olemas spetsiaalseid küttekehi, mis on põhimõtteliselt paarikümne vatine takisti Al radiaatori sees. Peale nädalavahetust võin vaadata, mis mul veel alles võib olla. Seda kola on kogunenud aastate jooksul nii palju, et kaob kontroll olemasoleva kohta. Järgmisel nädalal püüan vaadata, mis mul on pakkuda.
Comment
-
Takistustraadiga ma seda soojendada mõtsingi, aga point on selles, et kuidas hoida tempi kogu aeg +28 kraadi juures, seda mu kaalikas ei jaga. :-/
PS See soojendi pole niivõrd soojendusfunktsiooni täitev, kui lihtsalt niiskuse välja aurutaja, sest mesilane tõesti ise suudab ka paari padja abil enam vähem seda temperatuuri hoida.
Comment
-
Kui sind huvitab soojendit juhtiva elektroonika skeem siis seda saaks korraldada paari transi ja termotakiga. On olemas ka spets klotcid, ntx. DS1620 Maximilt jne. Skeem sisaldab vähe juppe aga nõuab DS'i progemist (et mis temp'i hoida).- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
isa ka yhtviisi hobimesinik. tal lahendus kõvasti lihtsam:
1x 40W pirn (tglt võid ju valida, millist iganes)+ selline konservipurk, kuhu pirn lahedalt ära mahub ja liiv ümber pirni vaikselt, vooluvõrku ning kytab nagu myhiseb.
kompaktsem ja töökindlam. lihtsam ka võimsusi regullida- uus pirn sisse ja ok.
Comment
-
Tuhnisin oma vanades sodilademetes ja leidsin inkubaatori termoregulaatori skeemi, mis peaks hidma 28-32 kraadist soojust ja ei ole eriti keeruline kordamiseks, sest pole eriti palju detaile. Kui täpselt reguleerib ei oska öelda, aga eriti tuim ka olla ei saa, sest sillalt saadud pingete erinevust kontrollib op-võimendi. Selles skeemis kasutati küttekehana hõõglampe, aga tarus ise kasutaksin küll takisteid mida saaksin paigaldada võimalikult laiali, et taru eri osades oleks väiksem temperatuuri erinevus või kasutada siis väikest ventilaatorit soojendatud õhu laiali puhumiseks ja mitte jääma lootma loomulikule õhu liikumisele.
Comment
Comment