Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Njuubid ja pooletoobised

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    ja veel mul on teile hea ettepanek -kas ei saax kuidagi teha nii, et siia foorumisse saaxid ainult vastava haridusega inimesed. et enne nagu üritax tuvastada hariduse. siis olex nagu võrdne võrdsega. noo äärmisel juhul võix teha veel nagu alamfoorumi-kus siis saax õpetada kuida kasutada audest, estooniat(mistahes),jne. noh muidu ka juu nagu jama. ei saa nagu kellestki üle olla.muidu veel. huvitav et mina kui foorumi kasutaja pean olema vääga ettevaatlik olema oma sõnastusega. mitu küsimärki ma panen jne. aga samas moderaatorid võivad nagu vabalt endale tunduvalt rohkem lubada.. teemast mööda ei tähenda nagu neile miskit. noo tegelikult see on nagu ikka elus-on võrdsed ja on võrdsemad. pole juu miskit uut siin ilmas

    Comment


      #17
      Alati võib ju vastamata jätta, kui mõni jutt vihaseks teeb!
      Kui on tegemist nn. "kuritahtliku" pooletoobisega, siis tähelepanu just ongi see, mida ta vajab. (Näiteks võib tuua hiljutise 20kW võimendi)
      Ja kui tegu lihtsalt rumala küsimusega..... Kes tõmbab selle piiri, kust algab pooletoobilisus. Kõik on ju suhteline. Kellegi jaoks võib kogu seltskond pooletoobilisena tunduda, alati on ju võimalus lahkuda.

      Et ei tekiks tühjast tüli, pasa pärast pahandusi.....

      Comment


        #18
        Originally posted by walwal@Nov 1 2005, 18:39
        ja veel mul on teile hea ettepanek -kas ei saax kuidagi teha nii, et siia foorumisse saaxid ainult vastava haridusega inimesed. et enne nagu üritax tuvastada hariduse. siis olex nagu võrdne võrdsega. noo äärmisel juhul võix teha veel nagu alamfoorumi-kus siis saax õpetada kuida kasutada audest, estooniat(mistahes),jne. noh muidu ka juu nagu jama. ei saa nagu kellestki üle olla.muidu veel. huvitav et mina kui foorumi kasutaja pean olema vääga ettevaatlik olema oma sõnastusega. mitu küsimärki ma panen jne. aga samas moderaatorid võivad nagu vabalt endale tunduvalt rohkem lubada.. teemast mööda ei tähenda nagu neile miskit. noo tegelikult see on nagu ikka elus-on võrdsed ja on võrdsemad. pole juu miskit uut siin ilmas
        aga kuidas Sa seda omale ette kujutad? Mina ei saaks enam üldse siin foorumis ollagi, alles õpin polukas, kas see siis nii hull ?

        Ps. Kõik ei ole kõlarifoorumi kodanikud.

        Comment


          #19
          Mul tekib küll tunne, et ma olen "njuub" kuid keegi pole perfektne. Kui tekib mingi kahtlus või küsimus on mul hea teada, et ma saan siit foorumist abi. Näiteks on see foorum viinud mind asjadele, mida ma muidu ei teeks- kasvõi on kooli tööõpetuses võimalik tänu foorumi abile teha teistest erinevaid asju (muide koolis on mu hüüdnimi diood).

          Selle vanuse värgi kohta ütleks ma nii: paljud ei pane oma vanust seepärast, et just nende vanuse pärast võidaks neid alavääristada.

          Ka minul tekkis üks idee. Võiks kõlarifoorumisse teha sticky teemal kasti mõõdud. Sinna võiks koondad enim kasutatud elementide kastide suurused ja küsimused mis elemendile kui suur kast teha. Mitte, et iga neljas teema on kui suure kasti ma sellele-sellele elmendile teen. Aga see on lihtsalt idee....

