Ei osanud seda küsimust kuhugi lla liigitada aga jah... Mul siis seisab üx terve ruuter... aga tal pole toiteplokki, olex nüüd vaja ta ülesse panna ja 24h järjest tööle panna... ise ta tahab 7.5v 7v käib umbes sama moodi Nüüd ei tea mis talle toiteks panna, sest paljud kuumenevad üle jne. Näitex on palju kogemusi olnud nende hiina aptapteritga, kus saad valida pinge. 3.5 5 7.5 9 jne. aga nad lähevad ruttu kuumaks ja on ka juba sulama hakkanud... saax ju veel arvuti toidet kasutada sealt saab kah ju 7v kätte.. aga see jälle undks toas päevad läbi.. ise kah ei hakka trafot keerama... kas keegi oskaks midagi soovitada.. midagi odavat he head võisust kah se asi eriti ei taha
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Toide
Collapse
X
-
toidet tahavad need kõik 500+mA tihtipeale oleks normaalne toide selline, mis suudaks ampri tagada. see muudetava pingega hiina adapter kõlbab küll, kui valid vähemalt 1000mA isendi. keera see kohe alguses lahti ja siis kontrolli, kuidas see pinge seal silutud on. vihjeks niipalju, et 7,5V toite korral annab see adapter ilmselt üle 9V välja. kui ruuter on külge ühendatud, siis ei tohiks talle sisendisse eriti üle 8V anda, sest sel juhul soojenevad ruuter ja trafo mõttetult. samas ei ole ka hea alla 7V, sest see võib töös hakata häireid tekitama. 7,5V on sellepärast toiteks, et siis jääb varu pinge stabiliseerimiseks(enamasti asub pinge stabiliseerimine ruuteris endas sees) lühiajaliselt kannatavad suurem osa neist ka üle 10V pinget, aga pikalt ei tasu seda peale jätta, sest stabilisaatoril seal sees puudub radikas ja ta ei suuda jahtuda
-
Veel niipalju Hiina toiteseadmetest, et omasin ise adaptrit, mis võimaldas saada pingeid 7,5V; 9V; 12V aga väljundis oli; sõltumatta lüliti asendist; pinge 14,5V :blink: Soovitan ettevaatlik olla!The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
nii... ostsin mingi hiina toiteka ära. Kui panen 3v siis tuleb 3.8v, 4.5v=>5.9v , 6v=>8.04v , 7.5v=>4.43v - 10.5v , 9v=>12.81v , 12v=>16.4v
:S nõme wärk.... se pinge kõigub kah päris kõrgelt... se on siis testeriga mõõdetud.. natuke peax vist langema kui mingi koormuse kah taha paned... aga jah.... mis ma siis tegema peax... väixe pingega läheb tööle aga net nii aeglane... rohkem kah ei taha panna.. tahax ,et se ikka kauem töötaks
Comment
-
mõõda testriga, palju sul reaalselt koormatuna asi välja annab. nt 6V peal. lisakonde võid ka asjale silumiseks panna, peaks asja tiba stabiilsemaks saama.
see karbike ei kärssa sul ära, kui korraks 10V saab. pea kõigil on lisakivi sees, mis enamasti siseelu üldse 5V peale kolib.
kui see kuubik liiga kuumaks läheb, siis ju on lahjavõitu. ma loodan, et ikka ostsid 1000mA isendi
edit: loomulikult mA, mitte VA.
vabandage seda sajakordset möödapanekut
Comment
-
Neid suurusi ei saa võrrelda, ühikud on erinevad. 1000mA e. 1A on vool aga 1000VA (aktiivkoormusel oleks see 1kW! on (reaktiiv-)võimsus.
Võimsus on üldiselt voolu ja pinge korrutis. Reaktiivkoormusel veidi keerulisemalt kui aktiivkoormusel aga mõte jääb samaks. Dots. Rusalep oleks selle eest vastu näppe andnud... ja väga õigesti oleks teinud
Üldiselt kuumenevad enam-vähem kõik 50Hz trafot sisaldavad seinakuubikud parasjagu. Üle 70 kraadi on liiast, siis sai valitud liiga nõrk (või odav) blokk. Väljundpinge niisama mõõtes ja koormatuna on 2 täiesti erinevat asja. Pole imestada, kui 12V peal mõõdad 24V. Koormuse taha tulekul langeb pinge normi. Mõned koormused (nagu ruuter jne) seedivad seda, mõned aga mitte. Ruuteri puhul oleksin ettevaatlik ja otsiksin stabiliseeritud allika. Soovitavalt impulsstoiteka sest see ei kuumene niipalju.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment