Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Küttekeha

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küttekeha

tere hommikut peaksin vist ütlema kuna kell on pool 5hommikul.
    igaljuhul küsimus7probleem seisneb soovis ehitada ühte aparaati mis ise polegi teab kui raske mõnele kes tehnikat jagab.

esmalt aparaadist ja tööpõhimõtte kirjeldus: nimelt on see aparaat Aurusti (ingk. Vaporizer) praegusel turul on neid väga erinevates suurustes ja hinnaklassides. aparaadi tööpõhimõte on lihtne jätta inimesele alles tema harjumus suitsetada kuid muuta see tervisele ohutuks. ja kuidas? nimelt kuumutatakse õhk mõne küttekehaka ligikaudu 200kraadi juurde( reuleeritav oleks veelgi mugavam) ja tubaka või mis tahes materjali PÕLEMIST ei toimu. Toimub suitsetava materjali kuumutamine õhuga ja piisavalt madalal temperatuuril et tubakas tuld ei võtaks. tulemuseks on kergelt piimjas toss mis on kaasa haaranud aktiivsed ained(tubakal siis näiteks nikotiin) ja jätnud põlemis protsessil tekkiva saasta(tahm,tõrv jms) maha. sammuti on temperatuur kopsudele parem( näiteks piibust suitsetamisel võib temperatuur olla mitukorda kõrgem)

minu nägemus asjast oleks siis midagi sellist et on küttekeha mis on eraldi karbis, küttekeha juures on kuumuskindlast klaasist silinder mille sees asub natuke väiksema lävimõõduga samasugune silinder. taimne mass läheb siis sinna keskele sooja ja on seal rahus kuna tuli ja liigne kuumus ei prae teda vaid kuum õhk õmber ringi kuumutab meeldivalt

ja siit siis küsimus et keegi teab öelda kas sellist asja annab kokku panna? ja kust ma peaks leidma need küttekehad kui sellised? sellise aparaadi maksumus ei tohik eriti ületada 600krooni (vastasel juhul kaoub asja tasuvus)

ja ps suitsetajad SEE on tõsi see päästab teie kopsud ,inimesed kes soetavad vaporizeri endale ütlevad et juba mõne nädala pärast on tunda kuidas on kergem hingata

googeldage sõna vaporizer kui soovi on

äitäh

Tegu siis mingi elektrilise vesipiibuga, milles pole vett?
    Esimese mõttena torkas pähe föön, mida toidetakse regulaatoriga vajaliku temp. saamiseks.

:wacko: Ei suitseta ise, aga kui see aitab tervist säästa siis vägagi teretulnud idee. :wacko:
    Head susserdamist !

Comment

kasuta triikrauda,sellist kus on sees kuumuseregulaator.
      ainult et madalast kuumusest jääb väheseks,suits tuleb ikkagi läbi filtrite lasta.
      tee parem "pisike" väljaminek ja osta klassikaline vesipiip,siis saad lisaks suitsetamisele ka sõprade/tuttavate ees uhkustada.
      veel parem-jäta suitsetamine üldse maha.

Comment

ollen ka lugenud sellest "vaporizer-ist" kuid otsustasin vesipiibu kasuks sest see on stiilsem ja parem, muidugi ei saa vesipiibust tavalist tubakat suitsetada(maitse on talumatu) aga selleks on olemas spets stuff.

Comment

see spetskraam maksab suht palju(mitte indias)
          kui sul küttekeha olemas on, siis piiramiseks pead talle külge panema bimetall-lüliti. neid leiad tevalost, oomist vms.

isiklikult soovitan ka vesipiipu. sellegi tegemine pole teab mis kunst

edit: kirjavead
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

vesipiip pole ikka päris see kuna hoolimata sellest et seal on vesi filtriks on ikkagi mingil määral kahjulik. antud seadmes ei toimu põlemist üldse = terved kopsud.

sellisel asjal on eestis ja üldse turgu imelik et siiamaani seda kuskil ei müüa

jupid või sellised peaks siis olema sellised et neid kannataks müüagi st. pole mingi teibi ja traadi teema

ma mõtlen et migni küttekeha kuskil klaas silindris näiteks sinna väike auk teise silindrisse kus asub tubakas. kuum õhk hakkaks siis mööda ainukest väljapääsu välja minema (läbi sõela kus "aurustatakse" tubakas) et siis keha on piisavalt lähedal et anda ligi 200c kuumus õhu kaudu kuid samas piisavalt eemal et ei süütaks taimset materjali

ma proovin miskeid pilte ka siis oma ideedest saada. huvitav asi mida annaks ehitada ja turustada

