Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonika kontrollimiseks mikroskoop?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elektroonika kontrollimiseks mikroskoop?

    Oskab keegi soovitada mõnda firmat Eestis,kes müüks mikroskoope, millega saaks kontrollida elektroonikaseadmete jootekvaliteeti ja otsida trükkplaadi vigu ning oleks muidu ka elektroonika hoolduseks sobiv? Muudetava suurendusega soovitavalt umbes 8-40x.
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Firmasi kül ei tea, aga olen näinud elektroonika firmades (k.a. enda töökohas) "Mantis" nimelisi makroskoope. Nendega olen ise tööd teinud ja julgen öelda, et päris mõnus riistapuu on Suurendus on 4-8x

    Comment


      #3
      Ise ma olen mingi natuke vanema Nikon-i mikroskoobi taga istunud (sellel oli valgustuse jaoks eraldi kast kõrval)... see oli ka enam vähem aga kõik uuemad ühel näitusel nähtud mikroskoobid olid juba led valgustusega.
      20+ aastat elfafoorumis

      Comment


        #4
        On ka võimalus kusagilt vanemaid vene aegseid mikroskoope otsida. Tuli just meelde, et üks seisab mul lainejoote masina peal ning sellega saab ka aegajalt plaate kontrollida. Miinuseks on tal see, et valgustust ei ole ja peegliga peab mängima, kui tahta kusagilt mingit valgust kinni püüda. Kuid samas asja ajab ära.

        Comment


          #5
          Natuke tõsisemalt otsides avastasin,et Tevalos ka mõningad päris korralikud mikroskoobid saadaval. Hinnanumbrid muidugi päris korralikud. Eestis tunduvad mikroskoopide hinnad kuidagi omajagu kõrgemad olema kui lähiriikides. Hiljuti õnnestus ühte lähiriigi vastavat väikest messi külastada, sealsed hinnad tundusid küll mõistlikumad kui Eestis ja muidugi pakkujate valik oli ka suurem!

          to: martin504

          Sealt messilt sain idee,et vajadusel saab ilma lisavalgustuseta mikroskoobile väga lihtsalt ise päris hea valgustuse valmistada. Tuleb lihtsalt sobivad valge valgusega led-id leida ja need sobivalt mikroskoobi külge organiseerida nii,et led-id valgustaks mitme külje pealt vajalikku punkti (mikroskoobiga vaadeldavat objekti)! Kõige suurem kulu asja juures olekski led-id. Sobiva toiteallika leidmine ei tohiks ka keeruline olla!
          20+ aastat elfafoorumis

          Comment


            #6
            Kusjuures valgustuse kohapealt polegi alati kasulik ainult ringvalgustusega asja taga ajada. Oma kogemus näitas, et tegelikult on plaatidelt lihtsam vigu leida külgvalguse all. Seda siis peab sättima vastavalt sellele, mida seal all toimetada või millega.
            Ringvalgusega kadusid küll varjud ära, kuid kadus ka ruumiline effekt ja kõiki nüansse ei näinud nii hästi kui ühe (või kahe) valgusallika puhul.

            Edit: mantis on küll rohkem vanaemale heegeldamiseks abivahend. Ei taha solvata kedagi kes sellega on sunnitud tööd tegema - pigem tunnen kaasa.
            Aga isegi sain prillid tänu "kõõrdsilmse" mikroskoobi kasutamisele (selleks ei lähe palju vaja: 1,5 aastat tihedat kasutust).
            Head susserdamist !

            Comment

            Working...
            X