Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

graafilise LCD lahendus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

graafilise LCD lahendus?

millised oleks võimalused graafilise LCD jaoks? piksleid võiks olla mõlemit pidi vähemalt 128 ja ekraani laius kuni 13cm ning kõrgus 8cm. Eelkõige tahaks teada missugused on võimalused arvutiga ühendamiseks lpt, usb, com või tavaline vga (see eeldab siis mingi teise videokaardi olemasolu)?
    Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
    * Toitelüüdid
    * Kõlari kummilõdvik
    * Elekter
    * Kõrvad
    * Naabri närvid

sõltub mida sa sellega näidata tahad, kui pilte siis obiksid kõik pordid, kui videot siis lpt ja com jäta kohe välja, usb kohta ei tea ma midagi, muide see võib isegi õnnestuda sul ta vga porti panna, mina yritasin endal panna vga porti ja kui vähe arvutasin ja sai teada et vajan kolme 20MPS A/D muundurit matsin selle mõtte maha, mul 12 tolli 6Bitti värvi resuga LCD. aga digital väljundi olemasolul on seda imelihtne teha. A samas läpaka LCD on ideaalne aeglasema ossi tegemiseks.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Oman üht 12" läptopi lcd-d ja arvutil see DVI ka
      Kas on võimalus ta sinna järgi aretada.
      Kui keeruline see on?

lcd 82H5335
      tausta küte ka küljes
      Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

Mul endal selline display:
        http://ggg.dyn.ee/~furious_drawer/pildid/s....php?dir=./7110
        Nagu nimigi ütleb on see nokia 7110-e oma, vahepeal oli mul 3310-e oma aga see jäi väikseks :P .
        3310-e pildid:
        http://ggg.dyn.ee/~furious_drawer/pildid/s....php?dir=./3310

Comment

avastasin et mul kapis vana läpaka LCD 640x480 mustvalge. täpne mark on sharp lm64183p, oskab keegi anda selle wiring-ut ja kas sellele saab otse VGA signaali sisse lasta?

EDIT: leidsin datasheedi ka
          http://support.elmark.com.pl/Advante...PC-2520man.pdf
          lehekülg 23 on minu molu pinid

kui ma õieti aru sain siis seda juhitakse 8bitiga. et mis nüüd edasi..
          * Toitelüüdid
          * Kõlari kummilõdvik
          * Elekter
          * Kõrvad
          * Naabri närvid

Comment

Kõiki arvuti LCD-sid juhitakse kontrolleriga: annad aadressi, kirjutad pildidaata jne. Videot otse peale sööta ei saa, see tuleb enne digitaliseerda A/D muundiga ja siis, jälle läbi kontrolleri, õiges järjekorras peale sööta. Nagu näha, on kontroller oma olemuselt pisike videokaart. Selliseid kive on olemas ja skeemi annab ka joonistada. Lisaks sellele on vaja mingit protsessorit, mis infovahetust juhiks ja muidugi talle programmi.
            Väga lihtne just ei ole.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

minu lcd-l oli paralel input ja v sync ja h sync, nende sagedused võisid olla suvalised, ainult oli vaja 3x6bitti A/D muundurit, tõsi siin antud lcd datasheeti uurides oli seal see juhtimine vähe teisiti. ja enamusel läpaka lcd-del on see controller juba sees, ainult puuduseks et A/D muundurit ple, seega ple mingit proset vaja, muidugi kui tahta asja keerulisemax ajada võib ju mõne mainframe ka vahele ehitada, ja see ple graafikakaart, ma olen uurinud 4-5 erinevat tyypi läpaka yhendust lcdga ja tuleb välja et seal lihtsalt on toodud välja otsad enne D/A muundurit, a need läpakad olid kõik 166-233Mhz seega vanemate yhendustest ei tea.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

proovisin toite külge ühendada (5. pinnile 5+ volti ja 6. pinnile GND), midagi maha ei kõrbend ja atx jäi ka käima. tuli siuke idee et kasutaks mingit arvutit millel bidirectional printeri port signaali salvestamiseks (sain aru et molu töötab digitaalse signaaliga) mis läpakas molusse saadab buutimisel ja siis seda hiljem kasutada teistpidi. keegi teist ju ikka neid asju nii palju jagab et mind veidi juhendada. ja keegi võiks selle kella kohta ka paar sõna öelda, mis 3-ndale pinnile genereerima pandud on.

* kui keegi neid asju väga hästi jagab siis võiks ju mingi summa eest mulle vajalikud jubinad hankida ja kokku panna et ma saaks sellel molul bitmappe ja teksti kuvada, RT video pole vajalik (printeri pordist). Selle läpaka saab ka mille küljes asi töötas
                * Toitelüüdid
                * Kõlari kummilõdvik
                * Elekter
                * Kõrvad
                * Naabri närvid

Comment

Siin LCD infot http://forum.lcdinfo.com/index.php
                  Leitsin http://www.esskabel.de/Datenblaetter/LCD-S...LM/LM64183P.pdf
                  Pakutakse sellist asja http://www.microversal.co.uk/product...face-mono.html
                  Mis mikroskeemile lähevad pistikust ühendused?

Comment

ausaltöeldes siit ei loe midagi eriti välja. spetsialistid võiks öelda kui suur on tõenäosus seda käima saada
                    * Toitelüüdid
                    * Kõlari kummilõdvik
                    * Elekter
                    * Kõrvad
                    * Naabri närvid

Comment

Mul oli sama plaan, kasutada videokaardi connectorit(nim ei mäleta, oli vist 13x2 pinni). Olemas on 2 mustvaldet läpade LCD, AGA sinna pidi saama ühendada AINULT(lihtsama moodusega vähemalt) värvilisi LCDsi.

Comment

ma ei mõtlegi videokaarti kasutada ehk ajab lpt/com/usb asja ära, ei ole vaja reaalajas pilti sinna ajada

edit: kui suur 7110 ekraan on, kui palju ta maksab ja kuidas arvuti külge yhendasid @ furious_drawer
                        * Toitelüüdid
                        * Kõlari kummilõdvik
                        * Elekter
                        * Kõrvad
                        * Naabri närvid

Comment

viidatud andmelehel enam-vähem vajalik kirjas, pead vaid LCD kontrolleri lisama.
                          vöid otsida mönd toodetavat vöi ise FPGA baasil teha. ka integreeritud LCDdraiveriga mikrokontroller, näitx Sharpi LH75401 sobib.

Comment

see minu jaoks suht tundmatu teema, keegi oskab aidata või teeb mingi summa eest asja ära?
                            * Toitelüüdid
                            * Kõlari kummilõdvik
                            * Elekter
                            * Kõrvad
                            * Naabri närvid

Comment

kardan et kõige lihtsam moodus oleks kasutada läpaka originaal emaplaati ja teha floppilt buutiv lihtne proge mis näitab mida vaja COM pordi kaudu.

edit: kas siin lehel: http://www.briggsoft.com/fmdosfaq.htm oleva serial ühenduse kaudu saab nii lihtsalt andmeid liigutada et kirjutan turbo pascalis port[com1_pordi_adre] ja loen samamoodi teises arvutis ja kõik on sünkroonis?
                              * Toitelüüdid
                              * Kõlari kummilõdvik
                              * Elekter
                              * Kõrvad
                              * Naabri närvid

Comment

Working...
                              X