Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MP3 player ja Arvutikõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MP3 player ja Arvutikõlarid

Selline lugu siis, et tahaks arvutikõlarid oma jalgrattale panna ja et siis mp3 playerist laseks muusikat, aga Mp3 player ainuüksi ei toida arvutikõlareid ära.
    Et siis küsimus selline, kust toidet saaks ?

Akutrelli aku.Ise endal oli ehitatud tda2003 rattale peale kunagi eelmine suvi..Oli keskuse kõlar kuhu pistsin TDA2003-me sisse ja joogipudeli korvis oli trelli aku.peksis suht hästi :P
    *High Voltage*

Comment

Aga kuidas ma arvutikõlari juhtme ümber pean tegema ?
      Ma mõtlen selle, mis muidu läheb seinakontakti kui arvutitaga on.

Comment

Räägi mis arvuti kõllid sul üldse on? Kas need odavad kuni 100 kroonised.

Comment

Pane mingi autoaku pakiraamile või mootorratta oma ja mingi lajakene auotvõim ja peaks töötama.

Comment

Räägi mis arvuti kõllid sul üldse on? Kas need odavad kuni 100 kroonised.

Jah, mingi sajakrooni ringis ole.

Comment

Originally posted by madzu@Oct 15 2005, 14:24
              Aga kuidas ma arvutikõlari juhtme ümber pean tegema ?
              Ma mõtlen selle, mis muidu läheb seinakontakti kui arvutitaga on.
              Kui seinakontakti juhe on taga, on asjal mingi võimendi juba sees ja siis on ehk parem uurida, kas saab seda võimendit akutoitele seada.

Comment

Seinatoite juhe on jah taga

Comment

Mina olen sellised kuni 100 kroonised arvuti kõlarite võimendid tavalise 9 voldise patareiga tööle saanud.

Comment

Originally posted by markx666@Oct 15 2005, 17:48
                    Mina olen sellised kuni 100 kroonised arvuti kõlarite võimendid tavalise 9 voldise patareiga tööle saanud.
                    Töötavad küll kuid vähe, arvestades nbde voolutarvet ja (vist krona) mahtuvust, pakun et mitte rohkem kui mõni tund. Isegi vähem kui basside fänn ollakse.
                    Muidu soovitan sellist lahendust. Paned umbes 10 AA akuelementi jadamisi . Või otsid mõne sobivama aku. Võibolla saad mõne odavmüügi mobiiliakudest teha vms.
                    Kuid miks mitte ka kondimootori auru kasutada ? . See eeldaks veidi keerulisemat juhtimist(stabimine jne).
                    Pealtnägija saates näidati Iraagi klipis jalgratta küles olevat autostereot :P

Ise olen kunagi nii teinud. Kasettmakk sangapidi lenksu vahele ja karjuma . Eriti kurb oli see kui pärast august sõitmist asi oleks äärepealt veelompi lennanud.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

vaja siis toitetrafo eemaldada ja toidet anda otse toitelüüdi peale. Aku valid juba ise sobiva, väga mugav oleks kasutada näiteks signalisatsioonides kasutatavat pliiakut. Laadija teed LM317 baasil, kuna seda tuleb kindlasti laadida püsivooluga (muidu lased asja lihtsalt laiali).

Comment

Teil siin päris elektrooniline kee, mittemidagi ei saanud aru
                        Lihtsas maakeeles paluks :P

Comment

Originally posted by madzu@Oct 15 2005, 23:47
                          Lihtsas maakeeles paluks :P
                          Sel juhul on kaks võimalust
                          a) õpid aru saama
                          b) lähed poodi ja ostad tavainimesele mõeldud asju

Comment

Kui sul on juhtme vahel väikene karp siis trafo on seal sees. Kui aga juhtme vahel pole midagi ja kõlarisse läheb ilma karbita juhe siis on trafo kõlari sees --> trafo näeb välja umbes taoline http://www.frimu.nl/lijntrafo.jpg . Tee kõlar lahti ja eemalda trafo korralikult , et pärast hiljem hea tagasi oleks panna. Edasi loe trafo pealt palju ta volte väja annab. Siis saad hiljem valida nt: patarei,aku. Traffose läheb 2 juhet (vehelduv vool) ja tuleb 2 juhet (alasil vool). Reeglina on vahelduva voolu juhtmed ühte värvi ja alalisvoolul sinine ( miinus ) ja punane ( pluss ). Eemalda kõik mis on ennem pluss ja miinus juhet.. Kui eemaldatud siis võid plussi ja miinulese anda peale 9-12v. Vaata et polaarsus oleks õige muidu võib lihtsalt võim maha põleda.
                            ( Kui valmis siis las vaatab keegi vanem üle )
                            ma loodan et mu jutt on arusaadav kui midagi on valesti siis parandage mind.
                            *High Voltage*

Comment

Hmm, sellist asja ml küll seal kõlatis ei leidunud. Mingi julla oli küll, aga kaugeltki mitte selle moodi nagu pildil oli näha.

Comment

Working...
                              X