Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pingekõrgendus traffo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Factor@Aug 4 2005, 14:24
    Primaarmähis- 5+5 keerdu 14x0,36mm(mitte kokku keerutatuna)
    see tähendab siis kaks paralleelselt kõrvuti mähitud traati 5 keerdu, 14 cm pikad ja läbimõõt 0,36mm?
    Mina saan sellest nii aru, et 5keerdu, väljavõte, jälle 5 keerdu. Aga traat läbimõõduga 0,36 ja neid siis körvuti 14 traati; pikkus sõltub juba kerimisest ja südamikust.
    Head susserdamist !

Comment

Seletad sa äkki mulle siis nede suhted "Urmo: pikkus sõltub juba kerimisest ja südamikust." minu südamik oli eelpool joonisena ka välja toodud. Ja mida mõtled sa selle "pikkus sõltub juba kerimisest" all?

Comment

See lihtsalt selline Tambovi konstant, et kuhu miski mähis kerida, millises järjekorras ja kui tihedalt õnnestub ..
        Ühesõnaga kui südamiku 13mm esimese kihi üks ring oleks 41mm, siis teine kiht tuleb traadi paksuse võrra suurem.
        Nüüd sõltub sellest, kuhu miski mähis paigutub ka traadi pikkus ja kui tihedalt õnnestub kokku pakkida (et veel töötaks ka).
        Muidugi pole ju tegu tuumafüüsikaga, aga 5 keerdu x 41 annab 205mm; lisada väljaviigud ja korrutada 2ga. Täpselt pole ju võimalik ennustada.
        Head susserdamist !

Comment

Esialgu ütleks siis niipalju, et mul ei ole väledad jalad
          Põhimõtteliselt külvas segadust siis asjaolu, et tekstis märkisin südamikuna toroidi, mitte EE südamiku , nagu on maketil.Asi siis selles, et ei soovita kasutada suvalisi ettejuhtuvaid südamike(ATPdes kasutatavad), kuna pole nende omadused teada.Ise kasutasin olude sunnil oma maketis seda varianti.Ning siis lõppu veel niipalju, et "M2000HH K45x28x8(2tk üksteise peale liimituna)" tähendab siis kahte ferriitrõngast(tüüp M2000HH, vene päritolu südamik siis) üksteise peale liimitud; 45-> välisläbimõõt, 28-> siseläbimõõt ning 8-> paksus(kõik ühe rõnga kohta)."5+5 keerdu 14x0,36mm(mitte kokku keerutatuna)" ning "13+13 keerdu 8x0,34mm" tähendavad siis primaaris 10 keerdu(keskväljavõttega) 14 paralleelset 0,36mm(ühe traadi läbim.) traadilõiku.Sekundaaaris 26 keerdu(keskväljavõttega) 8 paralleelset 0,34mm(ühe traadi läbim.) traadilõiku.
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
          X