Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

    Kas keegi oskab mingit skeemi soovitada välgukaitsme ehitamiseks ethernet-i kaablile?

    #2
    suht lihtne variant on puhverswitsh vahele panna. paremal juhul jätkad kõrval pordiga, hullemal juhul ostad pärast matsu uue.

    võib midagi aretada ka sellest teemast telefoniliini kaitse
    ise arvasin, et kui liin ei ole 100m pikk, siis võiks liinile lisatavad takistid olla oluliselt suuremad. adsl otsaga tegin nii, kas tolku on ei tea.

    Comment


      #3
      esiteks olgu öeldud, et ethernet EI ole mõeldud välistingimusteks.

      Mõned küll aga ehitavad etherneti peal päris suuri võrke. Isegi viljandis pidavat olema üks, venemaal ja arengumaades on muidugi seda üksjagu. Kunagi oli ühes netiajakirja nag.ru numbris päris põhjalik kogu etherneti piksekaitsetest, sealt leiad skeemid ka.

      Comment


        #4
        To digital:
        millega defineerid sisetingimuses, kui kaabel on vastav ja spetsiaalses plasttorus ning maa all kaablikanalis, siis pole ju eriliselt vahet, samuti põhjustab ka maja seina läheduses löönud pikne induktsiooniga maja seinas siseruumides induktsioonivoolu kaablites, ise just imetlesin äsja sellel nädalavahetusel ühte sellist koduvõrku, kus olid maha põlenud lauaarvutite võrgukaardid ja läptopi emaplaat, kaabel oli ilusaste sisetingimustes seinas aga pealtnägijate sõnul lõi välk teisele poole seina maasse paari meetri kaugusele majast,
        Samuti võib välk lüüa ka elektrikaablisse või telefonikaablisse ning sealt võib ülepinge ja kaablite läheduse tõttu ülepinge sattuda läheduses asuvate pistikutesse ning kaablitesse.

        Comment


          #5
          Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

          aga kui on üle õhu(näiteks elumajast hoovil asuvasse kuuri) kaabel veetud, siis miks on oht, et välk just kaablisse lööb? Sest minuteada välgu suundumisel maa poole tekib talle vahetult ennem maapinnale jõudmist maapinna poolt uus säde sirgjooneliselt vastu ja nad kohtuvad paarikümne meetri kõrgusel maapinnast. Miks see CAT5e kaabel neile ette peaks jääma?

          Comment


            #6
            Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

            Välk ei löögi kaablisse, sel juhul oleks kaabel känkraks sulanud ja pistikutest lööks tuld välja. Oluline on välgu indutseeritud pinge. Nagu trafo - primaarmähis on välk ja sekundaar sinu kaabel. Kuna "primaari" pinge on kole kõrge, tekib kaablisse samuti piisavalt kõrge särts, mis lööb isegi arvuti kesta sees nt. modemi kaardilt üle 2cm õhuvahe korpusesse (nähtud).
            Ennevanasti ki side käis üle modemite, oli see raudpolt et peale välku tuli hulka inimesi (vahest suitsevat) muret kurtma. Aitas vaid kaablite välja tõmbamine välgu ajaks.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

              Pole alati välku vaja: ka lähedalolevad elektrikaablid võivad siirdeprotsesside ajal piisavalt kõrge pinge indutseerida. Ohtu vähendab kindlasti varjestatud kaabli kasutamine.

              Comment


                #8
                Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

                telefoniliini jaoks võin pakkuda sellise kobaka http://www.o-disain.com/myyk/seadmed/piksekaitse.jpg
                .eu domeenid 90.-EEK/1aasta

                Comment


                  #9
                  Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

                  enamasti tekivad äikesekajhustused siis kui mitu võrku omavahel kokku saavad. eriti kehvad lood on kui LAN võrgus on mitmest erinevast elektrivõrgust toituvad kliendid, siis ei aita muu kui optiline patch või wifi. POE aitab ka mõnel juhul.

                  Comment


                    #10
                    Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

                    ok, jälle natuke targem Aga kui näiteks elumajast kõrvalolevasse kuuri kaabel vedada(näiteks WIFI pole tiheda asustuse tõttu võimalik), siis kas oleks tark kasutada STP Cat5e kaablit, see raudtrossi ümber keerutada ning see tross ühest otsast maasse kaevata?

                    Comment


                      #11
                      Vs: välgukaitsme ehitamine ethernet-i kaablile

                      Raivo juhtis õieti tähelepanu elektrivõrgule, mina unustasin. See on üllatavalt tõsine probleem. Kuuriga on see lugu, et kui ta saab oma elektri majast korraliku (tugeva nulliga) kaabli kaudu ja kuuris ei ole võimsaid elektritabijaid: eriti tsüklilise koormusega, siis peaks OK olema. Kui mingigi tross on seotud elektrikaabliga (ka sidekaabel), siis tuleb see nullida/maandada: soovitavalt elektrikilbi juures.

                      Comment

                      Working...
                      X