Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

lampvõimule trafot vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

lampvõimule trafot vaja

yritan seda kitarriv6imu teha:
    http://www.ax84.com/p1.html

ostsin jupid 2 aastat tagasi 2ra ja pidin tellima usast sellise trafo (hammond 125E), mis peaks sobima sellele v6imule.
    ""CLASSIC" UNIVERSAL PUSH-PULL TUBE OUTPUT"
    http://www.hammondmfg.com/125a.htm

kallis on tellida ja raha ka polnd. nyyd on 2 aastat seisnud asi. nyyd tuli j2lle meelde see v6im. m6tlesin kysida et 2kki keegi targem oskab soovitada trafot, mis k6lbaks sellele v6imule ja mida eestist osta saaks. oleks samade n2itajatega ja lampv6imu jaoks. et heli kvaliteet ei kannataks.

siis on vaja veel yhte trafot (hammond 369ex)
    http://www.hammondmfg.com/300series.htm
    ""CLASSIC" ENCLOSED PLATE & FILAMENT POWER TRANSFORMER"
    Part nr.: 369EX
    Total power (VA): 45
    Secondary voltage: 190-0-190
    Secondary DC current (ma): 65
    Bias tap (VAC): 50
    Filament (VAC): 6.3V CT @ 2.5A

Toitetrahvo - sõbral oli aasta alguses huvi sama võimu ehitamise vastu ja siis sai ka neid Hammondeid Saksast (www.tube-town.de) taga aetud. Mäletan et Benor pakkus sobivat toitetrahvot mingi 250 sedeli eest ja lubasid paari päevaga valmis teha. www.hot.ee/benorsound/
    Aga 125E asemele...Monacoril on hulk erinevaid audiotrahvosid ja müüb teda www.ewsound.ee/

Comment

suured t2nud!

yks kysimus tekkis veel. kas kuskil myyakse sellise projekti jaoks sobivat metallkarpi? (v6i tuleb see ise kokku v22nata)
      miskit sellist n2iteks http://www.angela.com/catalog/chassis/ham.5.gif

Comment

Vääna ise, paras nokitsemine saab olema aga see-eest saad vajalike mõõtmetega karbi. Mis lampe kasutasid ja kust said neid?

Comment

njah.. aga milline see plekk t2pselt olema peab. ja kust seda leida v6ib.

lambid on Sovtek. EL84/6BQ5 ja 7025/12AX7WA.
          elfast tellisin.

Comment

Pleki ülesanne on võimendit varjestada. Samas võiks ta olla piisavalt jäik, et trafode raskuse all lössi mitte vajuda. Ma arvan, et >1 mm plekk kärab küll. Vaata ehitustarvete poodi või kuhugi.

Aga kui ikkagi valmis karpi tahad, siis kiika kasvõi Oomipoodi. Ma justkui nägin seal mingit plekk-karpi (see võib väikseks jääda samas). Liiga väike karp on niru, sest trafod peavad üksteisest võimalikult kaugele asetatud olema (tavaliselt mööda karbi diagonaali vastasnurkadesse).

Comment

Plekk annab ka välimuse. Seega võiks olla hästi töödeldav. Kui sa just eraldi korpust teha ei kavatse.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

äkki saku metallis tehakse väike töö ???
                KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

varjestamise seisukohalt pole vahet, milline metall/metallisulam on?

yht isetehtud v6imu n2gin, see oli mingi alumiiniumisarnase pleki peale ehitatud.

Comment

Peaasi, et elektrit juhiks (maa läheb karpi) Alumiinium on selles suhtes kasutajasõbralikum. Kuna värk ei tule Sul ilmselt trükiplaadile, siis ole ettevaatlik, et niimoodi midagi lühises ei oleks :-/ Vähe sellest, et Sa juppide alla (vist?) varanduse magama panid, elu maksab ka midagi

Btw, on Sul lampide soklid olemas? Et äkki oskad öelda, kust ostsid? ELFA? Ma kogun siin ka jõudumööda materjali ühe AX84 projekti jaoks (Hi-Octane).

Comment

soklid on mul olemas vene ajast. aga neid saab ju vanade telekate/raadiote seest... kui kuskil saad ligi m6nele. Ma ei m2leta, kas tollal kui juppe kokku ajasin, oli elfas myygil neid igatahes uusi ma ei ostnud.

toitetrafo vist oleks kasulik paigutada omaette varjestusega ruumikesse, et v6rgumyra 2ra hoida? on veel midagi, millega peaks arvestama karbi tegemisel?

Comment

kas see link on tuttav? http://diyaudio.com/forums/forumdisplay.php?forumid=5
                        paoistab LAMBImehi rohkem olevat
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Kest - mina vaataks Kunderi tänava (Tallinnas siis, heh) elektroonikapoodi(desse). Seal on alatasa suht sümboolse raha eest vanu aparaate. Äkki joppab ja leiad mingi kasti kust sisu välja rookida. Janiga täitsa nõus, pigem olgu kast veidi suurem. Eks siuke projekt üks suurem eksperimenteerimine ole ja siis on ikka hea kui natuke mänguruumi on. Alumiiniumil pidi mingi hea omadus olema mispärast  seda varjestusena kasutatakse (täpselt ei mäleta ja fantaseerida ei tahaks). Kui siiski ise teed - ma ei tea mis tehnoloogilised võimalused sul on, aga kui kavatsed soklite augud "drelli ja viiliga" teha, siis tasuks kindlasti silmas pidada et vähegi paksem terasplekk on paras pain in the ass. Õhuke plekk kipub aga jällegi vastikult läbi painduma... No ja kui siin juba linkide pildumiseks läks (P1 ühendused puust-ette-ja-punaseks):
                          http://members.shaw.ca/house-of-jim/Html/s...schematics.html
                          Jõudu ja hoia meid arenguga kursis, eks!  

Comment

.

Comment

Working...
                            X