Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Paranoia arvuti toiteka moddinguga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Paranoia arvuti toiteka moddinguga

Käsil väike casemod projekt, mille raames on mul kavatsus ka toide passiivseks muuta. Olemas suur radikas millele kõik mosfetid ja dioodid kinnitada kavatsen
    Toide ise on 300W Codegen.
    Mure on mul transide ja dioodide plaadilt väljatoomisega.
    Lülitavate-transistorite, mis asuvad skeemi alguses, kasutasin 22AWG molex kaabli juhtemeid. Toite teisele osale, stabikatele-dioodidele kasutasin 20AWG&22AWG juhtemeid. Suure 3.3V dioodi jaoks kasutasin jämedat "kaablit". Kõik ühendused said ilusti termorüüzi peale jne.
    Hetkel ma muretsengi sellepärast, kas juhtmed ón solbilikud ja toide hiljem ka töötab? Juhtmed on ~20cm pikad...

proovi! ajad rohelise otsa maasse ja toide peaks käivituma, ruuna veidi aega nt mingi 50W 12V lambipirniga.
    Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
    * Toitelüüdid
    * Kõlari kummilõdvik
    * Elekter
    * Kõrvad
    * Naabri närvid

Comment

18AWG/1.02mm
      22AWG/0.6mm
      üldiselt rääkis keegi mulle veel #tevalo-s et sellise projekti puhul võib juhtemets esineda "pinnaefekt". vastab see tõele ? :blink:

Comment

juba 3 cm on pikk impulsstoiteka jaoks. Ventilaatorid toiteplokkides jahutavad kaa trafot ja muid skeemielemente, mis radiaatoritel ei ole.

Comment

http://thepic.123.pri.ee/psumod.JPG
          http://thepic.123.pri.ee/psumod1.JPG
          http://thepic.123.pri.ee/psumod2.JPG

Natuke pildimaterjali kah

Comment

Pinnaeffekt võib tekkida küll, aga segama ei tohoks hakata, pigem on juhtmed liig peenikesed.
            Ja kui juba modid, siis need 2 dioodi seal plekitüki peal vaheta välja korraliku klotsiga. Need teevad +12V aga nominaal on vaid 3A, omal põlesid maha.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ei usu, et ligi 30 kHz sagedusel pingit pinnaeffekti tekiks, see jääb kõrgsageduste maale.
              Iseasi on see, et kõik häired kiirguvad nüüd kenasti välja. Pikkadel juhtmetel on induktiivsus (igal juhtmel, ka trükirajal on kuid nii pika "nööri" puhul VÕIB hakata segama. Avaldub selles et toitekas kas põleb maha - võrgutransid - või töötab halvasti.
              Üldine reegel on selline: kõikide impulss-seadmete juhtmed/rajad nii lühikeseks kui vähegi võimalik.
              Aga vaata, katseta.

PS. Mismoodi moditud toide passiivsem on kui algne, ei saanud mina oma rumaluses küll aru
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Jul 1 2005, 06:39
                .

PS. Mismoodi moditud toide passiivsem on kui algne, ei saanud mina oma rumaluses küll aru
                Jahutust vajavad detailid tulevad suuremale radikale, praegu on tõesti nad org. radikatel.

Comment

Working...
                X