Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Valvesignalisatsioon garaaži

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valvesignalisatsioon garaaži

    Asi selline. Viimase poole aasta jooksul juba teist korda murti sisse minu koperatiivsesse garaažiboksi ja mõlemal korral häving umbes 8 TEEK. Seega kogu laks ca 16-17 TEEK-u. Olen sellest jamast juba natuke tüdinenud.
    Kas kellelgi on kogemust autonoomse garaaži valvesüsteemi ehitamisel?
    Garaaž asub kortermajast ca 1,5 km kaugusel ja üsna inimtühjas kohas, kus pättidel öö otsa vaba voli talitada. Garaažil ees kolme lukuga metalluksed. Temperatuur talvel langeb välistemperatuurini ja niiskuse protsent ka peaaegu sama, mis väljas. Vaja oleks ilmselt ühte seismo(põrutus)andurit ja ühte infrapunaandurit, kuna ruumm on küllalt pisike ja sisenemise võimalus ainult uksest. Või siis läbi seina - naaberboksist. Pakkuge, palun, välja mõni GSM- SIM või siis piipari kaudu töötav häiresüsteemi kirjeldus ja komplektsus, kes teemat valdab.

    #2
    Võin eksida kuid oleks nagu märganud Oomi poes mingit Nokia 5110 külge käivat jubinat. Hetkel nende võrgulehelt ei leidnud. Helista, küsi järgi.
    Samas on vana mobla olemasolul (Nokia 5110, Eerik T28, GA628 jne) seda täiesti võimalik ise teha. Nimetet kõnetorud tunnevad nn. AT-käske. PIC vahele, andurid külge ja peaks töötama.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Mina soovitaks Falcki või analoogset. Install on odav ja säästad oma närve, kui on häire siis lendavad kapid kohale. Kui on nende install siis valehäirete eest maksma ei pea.

      Comment


        #4
        Neid "kappe" olen näinud. Murti töökohta sisse, ukselukk oli katki. Vend ootas rahulikult väljas kuni keegi omadest kohale saabus (tööaeja algus). Katsus siis ust - no on ju kinni (lukk oli katki peale lõhkumist&#33 ja lasi jalga....
        Varastati mitu läpakat jms sodi. Kah mul "kapid"
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          asi suht lihtne. palju oleks nõus raha välja käima sellise asja eest?
          Nokia 5110-ga saab asja edukalt panna helistama 1-le numbrile, läheb vaja ainult vana NOKIA telefoni (mingi kiirvalikuga),mingit lepinguga SIM-kaarti,akulaadijat, 1-te releemoodulut ja natuke kaablit ja tina .Kui on huvi,saab ka vastava valvekeskuse + 1 IP andur, magnet uksele. Eks siis võta PS kaudu yhendust.
          NB! Aga ega alati Falck turvikud nii ka ei tee.. vahel on nad isegi täitsa asjalikud :P.. ja TEHNIKUID paluks mitte sõimata!! :P
          Martti.

          Comment


            #6
            zebra1: Küsimus võhikult, nagu ma olen - no, mida see releemoodul endast kujutab ja misasi see "tina" veel on?
            Olen vaadanud neid andureid ning ka valvekeskusi koos pultidega, kuid need, mida mina näinud olen, ei ole, välimuse järgi otsustades, karmides välistingimustes, millistes üks kütmata garaažiboks talvel kahtlemata on, kasutamiseks eriti sobivad. Pigem siiski kusagile soojadesse kontoriruumidesse. Kui Sul kogemus olemas, mida võiksid konkreetselt soovitada?
            Loomulikult tahaksin kogu selle krempli võimalikult odavalt funktsima saada, aga, teades, et tasuta ei saa tänapäeval enam midagi, ca paaritonnise kulu võin endale lubada. Seda siis arvesse võttes, et valvatav vara oleks valvamiseks kuluva ressursiga enam-vähem proportsioonis.