          Silver

          Comment


            #20
            Originally posted by Silver@Nov 1 2005, 20:07
            (muide koolis on mu hüüdnimi diood).

            totaly offtopic: no sul on siis hüüdnimega vedanud. Mind yldiselt hüütakse: *värdjas*, *mirjam*(sest mul on pikkad juuksed), jne


            selle levinumate kasti mõttude teema oleks küll hea.
            Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
            Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

            Comment


              #21
              Sedakorda ma olen teema algatajaga ühel arvamusel ja asi on üheselt ja otse väljaöeldud. Ma ei ütleks, et kirjutatud teema on üleoleva suhtumisega kirjutatud, või halvustava suhtumisega. Kui,siis väikse irooniaga ja põhjendatult. Rahvast siia on kogunenud palju ja minu arvates on foorumi tase allakäinud. Allakäigu põhjused on hästi ja otsekoheselt väljaöeldud. Tehniliseks foorumiks on seda juba raske nimetada. Selleks, ongi taolised foorumid kust midagi küsida ja õppida, muidugi ise küsimus on kuidas seda tehakse. Kohati tundub, et isegi küsida ei osata või ei viitsita mõttelaiskuse tõttu seda küsimust korralikult formuleerida. Imestama paneb veel asjaolu, et puudub oskus loogiliselt mõelda, oma probleemi korralikult süveneda ja natukenegi teha iseseisvat tööd. Lihtsam on kohe küsida, mõtlematta mida küsitakse ja kuidas? Lõpuks kukub küsimus väja stiilis: Ma tahan, aga ma ei tea mida ma tahan? Mis parata, tundub, et aeg on selline! Eriti ajab hinge täis keele ja kirjaoskus, keele ja kirja kasutus. Jääb mulje, et nii labase asjaga nagu eesti keele tunnid ja füüsika polegi aega nagu tunnis olla. Lihtsad asjad, saab nagu ilma kah läbi!
              Selleks see foorum onngi et küsida ja vastatakse ja asjast kasu oleks.Teha tuleks seda korralikus EESTI keeles ja arusaadavas vormis.

              Lisaks: Hea on see, et on palju ja meeldivaid kasutajaid. Pealegi palju noori, kellel on huvi Elektroonika ja raadiotehnika vastu.

              Comment


                #22
                aga kas sellist asja ei võiks olla et uuel kasutajal 5 esimest postitust on eelmodereerimisega?
                Bzzzt!!

                Comment


                  #23
                  to humax: ok. aga sel juhul , ongi kirjutataxe ühe n-iga. ja et ette lisataxe vist koma. vähemalt vanasti oli nii.

                  Comment


                    #24
                    Tänan!

                    Comment


                      #25
                      ära nüüd siis sellepärast solvu, inimene ikka vahest vääratab. sinu vastu pole mul mingeid pretensioone, ajad oma kindlat rida.

                      Comment


                        #26
                        Mõni aeg tagasi käisin Petsi avalikku loengut umbes samal teemal TTÜ's kuulamas. Kaks Petsi avaldatud linki on ses suhtes päris huvitav lugemismaterjal ja tasuks kõigil läbi lugeda:

                        http://www.joelonsoftware.com/articles/Bui...tieswithSo.html
                        http://www.shirky.com/writings/group_user.html

                        Iga lolli pärast ei tasu ennast vihastama hakata ka. Küll neid saab ka üksjagu siin blokeeritud ja päris paljud on õppust ka võtnud. Paratamatult käib selliste uute tulv kokku koolivaheaegadega. Üritame siis vähemalt neis niipalju huvi tekitada, et nad parem elektroonikaga tegeleksid kui tänavale laaberdama läheksid.

                        Kuid arhiivi mõttes on mul hoopis üks teine plaan: kuskile võiks hostida elektroonikaWiki. Kes veel ei tea, siis wiki on kollektiivloomingu süsteem. Igaüks võib siis ennast sinna regada ja seal oma täiendusi teha. Kui mingit jama tekib, siis on alati võimalik ajas tagasi kerida asju ja kasutajad blokeerida. Muidugi võib ka kaaluda suletud kasutajagruppide tegemist.
                        Idee siis selline, et võiks hakata kirjutama kollektiivloominguna elektroonikaalast materjali. Nii foorumist siis korjata kokku kõike targemat erinevate elektroonika baasteadmiste, komponentide, seadmete jne kohta kui ka võiks pidada lehti (audio)seadmete vigade kohta jne.
                        wiki soft on täitsa tasuta netis saadaval ja vaja oleks, et ainult keegi selle ära hostiks. Muidugi vaja MySQL'i ja PHP tuge, seega tasuta teenused ei kõlba.
                        Kes wikist midagi ei tea, see võiks vaadata wikipeediat - maailma suurimat wiki entsüklopeediat. Ka eesti keeles! http://et.wikipedia.org/wiki/Esileht

