Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Radaripüüdja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radaripüüdja

    Mure siis selline, et tarvis oleks ümber ehitada radaripüüdja , kuna plaan paigaldada seade aiaväravale, siis helisignaal ei aita ja ka seadme enda display kuvatav info jääb märkamatuks. Idee oli paigaldada mõned erksat värvi LED'id (neoon sinised niteks) aia peale, et seda siis pimedas köögiaknast näha oleks kuid kuidas nad ühendada seadme külge?
    Seadmest niipalju, (skeemi ei ole leidnud netist) Mark on RADIOSHACK 06a00 Serial nr. 00627362
    Ise olen elektroonikas suhteliselt algaja, kuid miskit olen ka ise ehitanud ja mõned lihtsa,ad algteadmised asjast on. Kui radar mõõdab, siis hakkab tööle helisignaal ja displayl kuvatakse nii mitu noolt, (noolte arv oli vist 4 või 5) kui kaugel signaali andev radar asub! (ei tea mis ühikutes ta seda mõõdab, kuna ühikuid ta ei näita). Ise mõtlesin et kaks varjanti, 1) kas ühendada üx LED selle Spiekeri otstele või 2) lähemalt vaadates seda displayd, siis tundus see kah koosnevat imepisikestest LED'idest. kuid ta on ühes plokis ja sinna läheb 5 jalga, üx on siis GND ja teisest neljast pole aimugi, kas on äkki võimalik panna sinna parallelselt 5 LED'i mis siis asendaksid neid noole kujutisi displayl?
    Oodatud kõikvõimalikud varjandid:P
    Tänud ette!

    #2
    ära küsi avalikus foorumis, kuidas seadust rikkuda, kräkkida, piraatida jms.
    kui sa sellise asjaga tegeleda tahad, tee seda omal käel ja omal vastutusel ning sa oled imbetsill, kui sa palud selleks teiste abi;
    väike lõik REEGLITEST.

    Comment


      #3
      Originally posted by Eggy@Jul 19 2005, 16:30
      ära küsi avalikus foorumis, kuidas seadust rikkuda, kräkkida, piraatida jms.
      kui sa sellise asjaga tegeleda tahad, tee seda omal käel ja omal vastutusel ning sa oled imbetsill, kui sa palud selleks teiste abi;
      väike lõik REEGLITEST.
      Loodan, et asi siis nüüd seaduslik ja legaalne :unsure:

      Comment


        #4
        Ja kui selliseid seadmeid tehas ehitab, ei ole asi ka ebaseaduslik, vb.la EV-s küll, kuid mujal mitte ja ma võin väita et olen riigis kus seade lubatud!


        Kui oled nii tark ja leiad seaduste tõlgendamisel enese kasuks niivõrd argumenteeritud põhjendused siis katsu ise asjaga hakkama saada.Võib ja ka esitada argumendi, et ka lõhkeainet toodetakse ja jobud kasutavad seda vääralt , ning ometi paugud käivad.....Lahenda ise oma elektroonilised probleemid ja mine tea ehk leiad ka siit mõned naiivsed, kes on nõus aitama.Sellisele teemale on kohe, lihtsam vastata pikalt.... tee ise oma enese tarkusega või täida seadusi ja probleeme pole.Või kui oled riigis, kus kõik on lubatud mis pagana pärast sa ei osta sellist seadet, mis sind rahuldab. Ajast ja arengust oled sa ka mahajäänud, ehk teisiti ,sinu sõnatega kõrgsagedus raadiosignaali vastuvõtjat on radaril väga lihtne avastada.Litaka saad igal juhul !


        Sõida mõistlikult ja elad kaua!!!

        Comment


          #5
          Originally posted by humax@Jul 19 2005, 15:36
          Või kui oled riigis, kus kõik on lubatud mis pagana pärast sa ei osta sellist seadet, mis sind rahuldab.
          Miks kuradi argument see on? Tevalo foorumis on väga palju teemasid, kus midagi (ümber)ehitada soovitakse, miks sa teistesse teemadesse seda ei ütle. Teiseks seda, et muidugi inimene ostaks vajadusi rahuldava seadme, KUI RAHA KASVAKS PUU OTSAS. Kui raha pole raisata palju, siis ei ole kusagilt sellist aparaati osta.

          Eestis ei ole radaripüüdja lubatud, aga äkki teemaalgataja liigutab seda relva mõne riigi territooriumil, kus see on lubatud, võib-olla isegi soovitatav liiklusvahendi lisavarustusena

          Comment


            #6
            § 224. Sõidukis ei tohi olla seadmeid, mis võimaldavad avastada liiklusjärelevalve kiirusemõõteseadet või häirida selle tööd.
            allikas: LE

            Samas ei näe ma piirangut antud seadme monteerimiseks enda aiavärava külge ja saadud informatsiooni kasutamist oma jalgtee valgustuse juhtimiseks.

            Comment


              #7
              Küsimus on ikkagi elektroonikas, ainuke millepärast ma teema tegin ja ainuke osa sellest, millele ma lahendust leidnud ei ole!

              Comment


                #8
                Riskides saada hoiatuse modelt ütlen siiski: elektroonika seisukohalt on asendus LEDidega tehtav. LEDe ei saa ilmselt ühendada otse, puhvr(id) vahele.

