Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

3310 LCD LPT-sse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

3310 LCD LPT-sse

Meisterdasin siis skeemi selle skeemi järgi, softiks kasutasin LCD Hype 0.36 versiooni, lcd driverid sikutasin kah sealt lehelt ja I/O port driverid sai samalt lehelt, kuid asi ei hakka tööle!
    Olen proovinud ka teisi versioone LCD Hypes't, skeemi 10X üle vaadanud, kuid tolku ei midagi.
    Milles võib probleem olla? MIda peaks vaatama/kontrollima veel?

Mina proovisin sama asja, töötas. Kuidagi kummaliselt aga töötas. Ilmselt tegid reseti peale softi installi? Äkki on viga LPT-pordi seadetes?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Aug 27 2005, 14:14
      Mina proovisin sama asja, töötas. Kuidagi kummaliselt aga töötas. Ilmselt tegid reseti peale softi installi? Äkki on viga LPT-pordi seadetes?
      restardid, mis ta nõudis tegfin ära!
      Mida ja kust ma peaks LPT seadetes vaatama?

Iseenesest kontrollisin ka testriga otsad üle, kõigile otstele jookseb mingi pinge peale, ühesõnaga mingi signaal ikka jõuab LCD-ni kas seega pildi kuvama paneb ainult see proge, või peaks ta ise ühendamisel juba mingit pilti näitama näiteks üleni musta vms?

Comment

Hmm... nüüd siis peale kõikvõimalike seadete näppimist sain võibolla siis väikese sammu edasi, LCD Hype's panin pordiks 3BC, siis läks LCD taust toonilt veidike tumedamaks, ja klõpsides 10 neid kordi GO ja Stop nuppu siis 2-hel korral isegi viskas vilksamisi 1 sekundiks soovitud pildi ette! Mis edasi või mis võib olla selle põhjuseks, et seade korralikult ei tööta?

Comment

port vaata järgi arvuti seadetest, st control panel -> system -> device manager. Mul endal on ka olnud mõne masinaga tõsised jamad, et LPT porti tööle saada. Mõnel juhul on ta by default enchanced port režiimis ja siis ei saa sinna niisama infot kirjutada.

Comment

Originally posted by digital@Aug 28 2005, 16:56
            port vaata järgi arvuti seadetest, st control panel -> system -> device manager. Mul endal on ka olnud mõne masinaga tõsised jamad, et LPT porti tööle saada. Mõnel juhul on ta by default enchanced port režiimis ja siis ei saa sinna niisama infot kirjutada.
            See on kindel et port tlöötab, kuna muudel juhtudel istub printer mul seal.
            Ja ta töötab mul default seadetet peal jah, kuid proovisin juba kah jah et määrasin käsitsi IRQ. Kuid ei aita ka see!
            Kas midagi sellist ie või olla, et toitev pinge jääb kuidagi lahjaks? et peaks andma kuskilt kisa toite? Sest antud progega (LCD Hype 0.36) seal klõpsides, läheb LCD pilt nagu vahel üleni mustaks, nagu töötaks, kuid ei näita infot vaid lükkab kõik punktiksed tööle kuid see kah nagu aegajalt, enamuskordadest mitte!

Muidu oskab keegi öelda, millised pinged peaks mingile otsale peale jooksma?
            Ja milleks on sellel Nokia 3310 Displayl kõrval veel ühenduspinnid, kus on vist kaks kondekat kah veel vahel, kui LCD arvutile taha ühendatud siis tuleb sinnagi pinged peale!

Comment

Kas sellest ei saa mingit inffi?
              Head susserdamist !

Comment

Originally posted by urmo@Aug 28 2005, 19:40
                Kas sellest ei saa mingit inffi?
                Jah olen seda kah uurinud, kuid mul teistsuguse skeemijärgi ühendatud (väidavad et töötab&#33 Mõtlesin küll seda skeemi kah proovida kuid ei leidnud kohta, kust saaks antud kive (LP2950 ja 74LCX245 ) Ise mõtlesin, kas neid kuskil emaplaatide peal ei leidu, neid mul siin hunnikus leidub, kuid ei ole jõudnud veel vaadata,
                Kuid avastasin veel sellise lehe ja sekeemi, proovin kuidas see käitub :P

