Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Njuubid ja pooletoobised

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Nuujah. Eks me kõik ole kunagi njuubid olnud ja paljudes elektroonikaharudes oleks selline nimetus lausa tunnustus. Kõike lihtsalt ei jõua osata ja teada. Kujutan ette, et mõni raketiinsener (ka vene oma ) paneks meist absoluutsel enamusel suu kinni (kui mitte kõigil :huh: ). Või tahab keegi väita, et tema esimene mänguasi oli näiteks Pace jootejaam (ma mõtlen Jootejaama vähemalt kolme-nelja kolvi, jootepasta dosaatori, detailide eelsoojendi jne kellade-viledega), millega Motorola prosesid 16-kihilisele plaadile hakkas kleepima? Kes see ikka kõiki oma kunagisi lolle küsimusi ja õhkulastud juppe tahab mäletada/avalikult tunnistada. Pealegi oli siis veel Internet välja mõtlemata ja see on kõva vabandus. See oli ju nii ammu ja nii ei olnud õige! Aga nüüd ma olen suur ja tark ja võin kõiki saata.... Google'sse. Äkki paneks foorumisse hoopis roboti, mis "tärnideta" foorumiliikmete küsimusele genereeriks vastuse Go to... Google!? Muide, vahel on Googles otsimisel kõige raskem pähkel sobiva(te) otsingusõna(de) väljamõtlemine. Eriti siis, kui teema on otsija jaoks võõravõitu. Kehva sõnakombinatsiooni peale tuleb vahel 16 miljonit vastust ja katsu siis selle PANE MIND! (vabandust - OSTA MEILT! ikka) hulgast seda iva välja sõeluda. Olen paar korda mõnele teemale pihtasaamiseks pea aastajagu nürimeelse järjekindlusega netti kamminud, kuni kogemata mingit muud asja otsides otsitava otsa komistasin ja Ahaa! sain hüüda. Mõnes foorumis on vastus umbes selline, et kui piisavalt pappi välja köhid, siis ma võin ju privas mõne vihje anda (siin pole küll täheldanud - siin on lihtsalt vaikus - kes teab, hoiab noka kinni). Need on küll olnud tundlikud teemad (ei puuduta otseselt häkkimist ja piraatlust) ja tavaliselt on mõne aja möödudes kellegi karvane käsi lehekülje (või moded foorumi teema) maha võtnud. Saan muidugi aru, et igaüks väriseb kasvõi natukenegi oma leivakannika pärast, piilub võimalusel üle konkurendi õla ja uriseb ning näitab hambaid, kui konkurenti näeb piilumas.
    Sedapsi. Jutt hakkab pikaks venima. Ägedad õigekirja kritiseerijad võiksid vahepeal stopperi seisma panna ja oma postitused mitu korda üle lugeda, et eeskujuks olla. See, et lause ei koosne põhiliselt x-, y-, z-tähtedest ja (Y)-dest ning pole pool lehekülge pikk (ilma suurtähtede ja kirjavahemärkideta; kui ongi, siis suvalises kohas), ei tähenda veel, et endal arenguruumi pole. Ehk peaks keegi foorumi korrektoriks hakkama (ei tea, kas tänapäeval on üldse sellist ametit - vist on kõik ära "optimeeritud"). Kasutaja 'fre' oli vahepeal usin patustajaid noomima, aga on vist kah käega löönud - kaua sa ikka jaksad üksinda tuuleveskitega võidelda. Ja need klahvid on ka arvuti klaviatuuril nii neetult lähestikku, aga hirmsasti tahaks profi kombel parinal trükkida (ka teiste foorumlaste kirjavigade kallal õiendades)! Metsiku Lääne kõige nobedam(ad) sõrm(ed) vist eesmärgiks.
    Ei taha selle pika mantraga öelda, et ise pole ühegi mainitud asja vastu patustanud. See oli ammu, eksole...
    Parem küsigu siin lolle küsimusi, lasku juppe vastu taevast ja maja pimedaks ning mängigu skeemidega vene ruletti, kui kusagil kangialuses süstida või triipu tõmmata; autoga mõttetult ringi kihutada, kuni kivid/postid/puud hakkavad vales kohas teed ületama ja viimane ei jõua... Ja need teised trendikad aja surnukslöömise moodused.
    Nonii, kes viskab esimese kivi...

    Edit: kirjavead ja veel mõned teravavõitu avaldused.
    Harjutamine teeb harjutajaks.