Comment

www.zone.ee/demoos tulevad miskid pildid varsti kohe üles ( ilma tekstida pildid 2tükki on üks variant , kolmas tähekeste ja noolekestega on midagi uut kuigi süsteem on põhimõtteliselt sama

esimesd kaks on üldised rohkem

teine peaks külg vaates ära näitama kuis asi välja näeb (kiire töö paintiga )

küttekeha oleks siis soovitavalt kindlalt fikseeritud ja ennetatud võimalikud ohud seoses seadme kuumusega.
              Metall võre kindlustab ,et aurustus kolb ei oleks küttekehale liiga lähedal.
              Kasti kael on muidugi õhutihedalt suletud nii et kolbis tekiks rõhk ja ainuke võimalus õhul pääseda on läbi sõela (ja tubaka vms kuumutava produkti) ja sealt edasi mööda voolikut inimeseni (voolik tagab et väljuv õhk oleks ilusti jahtunud)

komponendid siis (kindlasti on midagi veel mida ei oska juurde pakkud või hetkel meelst läind)

a)küttekeha (kuuldavasti pidi 30-40W tinutus kolb olema päris effektiivne soovitud temperatuurideni)
              b) kuumus kindel kolb ( kolbil peaks olema veel all augud õhu ringlemiseks(vt pilt) ja peaks taluma soovitavalt 300-400c kuumust(just in case)
              c) mingi õhukindel kaha süsteem koos sõelaga(kusjuures sõel oleks ideaalis selline väike sõel kamber )
              d)elektri releed ( ja see läbi nagu mõjutab küttekeha võimsust?)
              e) on/off nupp

lisana saaks külge panna temperatuuri näidu näiteks

on loogiline ..ja mis sellise asja hind võiks olla? (ons keegi huvitatud sellisest projektist näiteks endale ..kui see saaks ilusti kokku pandud(mis siin mul probleem ongi) oleks see investeering teie tervisesse.

mina ütlen et selline asi on väga tõhus ,kui ainult suudaks ja oskaks ilusti kokku panna

ohhoo edit: mul tärkas üks mõeldav lahendus kaha süsteemile ja idee poolest hästi kasutaja sõbralik ja vbla isegi effektiivsem kui praegune kaha asetus ..visandan homme vast midagi valmis

Comment

ideid? kommentaare?

Comment

Ma ei viitsi su juttu läbi lugeda, aga pirn sobib küttekehaks.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

http://www.yahooka.com/pages/Facts_and_FAQS/Vaporizers/

Peaks saama mõned ideed

Comment

mhm kas keegi oskab öelda kuida klaasi auke puurida? ma vaatasin et mul keldris mingi 0.7 või 1L viinapudel see ajaks asja ära kuju poolest. ja keegi teab kommenteerida kuidas see kuumusele vastu peab?

et näiteks kui panen jootekolbi mingi 40W sinna sisse keskele egas see klaas kudiagi katki ei lähe?

või mingeid linke klaaside kohta?

Comment

nii ma ma mõtlen et palju selline elektrivoolu reguleerja võib maksta? umbes nagu toa lambi lülitid mida saad keerata ja siis lambid lähevad tumedamaks või eredamaks

ja temperatuuri näitu 300kraadini? ei oska vist tevalos otsida ilusti ja ei saa nimedest aru a migni odavam oli ilma temp. jaoks ja see ainutl kuni ca70c

ja mis te arvate kas 40W tinutus kolb on võimeline 200kraadist õhu temp tekitama?
                        või äkki saab kuskil temperatuuri mõõteriista kuskilt laenutada migni päevaks või nii et erinevaid asju üle tsekkida ja kontrollida ka vaporizeri temp pikema sees oleku aja jooksul jms.

mul hakkab peas midagi looma kuidas asi võiks välja paista , ja ka nii et seda ei pea kodus kappi peitma vaid võid lauale jätta

erm palju palju küsimusi (äitäh kes vastate ,tõsiselt äitäh)

ma tõsiselt loodan et suudan kasvõi endale sellise jubina valmis ehitada kunagi :P

Comment

eks see klaas peab nii kaua vastu kui sa sinna mingit külma asja järsult peale ei vala, ja klaasikga on veel see asi et kipub sulama. ma arvan et osta elektrooniline tempmõõtja, see maksab mingi kuni 100.- sellega peaks asja ära ajama.

puurimisest nii palju et mul sõber tegi vesipiibu ja puuris külje peale augu treemeliga, pani mingi väikse käia otsa ja oligi. Aega läks aga auk on olemas.Pmst kulutad augu sisse. aga ennem tasub kusagil mujal kätt proovida

Comment

No 200 kraadi juures nüüd klaas küll ei sula. Kusagil 1000 juures hakkab midagi toimuma.
                            Temperatuuri reguleerimiseks Google'sse võlusõna "dimmer" ja on tükk aega uurimist. Midagi taolist võiks sobida.
                            Temperatuuri saab mõõta ka mitmete multimeetritega. Kasvõi näiteks sellisega.
                            Klaasi sisse saab augu teemantpuuriga. Kusagilt rauapoest võib leida. Olen näinud ka tavalisele rauasaele sobivaid teemantsaelehti, kui peaks olema vaja näiteks põhi alt ära saagida. Need pole küll just ülearu odavad.
                            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

tänud served ja Padasonic

kas sellest sinu soovitatud http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...68#!615-068 asjast odavamad varianti pole? maru hea oleks indeed midagi sellist 100krooniga kätte saada

Comment

Working...
                              X