Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Transistor

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Transistor

Kas transistor käib skeemi järgi nii nagu siin joonisel või vastupidi? http://www.hot.ee/rain0000/tran.gif

Hmmm...........igal transisoril on see erinev jalgade asetus nii et seda tasub alati kontrollida datasheetist või küsida müüja käest kellelt ostad vms :P

Comment

Kui ma seda tean et see on NPN transistor...Asi selles et ma ei ostnud neid poest vaid kakkusin vana 286 sees välja:P

Comment

njah siis asi raskem ikkagist on igal transistoril erinevalt see jalgade asetus aga siiski proovi vaadata äkki on mõni markeeing seal peal et selle järgi otsida mis transistoriga tegu ja kuda need koivad asetsevad

Comment

See lapik külg näitab, mis otsast hakata koibi lugema (kui koivad on teada) ja lapikule pinnale on tootjatehasel ka parem infi lisada. Ka mikroskeemidel on märge selle kohta, kus on 1. ja kus viimane koib.

Kui transil märgistus puudub, siis saab testriga määrata baasi, emitteri, kollektori, polaarsuse ja võimendusteguri.

Vaata 'Skeemifoorum'-i teemat 'transside otste kindlakstegemine'.

Comment

Ma tean mis trans see on...2n3904.

Comment

hmmm...nujah kuda nüüd siis seletada???
              igaljuhul antud transistori puhul on asi selline
              [img]www.hot.ee/sahtel/transistor.jpg[/img] <-- see transistor oleks siis alt vaates aga kui ta skeemi peale pannna siis keera ta peegel pilti ja ta tuleb jalgade asetuse poolest nagu see alljärgnev pilt

Comment

Working...
              X