                Niipalju elektroonika poolelt. Kuna meil on radaripüüdjad keelatud (ja väga õige&#33 siis rohkem sellel teemal ei räägiks ja ise seda tööd ette ei võta.

                PS. Kui sõidad õige kiirusega, pole radaripüüdjat vaja!
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                Comment


                  #9
                  Ise enesest ei ole selles õiget midagi - iga liikleja võib teada, kes ja mis põhjusel tema liiklemist uurib. Vale on see kui inimene kihutab ja mingite seadmetega rikub politsei mõõtmiste tulemusi. Niisama raadiovastuvõtja omale sobivas sageduribas ehitamine pole minu arvates mingi patt. Vaheta valgusdioodid sama vooluga dioodide vastu ja pane omale sobivasse kohta ning liikle mõistliku kiirusega.
                  "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by jakim@Jul 20 2005, 16:38
                    Ise enesest ei ole selles õiget midagi - iga liikleja võib teada, kes ja mis põhjusel tema liiklemist uurib. Vale on see kui inimene kihutab ja mingite seadmetega rikub politsei mõõtmiste tulemusi. Niisama raadiovastuvõtja omale sobivas sageduribas ehitamine pole minu arvates mingi patt. Vaheta valgusdioodid sama vooluga dioodide vastu ja pane omale sobivasse kohta ning liikle mõistliku kiirusega.
                    Politsei radarid avastavad sul autos selle aparaadi ja siis vabandused ei aita - trahv vist kuni 18000.- ja auto keeratakse ka pahupidi, kuni üles leitakse. Liikvel on ka uue tehnoloogiaga radaripüüdjad, mida Eesti politsei ei näe, aga sellest ei räägi.

                    Comment


                      #11
                      Olen mõelnud, et kuidas politsei neid radaripüüdjaid tuvastab. Kas heterodüüni parasiitkiirgus on selleks piisav ja kas seda ei saaks sel juhul vähendada? Ei taha politsei ametit üle võtta, lihtsalt tehniliselt huvitav.

                      Comment


                        #12
                        Saan aru, et jutt illegaalne aga kunaasi kisub teooriaks... Teemaalgatajat ei aitaks muide, Felchile hoiatust kah ei pane.Kui väljaspool sõidulit tohib asja kasutada, siis pole ju probleemi .

                        Kas siis radaripüüdjad töötavad supervastuvõtja printsiibil või saadavad ise tunnussignaale välja. Omal ajal käidi inglismaal niimodi mööda majahoove ja otsiti raadioid, millel raadiomaks tasumata.
                        Põhimõtteliselt igat sorti vastuvõtjat on võimalik ilma ostsillaatorita teha. Märgusõnaks otsevastuvõtja.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                        Comment


                          #13
                          Kunagi sai ühte vene radaridetektorit remonditud. Seal oli dielektriline antenn, mis läks üle lainejuhiks. Selles paistis olevat 2 dioodi. Üks ilmselt Gunn'i diood ja teine segu. Et siis otsemuundusvastuvõtja. Skeemi ei viitsinud maha joonistada, sest kole tihe montaaž oli. Minu teada seda ossi signaali radaridetektori detektor püüabki. Olevat olemas ka radaridetektori detektori detektorid...
                          Iseenesest net on skeeme täis. Nii otsevastuvõtjaga, otsemuundusvastuvõtjaga jne. Mõnel veel lisaks ka laseri detektor ja radari segaja (jammer). Nii et laske käia. Aga kui politsei laksu annab (seda juhtub üsna tihti), siis tuleb süüdlase leidmiseks näpuga peeglisse näidata ja pudrumulk kinni hoida. On võimalus saada EP kuldsponsoriks.
                          Harjutamine teeb harjutajaks.

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by martinj@Jul 20 2005, 21:41
                            Omal ajal käidi inglismaal niimodi mööda majahoove ja otsiti raadioid, millel raadiomaks tasumata.
                            OT: Käiakse siiani.

                            Comment


                              #15
                              Üldiselt asi ok, lahenduse leidsin juba, kui kedagi huvitab siis sai selline skeemike meisterdatud Sound level meter, kuna see seade hakkab järjest kõvemini karjuma! Asi toimib
                              Igatahes suurimad tänud abistajaile, kes näpuga ei näidanud ja rida realt iga sõna lugedes ninapeale ei viskanud!

                              Politsei radarid avastavad sul autos selle aparaadi ja siis vabandused ei aita - trahv vist kuni 18000.- ja auto keeratakse ka pahupidi, kuni üles leitakse
                              Tegelikult trahv kuni 6000.- selle seadme kasutamise eest, kuid arvestades seda, kui palju ta sind selle hetkeni päästnud on, siis on see 6000.- sellekõrval juba väga vähe. (Tegelikkuses, Eestis seda polegi eriti vaja kasutada, kuna siin niikui nii eriti lennata ei saa ja ei ole mõistlik, kuna puuduvad vastavas korrasolekus teed. Eesti jaoks ma seda nüüd jah väga ehitama ei hakkanud, kuid kuna tarnin Saksamaalt Baike ja šhoppereid, siis tuleb seal väga tihti käija ja selle trassipeal on ta põhi töökoht). ja põhiliselt poolakatele oma taskusse 100 EUR'i maksmisest juba küllalt :angry:
                              Mõnel veel lisaks ka laseri detektor
                              see on kah sellel mudelil olemas.

                              Comment

                              Working...
                              X