            Comment


              #7
              tegelikult enamus valvekeskusi suudavad ka korralikult tööd teha sellistes oludes .. aga kui tõesti on hirm, et võib midaig läbi minna... siis miks mitte asi natuke ära soojustada?
              Kui huvitavad hinnas.. siis yhe toimiva valvekeskuse koos paigaldusega saab (falcki hind) ~4000.- eest. See sisaldab siis valvekeskust, sõrmistikku, 1 Ip andur,1 magnet kontakt, aku, trafo, pieso sireen, releemoodul, kaablit, ja paigaldust. Kui on huvi asi saada vähe soodsamalt.. siis PS abiks
              Ahjaa, releemoodul on selline pisike asi, millel on normaalolekus avatud või suletud kontaktid. Asi toimib siis pinge muutumisel. tina all oli mõeldud tavalist jootetina .. millega releemoodul ja mõni nokia kiirvaliku klahv omavahel kaabliga yhendada.
              Falck Tehnika.
              Martti.

              Comment


                #8
                kasutades paradoxi või DSC keskusi, ei pea külma pärast tõmblema. need on suht lollikindlad asjad. ka on nad paigaldatud korralikku metallkarpi, mitt mingisse "kodutehnika" plastikibrakasse. oomi poes on olemas keskus, koos komplektiga. töötav asi, kuigi moraalselt vana ja tiba kallis. võimalus on minna ka QTS-i mis on sõpruse puiestee ääres, siili peatuse lähedal ja küsida sealt keskus, PIR, ja uksemagnet. vb leiad tuttava tehniku ka kuskilt, kes selle komplekti siis sul mõnesaja EEK eest seinale monteerib. ise olen DSC keskusi ja laiendusi pannud avatud pööningutele ja külmadesse laoruumidesse, siiani pole probleeme esinenud.
                plastikkestadega süsteemid on tiba odavamad ja nende välimus ei ole petlik - nad ongi ebatöökindlamad.
                minu soovitus olks sinna DSC PC585(klaver komplektis), Optex RX, ja magneti valid vastavalt uksele. lisaks veel mobiilirobot, mille peaks saama oomipoest, või võid ka algelise ise teha, aga siis ta mingit konkreetset teadet sulle ette ei loe, vaid lihtsalt helistab
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                Comment


                  #9
                  zebra1: Nonii. Võin teha filosoofilise vahekokkuvõtte, et enamjagu tänapäevastest valvesüsteemidest reageerib alles siis, kui kaak on juba tunginud valvatavatesse valdustesse. Tavaline magnet rakendub alles uste avamisel ja IP detektib liikumise juba ruumis eneses. Siis on pätil ca 5-10 minutit aega karistamatult toimetada, sest vähemalt niipalju kulub tavatingimustes eelpool mainitud "kappidel" sündmuspaika jõudmiseks. Minu puhul see variant langeb ära, kuna tegemist on väikese alevikuga, kuhu Falck ja teised head sõbrad meeleldi üldse ei tule. Olen arvestanud, et öisel ajal, millal tõenäoliselt rünne sooritatakse, kulub mul pükste jalgatõmbamiseks ning autoga garaaži jõudmiseks ca 15 min., mille jooksul jõuab suvaline kaak väärtuslikuma sealt kaasa haarata ning haihtuda. Minu huvi oleks, et suudaksin ründe detektida selle algfaasis, kui pätid lukkude lahtimurdmisega ametis. Terasuste ja kaitstud viiekeeleliste lukkude puhul peaks see (minu arvestuste järgi erivarustusega "proffide puhul") aega võtma ca 10-15 mintsi (a 3-5 min. lukk). Amatööridel, keda on garaaživaraste hulgas valdav enamus, võtab see aga kindlasti tunduvalt kauem aega. Ja müratult metalli taguda, lõigata, puurida, murda jne. on peaaegu, et võimatu. Seega peaks mingi andur või detektor rakenduma suurema ja korduva müra ilmnemisel uste suunast. Ja ei mingeid laialipeletavaid tifoone, nagu ka mingeid uhkeid kleebiseid stiilis "Siin valvab Falck" vms. Mida suurem üllatus oleks kaakide jaoks minu ilmumine, seda parem. Siis jääks minu enda otsustada (kuna kohalik politseikonstaabel koos taoliste asjade menetlemisega on pehmelt öeldes äpu), mida nendega peale hakata. Kas pildistada, võta videosse ja seejärel anda korralik keretäis kohapeal...? Rohkemat niikuinii ju teha ei tohi - pätid on meil teatavasti looduskaitse all. Ka peaks kogu süsteem miskit moodi märku andma 220 V toitepinge kadumisest. Kas suutsin oma kontseptsiooni eespool piisavalt selgelt lahti rääkida?