                        Comment


                          #27
                          Mitmed loetud märkused on vägagi huvitavad ja ... tõesed. Võtame kokku:

                          - vist paljud noored ei taha oma sünniaastat kirjutada kuna siis suhtutakse neisse vastavalt - nagu ei ole päris ilus...;
                          - foorumi eesmärk (minu madala mätta otcast vaadatuna) on just elektroonikahuvi tekitamine, koos kaasnevaga (ei laaberda tänaval ringi ja ei tõmba triipu);
                          - ilmselgelt lollidele/pahatahtlikele küsimustele võib mitte vastata, see nullib kurjami kavatsused;
                          - "kui suure taki pean panema et 4V pinget alandada" stiilis jm kodutöö tegemata jätnute küsimustele ei peaks vastama (otsimise oskus tuleb neile endale elus kasuks);
                          - keegi ei pea ennast 1/2-toobiseks ja nagu ei tohiks ka nii arvata inimeste kohta sest kõik on kunagi algajad olnud (vt. kasvõi naljakate juhtumiste teemat)
                          - kirjakeel on muutuv suurus. On tõesti kena lugeda puhast emakeelt aga mis parata, aeg muutub ja vaid surnud keel jääb alati samaks. Mõnel on lihtsalt oma stiil aga väga totrat pudru võiks jälle ignoreerida või selle üle nalja visata;
                          - kleepuvad teemad ja eriti elektroonika wiki on vääga hea mõte. (Digital, seleta mida ma peaksin installima, on selline server nagu parsek, sinna võib riputada küll).
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                          Comment


                            #28
                            kas seal php ja MySQL on? Siis tuleks MySQL'i teha uus andmebaas asja jaoks ja mingi kasutajakonto/parool ja sellele grantida kõik õigused vastavale baasile. See vajab andmebaasi root accessi ja seda teeb sulle admin ära ja annab sulle. Kui aga ise root passwordi MySQL'ile tead, siis võid kohe mediawiki käima lasta ja see oskab ise ka omale uue kasutaja teha ja kõik paika keerata.

                            Seejärel siis saab juba MediaWiki tõmmata, lahti pakkida ja mingilt aadressilt käima lasta. Help on ka täitsa kättesaadav, muide: http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Installation

                            Kui abi vaja, siis võin nõu või jõuga asja konfata. Ise ka mitme linuxi serveri admin aga sinna ei saa seda kahjuks panna.

                            Comment


                              #29
                              wiki on kaval mõte, kuid siis on vaja väga karmi modereerimist et sinna ei pääseks poolpidused skeemid. Millesarnaseid on kahjuks terve internet täis.

                              Comment


                                #30
                                skeeme on tõesti terve nett täis ja kas on mõtet neid üldse kuskile ise riputama hakata? Ma kujutan ikka ette rohkem teadmisi täitsa erinevatele tasemetele - alustades siis oomi seadusest ja lõpetades erinevate seadmete tööpõhimõtete lahkamisega jne. Vähemalt siis kindlasti mitte nende skeemide osas, mida mujalt kust iganes saada on. Kui keegi juba ise midagi uut välja mõtleb kokku ehitab, siis see skeem vast tasub ikka ülejuhul avaldamist.
                                Õnneks wiki reguleerib ennast ise erinevalt muudest kanalitest. Kui ikka skeem ei tööta, siis esimene, kes selle reha otsa astub, saab selle kohe ära korrigeerida.

                                Comment

                                Working...
                                X