Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektrolüüsiseade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    adapter jääb nõrgaks,sellised katsed nõuavad vähemalt 3-4A voolu

    Comment


      #17
      Kui sa jamad asjaga millest sull pole õrna aimugi (antud juhul elekter) tuleb selline katse mille tulemusel seisab varsti su issi sinu haual.
      Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
      Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

      Comment


        #18
        Ega pinge tapa, ikka vool. Samas ei tapa v2ike ega ylisuur vool, vaid seal vahepeal (seda vahemikku krt enam ei m2leta). Suur vool lihtsalt p6letab/sulatab
        |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357
        Kõik õhkrelvadest: www.Field-Target.ee.
        Airguns.ee - Eesti ainuke vaid õhkrelvadele pühendatud foorum!

        Comment


          #19
          kreeklane&#39;le: kui suur on siis voolutugevus adaptrist väljuval 9V või 12V voolul? Paljudes keemiaraamatutes on kirjas: ...ühendage 9 voltilise patareiga/akuga, aga voolutugevusest pole sõnagi...tean, et voolutugevus on elektrolüüsikatseks määrav suurus, aga selle arvutamiseks läheb vaja teada, millisest materjalist juhe on, kui pikka ja kui suure ristlõigepindalaga juhe on, materjali eritakistuse.
          Ohm&#39;i seaduse järgi U~I, seega 12V~xA (x on siis 0 kuni 12 amprit, sõltuvalt juhtme pikkusest, jämedusest ja ka materjalist). Mida suurem pinge on, seda suurem voolutugevus on. Või arutlen valesti...

          Comment


            #20
            rmg&#39;le: väga õige, pinge ei tapa, voolutugevus tapab
            ohutu voolutugevus inimesele (kui juhtida läbi keha) on vähem kui 0,001 amprit, surmav voolutugevus on aga suurem kui 0,05 amprit. Kui kanda kummikud ja loota, et vool läbi südame ei lähe, jääd ellu...põletushaavadega
            Ohutu pinge on, nagu eespool öeldud, kuivas ruumis väiksem kui 36 V ja niiskes ruumis väiksem kui 12 V

            Comment


              #21
              Juhtmete takistus ei puutu siin asjasse, see nagunii kõige väiksem. Rohkem mõjuvad voolutugevusele kasutatav pinge, lahuses olevate elektroodide pindala, ... Adaptereid on mitmesuguseid, nõrgematel piirdub vool mõnekümne milliampriga, aga on ka mitmeampriseid. Seda lubatud voolutugevust ei maksa ületada, ampermeeter võiks ikka vahel olla...
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

              Comment


                #22
                voolutugevus sõltub koormuse takistusest.korralik soolalahus võrdub praktiliselt lühisega ja seega peab toiteplokk seda voolu kannatama.seepärast pisikesed peene traadiga keritud trahvod ei kõlba.
                ja ära unusta reostaati vahele panemast,see on selleks et saaksid sellega optimaalse voolu valida.reostaadi võimsuse ja takistuse arvuta ohmi seaduse järgi.
                kõikide arvutuste aluseks on trahvo andmed-milline pinge ja millist voolu kannatab.nende andmete järgi arvutad reostaadi.arvestuse täpsuseks piisab üks koht peale koma.

                Comment


                  #23
                  nojah, adaptril on kirjas, et ringlev voolutugevus on 1000 mA, see on siis maksimaalne voolutugevus 12 voltilise pinge korral...huvitav, palju maksab poes mitmeampiriline adapter...

                  Comment


                    #24
                    ära ostma küll hakka.tavaliselt lõpevad kõik need katsed trahvo surmaga,kas siis hooletusest või siis sportlikust huvist-mida suurem vool,seda parem tulemus tekib.
                    seepärast soovitan uuesti lampteleka toitetrahvot,küttemähis on küll 6,3v aga sellest piisab täiesti.kui leiad värviteleka trahvo,siis see talub mõnda aega isegi 10A.
                    trahvo otsimisel lähtu kahest nõudest-hästi palju peab rauda sees olema, ja mida jämedam traat, seda parem.

                    Comment


                      #25
                      Originally posted by kreeklane@Jul 13 2005, 21:28
                      trahvo otsimisel lähtu kahest nõudest-hästi palju peab rauda sees olema, ja mida jämedam traat, seda parem.
                      mida siis see tähendab? kas seda, et trafo/adapter peab taluma mitmeampirilist voolu?

                      Comment


                        #26
                        jah.kui rauda on vähe siis trahvo läheb keema,kui traat on liiga peen siis põleb ta lihtsalt läbi

                        Comment


                          #27
                          Minu poolt soovitatud raamatus on öeldud, et rahuldab 6-voldine alaldi mis suudab anda voolutugevust kuni 12A või 12-voldine kuni 7A. Soovitatakse ka autoakut kui sobivat alaldit pole... Eks lihtsalt väiksemate vooludega kestab protsess kauem... Galvaniseerimiskatsete kohta näiteks pakub tabel voolutihedust 1...4 amprit ühe ruutdetsimeetri kohta. Ampermeeter ikka soovitav...