Comment

Printeri draiverid käivad hoopis teist kohta mööda. Nimelt windows LPT porti niisama kasutamiseks välja ei jaga, ainult printeritele küll. Printeri draiver saab pordi kenasti läbi pordi (generic vms) draiveri paika käskida keerata. Kui pordi draiver õige on, siis pole probleemi. Samas aga programmid, mis LPT poole pöörduvad, peavad seda otse porti torkides tegema. Programmid siis pöörduvad lihtsalt teatud riistvara aadressite poole ja sealtkaudu lülitavad porti. Siin eeldatakse, et port on generic LPT, sest pordi "draiver" on realiseeritud programmis endas. Kui aga port on mingis muus imelikus režiimis või on näiteks USB'i otsas LPT port, siis pole mitte midagi võimalik teha. Mõnedel uuematel masinatel olen ma ise samade jamade otsa astunud kui LPT porte oli vaja kasutada oma kolaga suhtlemiseks. Päris palju tuli vaeva näha, et port korralikult tööle saada. Kusjuures mõned printeri draiverid näiteks pollivad aeg-ajalt porti (et kas ikka pole printerit tagasi pandud) ja sellega krutivad kõik jälle paigast ära ja ajavad porti mingit imelikku möla.
                  Standartse pordi juhtimiseks on registrid 0x378 (data in/out), 0x37A (control out), 0x379 (status in). Lisaks neile on 0x402, kust saab pordi režiimi ümber lülitada. Igasugustes teistes režiimides on veel paras hulk registreid pordi FIFO juhtimiseks jne. Tegelikult on asi suht keeruline, keda huvitab see loeb siit: http://www.fapo.com/files/ecp_reg.pdf

Comment

tänud digital!

kui ma nüüd õigesti aru sain, tuleks muuta seaded selliseks:

-----The port is equivalent to a generic parallel port interface and may be operated in that mode.
                    The port registers vary depending on the mode field in the ecr. The table below lists these
                    dependencies. Operation of the devices in modes other that those specified is undefined.
                    Note that all addresses shown in Table 8 are added to the base of 03bch, 0278h, 0378h.
                    Table 8. Register Definitions
                    Name Address Size Mode Function
                    data 0x000 R/W byte 000-001 Data Register
                    ecpAFifo 0x000 W-R/W byte 011 ECP FIFO (Address)
                    dsr 0x001 R byte All Status Register
                    dcr 0x002 R/W byte All Control Register
                    cFifo 0x400 W-R/W PWord 010 Parallel Port Data FIFO
                    ecpDFifo 0x400 R/W PWord 011 ECP FIFO (Data)
                    tFifo 0x400 R/W PWord 110 Test FIFO
                    cnfgA 0x400 R-R/W byte 111 Configuration Register A
                    cnfgB 0x401 R-R/W byte 111 Configuration Register B
                    ecr 0x402 R/W byte All Extended Control Reg.
                    data
                    0x000 modes 000,001 (Parallel Port Data Register)
                    This is the standard parallel port data register. Writing to this register in mode 000 will drive
                    data to the parallel port data lines. In all other modes the drivers may be tri-stated by setting the
                    direction bit in the dcr. Reads to this register return the value on the data lines.-----

Kuid kus ma aneid muudan, kas registris?
                    Kui registris, siis on seal PARALLEL PORTS ja selle sees võtmed: (Default) väärtus puudub ja teine \Device\Parallel0 väärtuseks \DosDevices\LPT1

Kui ma pean need andmed sinna loisama, mis eelpool tekstis, siis mis võtmed nad olema peaks jne?

Comment

nüüd on sul kõik segamini.
                      register - tükike riistvara, kuhu saab andmeid kirjutada/lugeda. Näiteks standard mode's on tavaliselt LPT1 puhul 0x378, kuhu kirjutatud bittidega lülitatakse pordi jalgade pingeid
                      registry - windowsi see andmebaas, kus kõik konf on.

Windowsi registrit ära torgi, sellega saad ainult masina ära rikkuda. Eriti just ei tohi torkida kõike väljapool HKLM/software haru.
                      Ikka tuleb programmi enda seadetega mängida. Ja kui sellega ei saa asja tööle, siis kas a) riistvaras on mingi viga b) programm on loll ja ei oska korralikult sinu masina pordiga töötada.
                      Variandi b saad välistada asja teisel masinal proovides.

Comment

Kas keegi siin foorumis on sellise vidina endale valmis meisterdanud? Kui on siis ta võiks jagada enda töötava skeemi, softi ja driverid, ning "puust ja punaselt mis moodi asja tööle sai" :unsure:
                        Oleks tänulik

Comment

Olen sellise asja valmistanud http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.ph...8219&highlight= , tootas ilusti.
                          Kolakoguja

Comment

Ehitasin valmis, töötas ka. Skeemid ja soft samad,mis lcdhype reklaamib.
                            Oli tõesti kuidagi imelik ja puine, ei teagi täpselt, mille peale kirjad ette võttis. Siis huvi kadus...
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vs: 3310 LCD LPT-sse

Upitan vana teemat.
                              Mul on sama mure nagu factoril alguses. Proovisin kõiki neid nõuandeid aga siiski jäi arusaamatuks kuidas felch selle tööle sai...
                              Kas kellegi on nõuandeid?

Comment

Working...
                              X