Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Otsin skeemi pinge kontollimiseks LED`ga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Mõtlesin teema nüüd korralikult ära ka lõpetada ja rääkida milleks seda skeemi vaja oli. Oli idee ehitada aku laadija nokia emaplaatitest. Probleem oligi sellest kuida lahendada seda, et teada saada millal on aku täis, millal mitte. Kuna laadimise ajal langeb pinge 3-4V peale ja mitte laadimise ajal 8V peale siis oligi sellist skeemi vaja. Igatahes suured tänud kasutaja R.I.P`ile ja teistele kes kaasa aitasid.
    Kuna head laadijad on ikka väga kallid poes ja ma mõtlesin, et enam ei taha sellist laadijat millel on taimer sees ja lülitab teatud aja pärast välja.. arvestamata seda kas aku on täis või pool täis. Nii võib elu iga sootus kiiremini väheneda. Kuna nokia tel. sees on päris asjalik laadimis protsessorid, siis nii seda otsustasingi kasutada. Sest nagu te teate ei hakka mobiil laadima kui akud on täis, riknenud või mis iganes. Alati enne laadimist testib aku olekut ja pingeid.
    2 aku laadimiseks võtsin nokia 3210 ja 3 aku laadimiseks võtsin 3310ne. Seda viimast läheb suht harva vaja kuid mul on üks imelik seade kus on 3AA(2/3) akut sees. Ned tel. ajasin sugulaste käest kokku.. olid teised kasutuskõlbmatud aga laadimine toimis, et tasuta saadud.
    Hea omadus on see, et saab akusid laadida suvalise nokia laadijaga mida leidub igalt poolt.. nii autos kui majapidamises. Ennem reisides oligi probleem, et autos ei saand laadida. Akude täis saades toimud järel laadimine ja akude täis hoidmine, seda annab kollane LED, märgu erinevate vilkumis resiimidega. Üleval on lüliti kas nokia 3210 (2 akule) või 3310 (3 akule) Kogu maksumus oli 60EEku, karbi sain ka niisama. Miinus on ehk see, et 2200mAh akudega läheb mingi 6-7h aega kui täis saavad ja lennukiga reisides ei tasuks kaasa võtta, muidu arvatakse, et tegemist on pommiga
    msn: pois11@hotmail.com

    Comment

    Working...
    X