                          Lisaks leidsin &#39;murphy&#39; muus teemas viidatud lingilt laenutusvõimaluste kohta:
                          http://helios.nlib.ee/search*est/t?S...+elektrokeemik
                          Elektroonika töötab suitsu baasil.
                          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                          Comment


                            #28
                            Njh a seal ikka vasksulfaadi lahus ju, ja vasest elektroodid, sest muidu saab see vask lahusest suht kiirelt otsa ja järele jääb väävelhape. nu kui keegi just kolriididega jamama hakka, aga kloriide siiski ei soovitaks, seal kekib kloori ja see ple ka just kõige tervislikum aine. Vasksulfaadi lahuses ple seda voolu nii väga palju ka vaja , liiga suurega rikud lahuse ära, tekivad valed ained. mina kasutasin katmiseks 1A voolu. ampermeeter oli vajalik tõesti, see voolutugevus on katseline, tuleb lihtsalt leida õige, samuti on tähtis lahuse temperatuur. Ma ise trükkplaate teinud, mul olid suured tahvild tekstoliiti, tegin siis yhe kasti mille yheks kyljex panin texstoliidi yhe otsa panin lahusesse ja kuna ka siis kasutasin kõrgepingeallikat (40Kv) panin teiselepoole plaati plekityki, ja aeglaselt kattus asi õrna vasekihiga ja kus see oli piisav siis yhendasin yhe otsa plaadikylge ja vaikselt tõstsin voolu kuni 10A (lihtsalt suur pind oli vaja katta). voolutugevus selles katses polnud suur ja mu muundurgi polnud võimas, sain ise paar korda särakat ka. Aga alguses kui ma raugkloriidist midagi ei teadnud ma söövitasingi elektriga, hea lahuse andis 10% äädikahpet, 6% naatriumsulfaati, ja veega pooleks piiritust, viimane selleks et hoida lahuse temperatuur stabiilsena kuna temperatuuri tõustes etanooli aurustumine suureneb ja see neelab soojust. Võib ka kasutada puhast väävelhape lahust a siis peab kindlast takisti vahel olema sest väävelhappe lahus on väga väikese takistusega isegi väikeses konsentratsioonis. Muide kui kavatsed teha söögisoolast naatriumhüdroksiidi siis võid vabalt kasutada sedasama adapterit, võta desileeritud vett ja kaks yhesuurust klaasnõudpane kummagisse pool nõud söögisoola, vala ülejäänud desileeritud vett ja pane kaks anumat kõrvuti ning yhest anumast teise mingi kokkuvolditud tehiskiust hästi märguva riidetykk, põleta need söelektroodid puhtaks parafiinist , seda võid teha pliidiall, parem oleks kuumutada hõõgumiseni. ja pane üks yhte purki teine teise, juhtme ja söepulga külgekinnitamiseks kasuta pesunäpitsaid sest muidu võib mitte yhendust anda. pane adapter seina ja pinge põhja, ja arvesta er see võtab suht kaua aega ja soovitav oleks ventileeritud ruum sest seal tekib kloori. U 10 minuti pärast kontrolli ega adapter väga kuumax läinud pole ja seda veel iga 10 minuti järelt ja nii tund, võid ka jada panna mõne autost pärit hõõglambi 0,5-1A väärtusega, selle kustumine peaks näitama reaktsiooni lõppu. Kogu protsess võtab mõne päeva aega kui kasutad 0,25L anumaid. Ja kui oskad keemjat siis tead ka kuda testida kummas on NaOH ja kummas HCl lahus ja nendega ole ettevaatlik, NaOH on väga suure konsentratsiooniga, põletab villasesse riidesse ka augug. Ise kasutasin seda metoodi suurte Ni Fe akudele leelise valmistamiseks kuna sinna läheb seda palju a NaOH on suht kirve hinnaga. HCl lahusesse panin Zn-i ja sain jootevedelikku.Söögisool ei maxsa just eriti palju.
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                            Comment


                              #29
                              Originally posted by markk@Jul 13 2005, 17:34
                              ...Üldiselt U~I...
                              pinge ei ole mitte mingil moel sama mis vool, mõningatel juhtudel võivad küll samas suurusjärgus nad olla, kui üldiselt on vooluhulk numbrites ikkagi väiksem. 220amprit 220voldi peal on.... 44kW, Ja see on juba metsik suurus.

                              Comment


                                #30
                                Põhimõtteliselt on akulaadiate nimiväljundpinge suurusjärgus 15...17V(sõltuvalt nimilaadimisvoolust) ning neil on reeglina juba ampermeeter sisse ehitatud koos lühisekaitsega(harvem ka ülekuumenemiskaitse).Kui sul siiski reostaati ei õnnestu saada, siis sobib ka auto kaugtule pirn(tingimus, et 12V 55W); asi töötab sel juhul voolupiirajana ning lühise korral ei põle kaitse maha vaid hakkab see pirn täie heledusega põlema(nimivõimsusel tarbitav vool ca. 4A).
                                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                                Projektide pildid
                                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                                Comment

                                Working...
                                X