Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektroonika raamatud

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Originally posted by KaruTEC@Sep 6 2005, 11:10
    ...nautima hoopis uusi võimalusi mis viimastel aastatel avanenud: praktiliselt piiramatu komponendivalik....
    Seda kummalisem, et neid komponente ei kasutata või kasutatakse poolikult. BTW videocapture kaardi chip kasvõi millele korraliku draiveri kirjutasid ikkagi häkkerid. Firma oma oli ...hmm...tiba bugine.
    Läänest on tulnud palju head aga ka suhtumine et toodame pealegi saasta, sigaodav ju! Võta Quantumi või IBMi kõvakettad, Taiwani sangad (nüüd on ka kuulsa nimega firmade tooted samast kohast ja -kvaliteediga) jne. Jääb tõepoolest mulje (võin eksida muidugi) et tootjad on inimesed, kes isegi Ohmi seadusest midagi ei tea, sest pildiraamat, mida nad (ehk&#33 lugesid, pidas seda ülemäära keerukaks. Sama on nt. moblade antennidega, pisike kursus laineteoorias kuluks projekteerijatele marjaks ära....

    Aga tõesti, meil on siin ikkagi tehnikafoorum mitte ühe teise portaali peldikusein. Äkki jätaks siinkohal ära arutelud a la: kas Linux on parem kui Microsoft või kes N-liidu ajal elasid vaid vesipead ja alles kapitalismuse viljastavates tingimustes toimus õitseng jne...
    Või teeks selleks eraldi alamfoorumi : Hall of Shame!

    Teema algatajale Abo raamat mul on, võin vajadusel laenata. Ära ei anna sest minu arvates on seal siiani kasuliku infot. Kui huvitab, kirjuta PS.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #32
      Originally posted by KaruTEC@Sep 6 2005, 11:10
      Ja sinu viimasest postitusest lugesin ma välja solvangu oma vanemate kohta.

      Seega on kaks võimalust:

      1) Vtl palub avalikult ilusti vabandust
      2) Vtl palub kunagi hiljem vabandust
      ok, sa tahtsid vabandust. sa saad oma vabanduse, aga alles pärast seda, kui sa ise oled avalikult siinsamas vabandanud kõikide vana põlvkonna inseneride ees, kellede elu, tööd ja eesmärke sa oled põhjendamatult lahmides halvustanud, nimetades seda pastakast välja imemiseks, kopeerimiseks, rahaahnuseks, surmahirmuks, sugutungiks ja tont teab milleks veel.
      GSM: 5039624

      Comment


        #33
        Vtl, vaata postituste järjekorda. Kes siin ennem tatti pritsima hakkas ?

        Täpsustame: tibla ei ole venelane, tibla võib olla ka kasahh või udmurt või kama kaks kes. Tibla on see loom kes ronib jalgupidi prilllaua peale, astub selle katki ja s****b loputuskasti täis. Tiblade jaoks oli NL paradiis.
        Kunagi hariti maad karuäkkega aga see ei tähenda et meil peaks olema mingi hirmus "respect" vanade mägieestlaste vastu. Elasid, töötasid, surid nagu ikka. Samamoodi pole kusagil näha NL inseneride austusväärseid saavutusi ja põhjapanevaid töid. Tegid oma tööd, kohvris oli ajalehte pakitud võileib, joonistasid päev otsa, lõuna ajal sõid võileiva ära ja õhtul läksid koju. Selle eest ei pea mul nende vastu mingit "respecti" olema. Austust väärivad ainult novaatorid - Tesla, Turing, Cray ja teised.
        See et NL ajal suurem osa inimesi ebatööga tegeles oli süsteemi viga, mis parata, shit happens. See kajastub hetkel ka madalates pensionites jms. Teha pole midagi.
        Ka praegu tegeleb enamus insenere pastakast värkide välja imemisega, korralikku engineeringut ei näe eriti kusagil. Alajaamad põlevad, majad pragunevad ja elektroonika ei tööta.

        1% on tegijad, kes tahab võib vastavalt südametunnistusele ennast nende hulka lugeda.

        Mis puutub arvuti riistvarasse siis neid insenere ajab jällegi tagant surmahirm sest konkurents on mega - väljatöötamisperiood on kuu aja pikkune. Siis pole ime et kõik nii jube bugine on, isegi mobla telefoniraamatu soft on bugine.
        Samas on ajakirjandusest teada et valdav osa tarbeelektroonika tootmisest käib hiinas.
        Elutsükkel on selline:
        1) engineering
        2) tootmine hiinas
        3) hiinlased vahetavad pooled jupid odavamate vastu
        4) ja jätavad mõned päris ära
        5) siis varastavad disaini ning hakkavad oma nime all müüma

        Comment


          #34
          kle KaruTEC, kui sul on 100 n-liidu raamatud, siis anna mulle need, kui nad mõttetud on ? võtan hea meelega ära

          Comment


            #35
            Ka praegu tegeleb enamus insenere pastakast värkide välja imemisega, korralikku engineeringut ei näe eriti kusagil. Alajaamad põlevad, majad pragunevad ja elektroonika ei tööta.

