Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

abi õppimisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

abi õppimisel

Kas kellegil on mulle algajale jagada mõni link või aitaks ise mulle elektroonika alal targemaks saada.Tahaks põhireeglid ja asjad selgeks saada.Kas keegi oleks nõus mind aitama???

http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&...ooppi/index_eng ingliskeeles aga ikkagi parem kui midagi

Comment

Aga kas eestikeelset pole ve ma ei viitsi niipalju tõlkida ja mul pole inglise keel ka nii suus et kõik kohe ära tõlgiks.

Comment

mingil määral saad infot www.hot.ee/qwerty009 lehelt ja natuke tingmärkidest skeemidel saad teada http://www.hot.ee/lambile/67433767.html
        Sõida,mees,aga ära mölise!

Comment

Kas keegi saaks õelda seda ka et kui joonisel pole takistil ja kondel pole ühikut taga et mis ühikutes see siis on.

Comment

takkidel on ühikuks oom ja kondedel pikofarad

Comment

Ma arvan, et ei tasu põhiühikuid võtta, kui pole skeemile märgitud. See võib-olla põhimõtteskeem või ühikud lihtsalt ära unustatud.

Comment

Võta Tevalost ELFA kataloog, seal kah tarka juttu vahepeal. Mina olen sealt palju õppinud.

Comment

See joonis on siin http://www.hot.ee/royalclub/raamid.html seal skeemide all on 160w võimendi mul on selle jaoks juba kivid ja osad jubinad olemas aga tahaks osta ka need viimased vidinad ära aga ei oska niimoodi osta ehk aitaksite mul leida nende vidinate täpsed andmed mille järgi ma saan need ära osta.Ja siis üks küssa veel et mitme watised takid peavad olema seal?

Comment

Kas keegi ei soovigi mind aidata ve? Nu kui ei siis ma pean vist oma esimese projekti katki jätma.. :'(

Comment

sa void ju selle skeemiga koos tevalosse minna ma arvan et müüa saab aru küll mis sul vaja onn ja millised sobivad.
                      kui juba midagi teha siis juba teha korralikult mitte midagi kiirelt kokku klopsida ja pärast mitte tulemusega rahul olla !!!

Comment

Seal skeemis v6id takistid panna väikese v6imsusega (1/4W n2iteks) sest suurt voolu nendest l2bi ei l2he. Jupid on saadaval Tevalos.Kondensaatorite tööpinge peab olema suurem, kui toitepinge.
                        Ja üks küsimus. Millega Sa seda toitma kavatsed hakata ? See asi tahab vähemal 200W toiteplokki saada. Siin osad teevad vôimu usinasti valmis ja siis avastavad alles selle suurema probleemi....
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Nagu martinj juba ütles, võivad takid olla nt.0,25W väljaarvatud R3; R7; R11 ja R13. kuna need takid asuvad toites, siis neid läbib suur vool ja kuna nende väärtuste taga pole mingit tähte, siis on nad oomides (1,5 oomi)ja soovitavalt ligikaudu 5 kuni 10w.

Comment

Kui jutt käib selle skeemi kohta:

siis R3,7,11,13 on 1,5 oomi, 0,5 watti. Selline võimsus seetõttu, et trantsi emitteri-baasi vahele üle 0,7 voldi pinget ei teki.

Kuid C3 C5 keskmine ots peaks äkki maandatud olema? Muidu pole neist eriti kasu?

Selle skeemiga peab küll väga ettevaatlik olema, sest puudub lühisekaitse! Muidu jääd trantsidest ruttu ilma.

Võimsust tal küll üle 100 Wati ei saa olla (arvestades toitepinget).

Comment

R10 peaks olema 1 oom, mitte 1 kilo-oom. Muidu ta mõne valjukaga töötab, mõne teisega aga läheb genereerima ja põleb maha!
                              Ja tegelikult ühendatakse see ahel kah maha, ja mõlemale kivi väljundile eraldi, nagu siin lk 6 R8C5 ja R11C11
                              http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda2030.pdf

Comment

Working...
                              X