Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
On v-diood 3mm või 5mm või kandiline, on konstruktsiooni iseärasus. Kuju tehakse vastavalt vajadusele. Pingelang v-dioodil muidugi tekib ja ka see on välja arvestatav (tavaliselt 1,6-3,2v). Oluline on tema maximaalne lubatud vool ja kõik arvestused tuleb teha lähtuvalt sellest, nii et eeltaki arvestad vastavalt kasutatavale pingele.
millex ned leidi head on ma tean et need on valgusdioodid kas nendega ka voolu alaldataxe ja kus neid üldse kasutataxe ja mis otstarbel ma alles roheline ju?
kui juba midagi teha siis juba teha korralikult mitte midagi kiirelt kokku klopsida ja pärast mitte tulemusega rahul olla !!!
Sa võid ju nendega pinget alaldada, aga vool mis sa sealt saad on vaid paarkümmend mA. sellega pole eriti teha midagi. Kasutatakse neid aga edukalt hõõgniidiga lampide asemel. Nad on kompaktsemad, ökonoomsamad, põrutus- ja töökindlamad.
Sa võid ju nendega pinget alaldada, aga vool mis sa sealt saad on vaid paarkümmend mA. sellega pole eriti teha midagi. Kasutatakse neid aga edukalt hõõgniidiga lampide asemel. Nad on kompaktsemad, ökonoomsamad, põrutus- ja töökindlamad.
Vähemalt saab helendava alaldi
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Esimene asi mis pähe tuleb, kui Tallinna ristmikele satun, on see et ühe valgusdioodidega foori võtaks küll kaenlasse... :P kodu poole. Tükiks ajaks dioodide mure murtud ;D
Kusjuures osades toiteplokkides on stabliseeriva etalonina kasutusel toiteled. Selle pealt saadakse suht stabiilne 1,5 voltsa, mida siis edasises süsteemi töös kasutatakse.
Led on oma olemuselt suht sarnane stabikale (stabilitronile), mõlemad hoiavad endal pinget konstantsena, lastes voolul muutuda.
Comment