            1% on tegijad, kes tahab võib vastavalt südametunnistusele ennast nende hulka lugeda.
            Rängalt öeldud!

            Mina küll ei arva, et pastaka imemine takistaks mõne hea mõtte tulekut!
            Võib-olla õllepudeli imemine küll.

            Vaidlustes selgub tõde.
            Viisakas vaidluses selgub viisakas tõde.

            Comment


              #36
              Originally posted by KaruTEC@Sep 6 2005, 12:40
              Tegid oma tööd, kohvris oli ajalehte pakitud võileib, joonistasid päev otsa, lõuna ajal sõid võileiva ära ja õhtul läksid koju..
              Läänes käib praegu ka samamoodi. Osakonnajuhataja näsib koos alluvatega lõuna ajal naise poolt hommikul valmispakutud võileibu. Firma söökla on olemas, lihtsalt inimesed loevad ka seal sente ja eurosid.

              Tavainglase jaoks on eesti üks keemistemperatuuriga punkt.
              If you think education is expensive, try ignorance.

              Comment


                #37
                Jõudu Külamehed!!!!!

                Lugesin siin seda värki ja ei jõua ära imestada!! Poliitikat ja seksuaalset orientatsiooni pole ju mõtet siin käsitleda, samuti seda kes milliseid raamatuid loeb ja käsiraamatuid kasutab. Olen siin foorumis roheline aga elukogemust sutsu on, elektroonika alast pusimisekogemust juba aastakest 35. Kas peaksin nüüd nurka häbenema minema või hoopiski seepi ja nööri otsima hakkama sest, vaadake minu teadmistest üle poole pärit teisest ajast ja vene(nõuka) aegseid raadiodetaile kasutan väga sageli. Üld teooria ei muutu ju koos lipu värviga ja veel tolle aegne tehnika ei piirdunud sellega mis poeriiulil näha, oli ja on imelisi asju kellele nad mõeldud olid see juba teine jutt.
                Las igaüks ise otsustab mida kus kasutada, abiküsijale ei ole vaja suu peale lüüa ja hakata teda mõnitama, Kui aidata ei oska või ei taha võib ju vait olla.
                Ma ei ole ei rohelise, punase ega lilla maailmavaatega, see foorum on huvitav koht sest elektroonika alaste kogemuste vahetamise kohti just palju pole, oleme siin TEHNIKAINIMESED ja ainult.
                Eesti ajupotentsi peab hoidma, pole kellegile kasulik kui käib kraaklemine.
                OLGE TUGEVAD JA ARENEGEM KOOS!!

                Lugupidamisega

                Comment


                  #38
                  teemast välja küll, aga siiski: eestlane ei saa üksi elada, tal peab keegisuur ja paha seljas istuma, siis on keda sõimata ja kelle kiuste püsima jääda. 700 aastat orjust ja 50 aastat liitu meid ei hävitand, aga järgneva kümnendi jooksul saame äkki sellega ise hakkama.

                  oli siis halba ja head, on ka praegu. kes mida endaga kaasa võttis on iga ühe enda südametunnistuse asi.
                  tehnikainimesed võiksid siiski jääda tehnilise arengu jälgijaks/kaasarääkijaks ja jätta valitsemisküsimused ning riigikorrad teiste foorumite pärusmaaks

                  loodan, et edaspidised vaidlused on tasakaalukamad
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                  Comment


                    #39
                    Jah, nii ta on!TPTs oli pidevalt tarvis vene aegseid raamatud.Ning inimesele on rohkem vaja põhitõdesid kui detailide registrit.Kui skeemis asendada vene päritolu komponendid lääne omade vastu(analoogide loomulikult) peab skeem ka tööle jääma!Ning mina ei saa aru, miks peaksin kasutama lääne takisteid: kas neil on siis takistus erinev?Või tööpõhimõte?Ning lamptehnika on endiselt kasutusel(võimsad saatjad, võimendid, helipuldid, jne).Isiklikult soovitan lampvõimendite ehitajale Tsõkin`i raamatut "Usiliteli elektritcheskih signalov"(ning just 2. trükk).Sees kõik mis vaja korraliku lampvõimendi kokkupanekuks.Praegusel ajal osatakse ainult kasutada universaaltrafosid, mille andmed piirduvad seeria numbriga :blink: Isiklikult kasutan ainult ise keritud trafosi(millistes lääne raamatutes seda tegema õpetatakse?).Ning Radio jt. väljaannetes ilmunud skeemid on minuteada just edasi arendamise eesmärgil ülesse seatud(detailidest sõltumatta).
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                    Comment


                      #40
                      Siiski minule tundub, et "Radio" in ikkagi kudagi arengus seisma jäänud..Otsisin vanad paarikümneaastased ajakirjad välja ja väga sarnased on praegustega..

