Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väike küsimus...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väike küsimus...

Tere, sooviks teada, et kas 12v valgusdioodi on ka olemas ja kui on, siis kus seda müüakse ???

ma parem küsix et mix just 12v. paned taki vahele ja sobivad ka 3.6v jt.
    lihtsalt tuleb välja arvutada takisti väärtus ja võimsus

Comment

Olen näinud küll juba sisseehitatud takiga v-dioodi, kuid miks kulutada aega selle otsimisele, kui saad kasutada suvalist v-dioodi ja arvutada sellel takisti väärtus. Oomi valemi järgi I=U/R.Pinge väärtuseks paned kasutatava pinge, Imax on harilikult 20mA s.o 0,02A seega R=U(12v)/I(0,02A)=600 oomi. Ligilähedaseim takkon 620 oomi. Juhusliku kõrgema toitepinge (nt. auto pardapinge on küll 12v, kui töötava mootori korral laetakse akut pingevahemikus 13.7 kuni 14,2) puhuks võiksid seda takki suurendada näiteks 820 oomiks, sest silmaga dioodi valgusvoo(heleduse) muutus on tühine.

Comment

seda takisti värki ma oskan, aga lihtsalt mõtlesin, et äkki saab lihtsamini. Ok küsin siis nii, et kas kellelgi on müüa (või teab kust osta) 12v väikseid pirne ja et W oleks võimalikult vähe. see peaks no ikka taskulambi pirni suurune olema või väiksem...

Comment

Tevalost ikka, kust mujalt . Või Oomipoest või Noorest Tehnikust..

Comment

...Vabandust.....täpsustan: Pirnid peaksid olema punasest klaasist või sinisest!!!

Comment

kusjuures selliseid väikseid pirne leiab väga suure tõenäosusega ka baltijaama turul olevatest saastaputkadest ja kunagi küsisin Tevalost siis soovitati käia läbi Selverid ja Prismad ja muud sellised kohad. KoduExtras on kaa. Sealt leiab suurema tõenäosusega
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tänan

Comment

.. ja ärge unustage RETi poodi Kunderis 8)
                  Head susserdamist !

Comment

http://www.opood.ee/index.php?a_k=81&t=k_k..._kn&k_m=k&i=810 Oomipoes on neid värvitud klaasidega palju.

Comment

Kui tahad värvilist valgust,siis mina soovitaksin siiski valgusdioode.Odavad pirnid ei kesta kaua.Esialgne hinnavõit võib kiiresti kahaneda olematuks.Eriti veel siis,kui neid pirne kasutada sellistes kohtades,kuhu on raske ligi pääseda neid vahetama.
                      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

On olemas ju vilkuvad ledid, millel takisti sees 12v jaoks.
                        "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

aitäh abi eest Muide selle tahaks panna arvuti korpusesse, jääb päris hea, olen proovind, aint et värvisin mingid mootoratta pirnid üle :P

Comment

Working...
                          X