see võib loll küsimus olla, aga kas nii võib midagi peeti ka minna? ma mõtlen et kas näiteks laadmis pinged või voolud võivad kardinaalselt erineda neil ja rikkuda kui panna nii risti?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
liitium polümeer aku asendamine liitium ioon akuga
Collapse
X
-
Võid asendada, midagi ei juhtu. Mõlemil tüübil on laadimine ühesugune. Suurem vahe on selles, et Li-Ion elemendi nimipinge on 3,6V ja Li-Poly puhul 3,7V ning voltage cutoff (minimaalne lubatud pinge kormusega) on esimesel 2,5V teisel 3V. Selle eest aga hoolitseb elemendis või patareis olev elektroonika.
-
Laadimiseks peaks ka vana aku elektroonika kõlbama, tühjendamisega võib probleeme tulla. Li-Poly soovitatakse tühjendada kuni pingeni 3V...edasine tühjendamine mõjub juba võimalike tsüklite arvule.
Hea oleks voltmeetriga kontrollida. Kui pinge laadimisel tõuseb üle 4,3 voldi, läheb asi jamaks ja kui 4,4V...kaks võimalust, kas aku peab veel vastu 5 laadimistsüklit või käib kõva pauk.
Sama asi tühjendamisel. Mõõda missugusel pingel elektroonika koormuse välja lülib.
Pole küll ise proovinud või netist lugenud, seepärast eriti kindel ei ole.
Aga...Li- elementidega ole ettevaatlik, lühisvool elektroonikata võib olla >10A ja räägitakse, et olevat kole kui jõmakas käib :unsure: .
Comment
-
ma tahaks teha seda mis siin lehel näidatud:
http://en.pdamobiz.com/en/forum/PDAforum_p...sp?TID=142&PN=1
mul 3630 mudel, millel liitium polümeer aku, et kas on suur tõenäosus et ma lasen kogu värgi vastu taevast kui võtan vana aku elektroonika, hangin uue liitium ioon aku millelt eemaldan elektroonika ja panen külge pihuarvuti originaalaku elektroonika?Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
* Toitelüüdid
* Kõlari kummilõdvik
* Elekter
* Kõrvad
* Naabri närvid
Comment
-
Aga miks mitte asendada Li-Poly akuga? Neid ju mobiilidel kasutatakse ja ei tohiks oluliselt kallimad olla, kui Li-Ion. Või on?
Kui jääd kindlaks Li-Ion peale, siis soovitaks küll esimese laadimise korral voltmeetri otsad peal hoida ja protsessi jälgida. Tunnike kannatust, aga siis ka selge, et mingit ülelaadimist ei toimu. Tühjendamisel sama teema. Jooda lihtsalt paar traati akuelemendi otstele, multimeeter külge ja vaata kuhu pinge on kukkunud, kui ipaq ennast välja lülib.
Comment
-
Lugesin sinu antud lingi läbi. Ajavad sealsed vennad oma juhtmeid suitsema...nähtavasti sellepärast, et aku kest viletsalt isoleeritud ja ipaq korpuse kinnipressimiselpuutub aku korpus vastu muud elektroonikat või ipaq metallkesta.
Li-Ion elemendil on metallkest tema "pluss"...kui see pole juba eelnevalt isoleeritud, peab seda arvestama!
Loodetavasti on see veneaegne voltmeeter täpne.
Comment
Comment