                      Comment


                        #41
                        Hommik:

                        Raamatutest niipalju:" Takistid"-mis selle hinnaks pakutakse?

                        Siis sõimlemine-kedagi rohkem sõimama ei hakka, kuid omalgi oleks küsimus Karu TEC-le-oled ütelnud, et sul olla kuhjade viisi vene osse, lavatäied vene ferriite nüüd ka 100 vene raamatut, kuid kui küsid siis mis tuleb vastuseks? Viimase meievahelise vaidluse põhimõttest, mis räägib ehk ka Sinu kasuks, sain aru, kuid loodan SIIRALT, et sa seda tootmise juttu võtad sellisena, nagu sa seda väitsid, et Sa ise teed tõesti kõik "kliendi" soove arvestades ja kvaliteetselt, mitte nagu "kõik" teised tänapäeval?! Ma ei pea ka ennast mingiks kõvaks tegijaks-esiteks kui siin tõesti kellegil on 35 aastane kogemus jne siis mul veel kulub veerandsajand sinna jõudmiseks, kuid selle aja peale võibolla Eesti riiki kui sellist ei eksisteerigi enam, vaatamata sellele, on juhus kus ühes firmas töötab suur hulk inimesi ja ehk ainult 1% teab neist milline komponent on takisti? Veel hullem lugu on mikroprotsessoritega-ja ometi-kolvi ehk oskavad hoida käes enamus ja saavad hakkama ka "pulkade" kinni-lahtijootmisega, teenides oma tööga "nõukavihkajatele" ülemustele ja muudele vesipeadele hiigelkasumeid. Ei tea miks aga jälle pean mainima takistit-ehk seepärast, et Ohmi seadus on kõige selle alustala:Cheopps-il täitsa õigus, kas siis tõesti on vene takisti ja lääne takisti vaatamata ühesugustele nominaalidele tõesti kaks erinevat asja? Nagu olen seda takistivärki juba korduvalt jahunud-minu praktikas on lääne tänapäevased takistid tunduvalt suuremate tolerantsidega(nominaalväärtuse) suhtes kui omaaegsed vene takistid, veel enam, hiljuti pakuti mulle lääne 0,05 % takistit mingist kataloogist hinnaga paarkümmend krooni tükk no naeruväärne ju samas vene omi saan sama raha eest pea 2000 tk ja pole õnnestunud ühtegi veel 10 aasta jooksul lühisesse lasta. Sel teemal oleks veel palju kirjutada...
                        -superradical-

                        Comment


                          #42
                          Äki on keegi moderaator nii hea ja koristab ära siit selle soga, mis mõtttute vaidluste käigus siia jäetakse. Lugesin teemat esimest korda ja lootsin näha soovitusi vene raamatutele aga leidsin eest täiesti mõttetu loba mida endast lugupidavad inimesed siia on jätnud ning samas teises teemas njuube nüpeldavad sisutute postituste osas.
                          Ma pole ei esimene ega viimane, kes teemasid täiesti asjata sedasi läbi ketrab.

                          Sh võib ka sellesamuse minu postituse ära kustutada kui asjalikud postitused siin teemas on alles jäetud.

                          Comment


                            #43
                            Huvitav on see et ma sain radiotehnikalt mõnda aega tagasi palve ferriite vaadata ja nüüd kui olen väljamaalt tagasi ja oma laboris, saan juba uuesti sõimata. Kannatada võiks veidi, ma ütlesin ju et mul on suures hunnikus ja sorteerimine võtab aega.

                            Comment


                              #44
                              Vabandust sellisel juhul-kas ma siis sõimasin seekord jälle? Ma ju ütlesin, et ma saan ka Sinu teooriast aru ja ei väida, et see vale on! Ja nagu viimasest suurest vaidlusest selgus-ma ei pea Sind lolliks, ehk on Idapoolse tehnoloogiaga tõesti need töölehakkamise probleemid suuremad, kui tänapäeva lääne tehnikal, kuid lääne skeeme ja sellist stuffi on ka keerulisem hankida.Jah raamatuid osta-paraku ka suht keeruline, ma näiteks ootan juba 2,5 kuud krediitkaarti, ilma selleta ei saa ju enamjaolt midagi, kui pole muidugi hull "sebija"-mis muidugi kaugele ei vii, ehk halvimal juhul kuhugi aiataha-võssa!
                              -superradical-

                              Comment


                                #45
                                http://dmitriks.narod.ru/books/books.html Palju vene raadiotehnikaalast kirjandust. Mõnest võib ehk kasugi olla...

                                Comment

                                Working...
                                X