Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Läpaka aku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Läpaka aku

Ostsin kasutatud läpaka öeldi kohe, et aku läbi Mõtlesin mis siis, kougin laiali, viskan vanad pulgad välja ja uued asemele. Kangutasin siis lahti, välja tulid 8 pulka 3,6 voldised ja 2 trükiplaati paksult vidinaid peal Peale pikka mõttetööd viskasin osa pulki välja, teised ühendasin ümber ja sain aku tööle kuid mahtuvus jäi ju poole väiksemaks. Kes selgitaks,mis skeemid seal sees on ja kust saaks odavalt uued sama pingega pulgad sisse, uus aku maksab krt sama palju kui mu läpakas peaaegu.
    Ja veel kui alaldi on 20V ja aku 14,4 siis mis on alaldi ja aku vahel pingelangu tekitaja või on seal hoopis stabilisaator mingi?

kindel et 8 3,6voldist elementi sees?
    *LÄTI VABAKS!*

Comment

tegu on liitiumakuga , nende nominaalpinge 3,6V.
      läpakates tihti paralleel-järjestikühendus.
      keeruline elektroonika on kaitseks, Li akut ei tohi tühjendada alla 2,5V ja laadida üle 4,1 või 4,2V( see peab aku passis kirjas olema ).
      Nende väärtuste ületamisel aku võib rikki minna, läheb katkestusse, taastada ei ole võimalik.
      Ka külm ( alla -10C) või jäädavalt rikkuda Li aku.
      Kui hakkad elemente vahetama, siis peaksid kõik vahetama,
      paraku on nad aga kallid, ca180 kr. tk .

Comment

Kallid küll aga uus aku maksab minu teada üle 2 tonni ja juppidest saab, kui see praegune rats jala ämbrisse paneb asja poole odavamalt. Muide vanad pulgad olidki katkestuses.

Comment

Akusid olen vahest saanud Renovarist (www.renovaar.ee vist).
          Skeem tegeleb muu hulgas ka aku laadimisega ja veel palju muuga. Valede pulkade panemisel ei laeta neid tõenäoliselt korralikult täis.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mis läppar on? mul igatahes akul krooniline haigus kohe, et nagu on ja ei ole ka >
            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Dell latitude

Comment

Kallid küll aga uus aku maksab minu teada üle 2 tonni ja juppidest saab, kui see praegune rats jala ämbrisse paneb asja poole odavamalt. Muide vanad pulgad olidki katkestuses.
                heheh, miks ma kaldun arvama et kui sa uued elemendid ostad
                ja mingit moodi sa nad yhendatud saad , asi tööle ei hakka...
                räägi mulle ka kuidas sa mõõdad kas akuelement on katkestuses või mitte
                *LÄTI VABAKS!*

Comment

räägi mulle ka kuidas sa mõõdad kas akuelement on katkestuses või mitte

Väga lihtsalt, kui ikka element laadimisel voolu sisse ei vöta ja klemmidel mingit pinget pole tuvastada, on mu meelest ainuke järeldus, et asi on kutu.

Comment

Working...
                  X