Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Otsin skeemi pinge kontollimiseks LED`ga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by pois11@Jul 1 2005, 10:38
    Mõtlesin veel, et selle viimase pirni kõrvale võib rööbiti nõrga relee panna, et läbi relee kontaktide lahutab esimese pirni toite ära. äki oskab keegi reele asemele midagi sobitada mis sama töö ära teeks?
    Sinna pole midagi vaja, sest tagumine tuli süttib siis, kui esimene kustub ja vastupidi (eeldusel et toitepinge on 1 või teine, mitte ei uju vahest pikalt kahe pinge vahel). Stabikate hingeelu peensustega pole kursis, võibolla oleks tõesti vaja alumiselt otsalt maha lisatakk panna.

    Comment


      #17


      Kui see tööle ei hakka söön oma kolvi ära. Kui LED-id liiga tuhmilt põlevad võib eeltakid vahetada 1K vastu. 10K potekatega tuleb välja reguleerida pingetasemed, millede korral ledid süttivad/kustuvad. Üks pool lülitab juhul kui sisendpinge on alla võrdluspinge ja teine pool juhul kui on üle. Algul tuleb võib olla veidi eksperimenteerida ent seade peaks töötama kindlalt ja täpselt.

      Comment


        #18
        Hakka kolbi sööma, see skeem on poolik.
        Edit: komparaatori sisendid soovitan teha Digitali nõuannete järgi.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

        Comment


          #19
          naer oce südamest :P
          Erilahendused.
          PS või mail.

          Comment


            #20
            Mnjah hakkan vist oma kolbi vaikselt sinepiga määrima. Pean häbiga tunnistama et lugesin teemat üpris pealiskaudselt. See et skeem peab töötama 3 voldi pealt ja samalt liinilt jäi kahe silma vahele. Järgmine kord loen teema paremini läbi enne kui vastama hakkan. :angry:

            Comment


              #21
              See peaks vastama esialgsele teemale. Järgmine kord olen igasuguste lubadustega tagasihoidlikum [Punastav smile] :P.

              Comment


                #22
                See paistab küll olema see mida otsisin... üks küsimus veel selle kohat, et kas korraga põleb üks led või jäävad pinge tõustes mõlemad LED`d põlema, siis tean arvestada sellega ja tevalost juppid ära tellida?
                msn: pois11@hotmail.com

                Comment


                  #23
                  led'ide eeltakid oled teisel skeemil ära unustanud.
                  ja nii palju potesid ei oma mõtet. Ühe sisendite komplekti võib kohe niisama kokku tõmmata (näiteks sealt stabilisaatori väljundist tuleva), paned ühe taki toitesse ja ühe maha (pingejagur 1/2). Paned näiteks nii toitesse kui ka maha 10k takisti ja asi korras.
                  Teise poole takistid võib välja arvutada juba ette; kui ei taha arvutada,siis võib jah pote jääda. Kui arvutada takistid, siis saab kolme takistiga hakkama, teha pingejagur kahe väljavõttega. Kogutakistus võiks ka jääda umbes 10k suurusjärku.

                  Comment


                    #24
                    Mingid mõnesaja oomised võiks ju ees olla. Levinud 5 mm punased ja rohelised peaks ilusti kannatama 2-3V (kipub rohkem 2 v poole). Ledide pikema eluea huvides siis vist võiks nii 400 oomi ees olla.

                    Comment


                      #25
                      selle skeemi teen ära aga üks küsimus on veel õhus, et kas selles skeemis korraga põleb 2LED või aind üks vastavalt pingele. Kaldun arvama, et kui on pinge 8V siis põlevad korraga mõlemad led`id? Mul oleks vaja seda teada?
                      msn: pois11@hotmail.com

                      Comment


                        #26
                        Niisiis küsimus oleks et miks opvõimud?? Nagu keegi smichi (õigekirja eest ei vastuta) trigeri peale mõtles ve? mida vaja on ainult pote, ja 5v stabikas sisendisse , toitesse yx püsitakk ja 5V stabikas, välundisse ka 2 takki ja vastavad ledid, sobiks näitex 74HC14 , inverteeriv ka veel, 2 elementi järjest ja saate ümberlülituse kui pinge langeb alla mingi väärtuse, Kahjuks ei tea kas 74Hc14 töötab ka 3V peal, kui ei siis ma arvan et alldatasheet.com otsingu kasutamisega on võimalik kirjelduse järgi see leida ka.Muide see triger maksab ainult 8 eeku seega ei ole kirves ka. Tõsi kallim kui transid a selleest on kindel lülituspunkt ja see pinge võib kõikuda ka.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                        Comment


                          #27
                          schmitti triger on opaka erandjuht - tal on määratud ümberlülituspinge ühte sisendisse ning positiivne tagasiside kivis sees.
                          Kui teha niimoodi, siis tuleks kindlasti panna mingi cmos schmitti triger, mis 3,3v pealt töötaks. Muidugi tuleb sel juhul panna 3,3V stabilitronid ka ja ära ei tohiks unustada dioodi toitesse (teadjamad räägivad, et cmosil ei tohi lasta sisendit toitest kõrgemaks, muidu pidavat mingi aja möödudes alla andma).

                          Comment


                            #28
                            led läheb väljundis põlema siis kui pinge + ga märgitud sisendis on kõrgem kui - ga sisends. Kui seade on õigesti reguleeritud, siis peaks põlema ainult 1 led korraga. Sisendid 2 ja 5 võib ühendada kokku ja ühe poteka alla (näiteks R3, mille üks ots oleks ühendatud stabika ette nagu skeemil ja teine ots massiga). Anda seadmele 8 volti peale ning reguleerida sisendpinge potekat R3 nii, et jalgadele 2 ja 5 (kokku ühendatud sisendid) jääks 3volti. Seejärel keerata potekat R1 nii kaua kuni roheline LED süttib. Nüüd tuleks sisendisse anda 3,5 volti. Roheline LED peab kustuma kui esimese kanali reguleering on õige. Nüüd tuleb keerata potekat r2 kuni punane LED süttib (kui see juba põleb, siis tuleb leida potentsiomeetrit keerates see pingetase mille juures LED just süttib).
                            Igaks juhuks võiks lisada LED-idele umbes 300 oomised eeltakistid.

                            Comment


                              #29
                              Milleks see toitepinge stabilisaator vajalik on?
                              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                              Comment


                                #30
                                to digital, oki tänud selgituse eest, ja mina kavatsesin teise stabika maha tõmmata et mitte lasta pinget yle toitepinge. ja CMOSi mõtlesin ise ka.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                                Comment

                                Working...
                                X