Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem läpakaga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Probleem läpakaga

    Selline probleem ,et on läpakas compaq armada m700 millel ei taha üldse akut laadida ega sealt voolu võtta ......testriga käisin üle ja kas võib olla et asi lühises ......kui panna tester 1 suvalisse kruvi vastu ja akupesas olevate klemmide vastu....näitab see ühendus ja kahtlasel moel kõigist klemmidest ....6 klemmi on millest 3 on ilma takistuseta ühenud ja teistel on takistus ....... ja veidram on see ,et 18 volti saab kui ühendada samamoodi voltmeeter....ei oska midagi öelda ....asi selles et kui laadida tunnustab et laeb (akul tester näitab et laeb ja läpakas näitab ka et laeb ) aga voolu ei loe kui juhe ära võtta tagant. kõik soovitused on tertulnud ...endal on ideed otsas.

    #2
    Aga arvuti töötab ?

    Probleem seisneb arvatavasti selles. et on tegemist "targa" akuga. Ehk akuga seonduvat juhib mikrokontroller ja kui ta avastab, et aku eluiga otsas, siis kõik ja vaikus. Üldjuhul viitab see ka sellele, et aku elemendid võivad läbi olla aga ei pruugi.
    Teadjamad täpsemalt. Tegelikult huvitaks ennastki, mida saaks selle aku prosega ette võtta. Elementide vahetus ei pidavat aitama. Ka häkkida olevat vaja.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      See ongi prozega aku...ja neid mul 2 ...originaal ei tööta jah seda ütleb isegi läpakas et tuleb pöörduda müüja poole ....aga teine on tutikas .....seda sai kasutatud seni kuni tühjaks sai ja sellest ajast see enam ei lae.........lugesin ja tegin nagu 1-es foorumis soovitati et on cõomalik nullida neid prozezis võttes asi voolualt ära ....ja igast muid asju .....ja tundub et see aint töötab teistel ,sest seni ple minul midagi toimind. Natukene laeb ja saab testriga akust isegi 5-6v kätte aga sellest ei piisa et läpakas tääle hakkab.........olen ka kuulnud et viga võib olla läpakas olevas kiibis mis on vahetatav, kuigi kui testriga käiia onnavad need kõik mingi voolu .......täiesti müstiline probleem ...........tunnustab aku ja laeb (aku mõõduk näitab ka et laeb) Kui laadida umb 1h siis on pool täis aga voolu ei võta akult <_<

      Comment


        #4
        OK leidsin siis probleemile lahenduse..........läpakas on lühises ......nüüd aint tuleb see üles leida.....imelik on aga see et on lühises ja töötab normaalselt

        Comment


          #5
          On tõesti imelik&#33; Kuskohas täpselt lühis oli? Toited ikka maas mõõtmise ajal?
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Seda ma veel otsin kusjuures......tundub et 2 võimalust 1 on kohe kus toide lähe sisse .....ja 2. on seal ku on toiteplokk. toited olid maas ikka mõõtmise ajal.....pakun see lühis pühjustas läpaka enneaegset tööleminekut ,sest niipea kui toite sisse paned hakkas kohe tööle ......enne seda pole olnud .......ennem tuli vajutada nuppu ...seega võib tegelt 3. lühis olla ehk seal?...ei tea ...hetkel lammutan asja ja käin testriga kõik üle kuni leian selle vea üles.

            Comment


              #7
              Kui toide on lühises siis mille pealt masin käima läheb - akult? Bloki toitejuhe ja bloki sisemine aladusdiood lähevad tõesti vahest lühisesse. Ka arvuti pool võib olla mingi kaitsediood mis lühisesse läheb. Uuri&#33;
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

              Comment


                #8
                Mul siin on ka käsil suurematsorti loomkatsetused Armada m700 akude kallal. Enamvähem normaalse aku pealt ühel hetkel lihtsalt masin enam ei käinud mitte sekunditki, aku on laetud, indikaator akupeal näitab 100% kõik postid põlevad aga masin akupealt voolu ei võta. aku lammutasin laiali, elementide peal pinge olemas, väljundklemmide peale ei jõua.Ma ei hakka siin pikalt seletama kuidas erinevate kivide(üle kümne) datasheedid netist tõmbasin ettevaatlikult kompides vaikselt kontrollima kõiki hakkaisin, igatahes .... seda kõike poleks olnudki vaja teha, et masin akut tunnistam hakkaks aitas BIOSSI RESETIST &#33;&#33;&#33;&#33;&#33;???? (Fn all hoida ja käivitamise hetkel F11 toksida ). Niipalju siis sellest aga kuna akul juba kest maas oli uurisin asja veel lähemalt. Elemente on siis kesta all 8 tk. Aku ise 14,8 voldine, 1 element ~3,7 V. elemendid on kahekaupa rööbiti ja siis selliseid kaheseid komplekte on 4 tk üksteise otsa jadamisi laotud. Minujaoks veidi kummaline küll, Eesti talupoja mõistuse järgi natuke loll lahendus, kui üks kahest rööbiti olevast elemendist lekkima peaks imeb ju paarilise ka tühjaks aga ilmselt härrad compaq akumeistrid on imeakud valmis teinud mis kestavad igavesti ja surevad paaris (vähemalt teoreetiliselt)
                Järgmine liigutus- kogu elemendipaki klemmidele pirn peale ja lasin põleda kuni tundus et juba enamvähem tühjad on elemendid, Voltmeeter peale ja oligi näha et 3 paariskomplekti käiks veel heameelega edasi aga ühel paaril on vaevalt volt pinget peal. Selle nõrgema paari vahetasin välja (õnneks oli olemas ka teine surnud m700 aku)ja oligi 1 tunnikese töötav aku olemas.
                Teisest aku laibast järele jäänud 2 töötavat elemendipaari lõikasin lahti, jootsin 4 elementi jadamisi kokku (jälle läpaka jagu pinget olemas)pakkisin kesta sisse ära ja sain veel teise, poole kergema aku juurde mis esimese laadimisega kah mõni minut vähem kui tunni vastu pidas. Selge et kergema aku elementidest käib nüüd poole suurem vool läbi ja ega ma ei ootagi et selline lahendus aastaid vastu peaks aga asi seegi, ikkagi teine aku ka olemas. Kahest laibast 2 töötavat akut ja ainuke mida kulus on oma aeg, pole just paha saak.

                Comment

                Working...
                X