Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

katkematu toide

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    katkematu toide

    oleks tarvis lihtsat skeemi wrt54gle toite saamiseks, eeldusel et seade on 12v toitel ning 1A tarbimist mõtlesin et kas on võimalik kasutada 12v aktu(valvekeskuse oma), et saada voolukatkestuse puhul katkematu toide. kui mõõta ilma tarbimiseta originaaltoiteploki pinget siis see on mingi 16V.
    seega kas toimib lihtne lahendus panna toiteplok ja aku paraleeli ning 1 relee mis ühendaks trafotoitekatkemisel voolu ringi vastavalt ümber.
    kommenteerige palun kui mu primitiivne mõte väga vilets on

    #2
    hea oleks asi siis ikka välja ka lülitada, kui aku tühjaks saama hakkab. Pliiakud ei kannata tühjaks saamist ja niimoodi lased aku tuksi ja seade läheb ka vast lolliks. Seega mingi teine lülitus veel juurde, mis aku tühjenemisel kõigele vee peale tõmbab.... muidugi võib enne seda mingid programmid käivitada või mida iganes.
    Ümber lülitamine releega on ka võimalik, kuid siis pead arvestama piisavalt suured kondekad asjale ette, et ta nende pealt selle lülitaja reageerimise ja lülitamise aja üle elaks. Kindlasti tuleks võtta relee pinge kuskilt nii, et sealt kondekast tagasi joosta ei saaks; näiteks siis trafost eraldi dioodi(silla)ga või midagi sellist.
    Ja ära unusta lisamast ka akulaadijat, näiteks püsivoolurežiimis LM317 on väga lihtne ja lollikindel lahendus.

    Comment


      #3
      http://pilt.ee/i/p/1/38/13330381c9b3e9.jpg esialgu mõtlesin sellist skeemi kus 1no releemis avaks voolu ringi vürgutoite katkedes. kuid kui keegi saaks selgitada mis moodi ma selle laadimis skeemi lahendama peaks, siis andke nõu

      Comment


        #4
        kohe mitte ei näe seda pilti, sest pilt.ee ei luba välja linkida

        Comment


          #5
          Pilt.ee lubab minumeelest kül välja linkida, kui kasutaja ei ole end sisse loginud vaid teeb pildi aadressist avaliku kasutajana copy/paste.

          Comment


            #6
            just... sa lingid välja avalikule LEHELE, millel on pilt... Aga mitte PILDILE ise. Pildi enda puhul kontrollitakse, et HTTP referrer oleks pilt.ee, muidu saadetakse pikalt.

            Comment

            Working...
            X