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by zebra1@Aug 5 2005, 22:08
                    NB! Aga ega alati Falck turvikud nii ka ei tee.. vahel on nad isegi täitsa asjalikud :P.. ja TEHNIKUID paluks mitte sõimata!! :P
                    Martti.
                    mitte isiklikult võtta!!!

                    tehnikuid tahaks ikka sõimata ka. tihtipeale on paigalduskvaliteet nii halb, et nõrgema närviga inimene võib oma mao tühjaks lasta. eks ole aja jooksul omajagu seda kõntsa lapitud või välja vahetatud.
                    on ka erandeid, kuid kahjuks olen mina neid vähe näinud
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment


                      #11
                      lisama peaks sel juhul luku anduri, mis saab aru, kui keel ei ole enam oma pesas või põrutusandur ukse külge, aga see reageerib ka sis, kui joodik jalaga vastu ust lööb. klaasi andur reageerib spetsiifilisele helile ja peaks kuulma puurimist või mingi metallesemega tagumist. kõik see jama maksab paraku ja enamasti mitte väga vähe
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                      Comment


                        #12
                        _aga see reageerib ka sis, kui joodik jalaga vastu ust lööb._ Tõenäosus, et mõni joodik "juhuslikult" kell kaks öösel tühermaal asuva garaažiboksi ukse vastu oma emotsioone rahuldaks, on tühiselt väike. Kas on olemas mõni "intelligentne" põrutusandur, mis peale esimest pauku ei reageeriks, kuid teatud kordade ja valju müra peale aga küll? :huh:

                        Comment


                          #13
                          no.. kui panna näiteks mikrolain andur.. mis reageerib juba siis kui mingi tyyp ymber sinu garaaši luusib.. aga siis peab olema kindel, et seal ei jalutaks yhtegi looma/lindu :P .. on olemas ka klaasipurunemis andurid, mida saab ise õpetada teatud heli kuulama.. aga kas "pätid" just sellist heli hakkaksid tegema??.. jällegi suhteliselt kahtlane.

                          eelmainitud keskuse valik oleks tõepoolest isegi suht normaalne.. aga see ip andur ei kõlba eriti.. liiga palju olkes valehäireid. h34r: .. pigem kasutada juba Bravo 2-te..

                          Comment


                            #14
                            On küll andurid mis reageerivad teravale löögile (metall vastu metalli). Marki paraku ei tea nimetada.
                            Tõenäoliselt annavad valvekeskused märku ka toite kadumisest, tõenäoliselt...
                            Liikumisandureid annab ka garaazist väljapoole seada. Et reageeriks varem. Tööl oli selline kasutusel sest inimestel meeldis öösiti läbi ukse auke lõigata...
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                            Comment


                              #15
                              valvekeskused reageerivad kõik (nii palju kui olen kokku puutunud) toite kaole.. ja annavad vastavalt programmeerimisele edasi signaali, kas siis häire või rikke näol. ning sedagi annab seadistada - "suure kisaga" või "vaikimisi"...
                              andurid, mis peavad vastu väli kliimale ei ole jsut odav lõbu.. ja siis on ka valehäired kerged tulema. :unsure:
                              www.koduvalve.ee :P

                              Comment

                              Working...
                              X