    Comment


      #32
      k2ll2l icic 2nda wälj2ndamiz2ga pr0bl22m22 0n zaab aby ziit :$
      http://n0nst0p.on.masendav.org/eesti-peibe.php
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

      Comment


        #33
        Poolpidused? Nüüd hakkabki asi nagu paika kiskuma-seal ju skeeme igast maailma nurgast, ise ka leidsin paar aastat tagasi ühe TDA7294 skeemi kus kivi ilusa ragina saatel "teise" ilma läks, ei olnud ei Vene ega ka mingi satelliit-kui mälu ei peta siis mingi Prantsuse või Belgia lehekülg, kodus on mõni sellelt lehelt prinditud skeem, kui tulevikus kätte sattub siis ehk kusagile on seda aadressi riputada, et keegi selle reha otsa ei astuks. Siin neid postitusi lugedes on jah nats nutune asi, isegi vist on hea mitu aastat raisku lastud kuna alustada elektroonikaga saigi nii, et kusagilt "leitud" skeemi põhjal asi kokku möditud (ainus mida ei kahetse on see, et selle aja jooksul on ainult üks trükkplaat nihu läinud, kuna joonis sai tehtud kehva tehnoloogiaga), enamus ei hakanud tööle-siis leidsid koha sahtlis, hiljem kui teadmisi tekkis ja asi taas näppu jäi siis oli endal ka häbi... , kohati ka praegu. Viimati sai loetud digitaalelektroonika mingit...käsiraamatut "integralnõi mikroshemõ i sarubeznõi analogi (slaavi kiri)" 90 lõpust, sai sealt leitud päris palju uut infot, kuid paar päeva tagasi ühe inimesega sel teemal rääkides ei mäletanud kohati selliseid asjugi mis muidu tundus nii loogiline kuid jutt, et käsiraamatut "õppida" ei ole mõtet on täiesti õige, kuid vahel hilistel õhtutundidel on nii hea sealt midagi avastada ja siis veeta unetu öö, mõteldes, et mis siis oleks kui... siis aga jääb jälle teadmistest puudu ja otsid midagi veel, et edasi minna, mõni asi ei jõuagi oodatud lõpptulemuseni, siit tuligi meelde, et juba umbes pool aastat otsin lahendust sellisele küsimusele-on netis kellelegi silma hakanud ICL 8038 APC, kes teab millest jutt, kes ei-on üks generaatori kivi, sellist skeemi mille juures oleks ka selline sagedusmõõtur, mis sinna diapasoonilt sobiks-ei taha selle juurde mingit mitme(kümne) megast mõõturit, veel enam sellist mis mõõdab suuremaid sagedusi khz-des, leidsin ise mingi sellise mis töötab jällegi MC50398 baasil-mujal maailmas oli kohati isegi olemas-Tevalo ja A-kaabel aga ei leidnud sellist elukat, ka infot ta kohta suurt pole, skeem viitab sellele, et ta nagu midagi spetsiaalset ei ole kuid seadme skeemilt selgus, et tegu on just sagedusmõõtjale mõelduga, kuid ehk saaks selle siiski asendada tavaliste loogikaelementidega, ehk keegi targem, kes sellise asjaga rohkem kokku puutunud valgustaks? Oli mingi aeg selliseid skeeme Radio-s ja ka valmis seade täitsa olemas, kuigi vajalik sisendpinge oli vist mitu volti aga sagedust mõõtis hz täpsusega, indikaatoriosas kasutati IV-6 (slaavi) indikaatoreid, rohkem suurt ei mäleta. Eks selle skeemi leiaks ja saaks teda vast kasutadagi kuid soov oleks mahutada kogu seade-generaator+sagedusmõõtur+toiteplokk floppi korpusesse (natuke täiustatud).

        Nüüd läks asi pisut teemast välja kuid ehk siiski?
        :unsure:
        -superradical-

        Comment


          #34
          Paratamatult on foorumid sellised, et aeg-ajalt ütleb üks midagi sellist, mis teisele ärritavalt mõjub. Eks igaüks arendab endas vastavad reaktsioonid ise välja, aga ma olen kreeklasega ühel nõul selles, et ei ole õige suborbitaalsele trajektoorile minna, seda enam, et teadmised on jõud, jõud aga ei ole sugugi lörtsimiseks antud. Mõttekam on öelda teisele, millist käitumist temalt oodatakse ja anda sellega võimalus ennast parandada.

          Digitali mõte wikist on hea, aga tuleks täpsemalt läbi mõelda teostus, et seda oleks mugav kasutada. Mingi tarkvara ülesseadmine on ühekordne pingutus ja aega selleks leiab ikka, aga lõviosa aurust läheb ikkagi sinna sisu loomiseks ja kui see on tülikas, siis mõne aja pärast keegi enam lihtsalt ei viitsi, sisu ei teki ja siis enam kedagi ei huvita ka.
          If you think education is expensive, try ignorance.

