Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

IrDA moodul

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

IrDA moodul

Leidsin siit IrDA mooduli ehitus õpetuse. Kõik mooduli kohta on ilusti ära seletatud ja kokku paneks ma selle ilma vaevata. Küsimus on hoopis emaplaadi sisendi kohta.

Mis see VCC5 on,5V??? VCC jääb siis üle või?
    Andmed võtsin emaplaadi manualist.

Äkki on lihtsalt 5V toide? Ja teine on ntx. 12V. Teine variant: Vcc5 on 5V pinge mis ka stand-by puhul peale jääb. Siis saab masinat IR kaudu üles äratada. Võta tester kätte ja mõõda ää!
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Nimelt, kas antud IRDA moodul töötab ka ühendatuna com porti?
      To boldly go where no man has gone before.

Comment

Ei tööta! Com-pordis on peale selle teised pinged ja sideprotokoll kah.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Sai endale nüüd kah siis see IrDa valmis meisterdatud, aga va sinder ei taha tööle hakata. Oskab keegi ehk nõu anda? Hardware`i osa peaks toimima, sest iga mingi 3 sekundi tagant on näha ühe IrDa mooduli poolel vilkumas punast valgust ja Win95 tundis mu 7110 ära, aga telefuni proged ei leidnud mu telefuuni üles. Tegelikult oleks vaja tööle saada see asi Win XP.

Comment

xp's ei hakka see jubin kindlasti tööle. kui töötab, siis töötab 95/98 peal

Comment

Aga XP peaks ka IrDa`d toetama ju? Või mis selle põhjuseks on et XP`s ei tüüta?

Comment

Mis jutt see on, et Xp all ei tööta!?
                Imeilusti töötab, täna sain proovida esimest korda :P
                Testitud sai siis Siemens s25 -ga.
                Kui telefonil IrDA sisse lülitada ja sellele jubinale piisavalt lähedale panna, siis kostub kummaline heli ja ilmub "found new hardware" vms mull alla, paremale ekraaninurka. Hiljem lihtsalt heli ja teade sellest, et üks teine arvuti, siemens s25, on läheduses. Siis ilmub ka IrDA ikoon, mis Windows98-s vist kogu aeg ekraani nurgas oli.
                Telefonile saab saata logosid ja helinaid, muud ma pole proovinud kuna ise ühtegi IrDA linki toetavat telefoni ei oma. Com-pordina IrDA-d kasutada ei saa(?).

Selleks, et oma moodul tööle saada, tuleb esmalt biosest setingud paika panna, tähelepanu tuleb pöörata sellele, et IrDA pordiks muudetud com2 ja com1 ühte ja sama aadressi ei omaks, need tuleb manuaalselt paika panna. Vastasel juhul jääb mulje, et midagi oleks nagu puus omadega, XP puhul ma miskit konflikti kaa ei mäganud.

Nii, kui biosest asjad muudetud ja kiirus 19200 peale pandud, siis peaks asi toimima.
                See kui mooduli saatev "silm" vilgub on hea märk

Edu.
                To boldly go where no man has gone before.

Comment

Working...
                X