          Comment


            #35
            Originally posted by digital@Nov 1 2005, 22:24

            Kuid arhiivi mõttes on mul hoopis üks teine plaan: kuskile võiks hostida elektroonikaWiki. Kes veel ei tea, siis wiki on kollektiivloomingu süsteem. Igaüks võib siis ennast sinna regada ja seal oma täiendusi teha. Kui mingit jama tekib, siis on alati võimalik ajas tagasi kerida asju ja kasutajad blokeerida. Muidugi võib ka kaaluda suletud kasutajagruppide tegemist.
            Idee siis selline, et võiks hakata kirjutama kollektiivloominguna elektroonikaalast materjali. Nii foorumist siis korjata kokku kõike targemat erinevate elektroonika baasteadmiste, komponentide, seadmete jne kohta kui ka võiks pidada lehti (audio)seadmete vigade kohta jne.
            wiki soft on täitsa tasuta netis saadaval ja vaja oleks, et ainult keegi selle ära hostiks. Muidugi vaja MySQL'i ja PHP tuge, seega tasuta teenused ei kõlba.
            Kes wikist midagi ei tea, see võiks vaadata wikipeediat - maailma suurimat wiki entsüklopeediat. Ka eesti keeles! http://et.wikipedia.org/wiki/Esileht
            Wiki süsteemi mõte on tegelikult väga hea. Hostimise seisukohast on siin Tevalo valmis kindlasti oma abistava käe ulatama. Samas on ilmselt süsteemi ülespanek ja hoidmine siin kõige lihtsam ülesanne. Hoopis suurem raskus langeb nende õlule, kes hakkavad sinna teksti lisama ja kes seda sisestatud teksti ülevaatama peaksid. Samas võib ju proovi teha.

            Usun, et olen suuteline selle süsteemi tänase-homsega ülesse panema. Mida nimeks panna? ElektroonikaWiki või hoopis TehnoWiki või miskit muud?

            Aadress näeks välja näiteks selline elektroonikawiki.tevalo.ee või elektroonikawiki.tevalo.com

            Comment


              #36
              Originally posted by digital@Nov 1 2005, 22:24

              Kuid arhiivi mõttes on mul hoopis üks teine plaan: kuskile võiks hostida elektroonikaWiki.

              Olemasolevas eestikeelses Wikipedias on ka palju elektroonikaalaseid artikleid kirjutamata. Ega neidki sinna juristid ja majandusteadlased ei kirjuta.

              Edit: Aga see ei tähenda, et erialast Wikit olla ei võiks.

              Comment


                #37
                Siin läks teema kasulike skeemide kogumisele ja kättesaadavaks tegemisele. Väga põhjalik lehekülg, mida tuleks enne foorumisse postitamist veidi lugeda on : http://www.discovercircuits.com/ Lingi schematics all on tähestikulises järjekorras kõikvõimalikud skeemid (inglise keele oskus on nõutav).

                Comment


                  #38
                  Originally posted by martinj@Nov 1 2005, 17:38
                  Tulevikus väänan hoiatusi kaela ka nendele , kes suhtuvad väga üleolevalt teistesse foorumikaaslastesse.
                  Mulle on küll nii mõningase netis elektroonika ja audio lahkamise (ee.audio) aasta jooksul jäänud mulje, et pole neid uustulnukaid poputada vaja midagi. Kuidas karastus teras?!
                  Tihti on uustulnukale just väga suur motivatsioon teada saada ja selgeks teha midagi, kui muu foorumi seltskond talle suht karmilt koha kätte näitab. Roppused ja isiku pihta suunatud üleolevad postitused tuleks muidugi läbi filtri lasta.

                  Comment


                    #39
                    Originally posted by tanker+Nov 2 2005, 09:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (tanker &#064; Nov 2 2005, 09:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Aadress näeks välja näiteks selline elektroonikawiki.tevalo.ee või elektroonikawiki.tevalo.com [/b]



                    wiki.tevalo.ee ?



                    EDIT> <!--QuoteBegin-moi
                    @Nov 2 2005, 12:34
                    Mulle on küll nii mõningase netis elektroonika ja audio lahkamise (ee.audio) aasta jooksul jäänud mulje, et pole neid uustulnukaid poputada vaja midagi. Kuidas karastus teras?&#33;
                    Tihti on uustulnukale just väga suur motivatsioon teada saada ja selgeks teha midagi, kui muu foorumi seltskond talle suht karmilt koha kätte näitab. Roppused ja isiku pihta suunatud üleolevad postitused tuleks muidugi läbi filtri lasta.
                    [/quote]

                    Ei ole selle poolt, et uustulnukad kohe l2bi s6imatakse&#33;
                    Tuleb keegi noor elektroonikahuviline kysima, et tegin valmis v6imendi sellelt aga ei hakka t66le. Sina selle peale> *Sa ****** **** sa ei oska k6ige elementaarsemat ********* asja ka igavene ***** 2pu&#33;* ? Niimodi m6tlesid?
                    Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                    Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                    Comment


                      #40
                      Põhimõtteliselt oleks hea kui foorumi kasutajaks registreerimisel oleks kohustuslik märkida nii sünni aeg kui kasutaja asukoht.Ning segase, mõttetu ning mitte foorumikohased postitused/teemad tuleks kinni panna...


                      ...siiski arvamus
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                      Comment


                        #41
                        Wikipedia on rohkem entsüklopeediline, näiteks vaevalt, et keegi on huvitatud, et seal oleks mingisuguse tevalo foorumi postitamise etikett vms...

                        Kui wikit kasutada, siis aitaks, kui saaks foorumis postitamisel kirjutada WikiSõna TransistorideKontroll, mis hakkab automaatselt viitama wikis vastavale teemale. Sellega oleks sisule viitamise mure lahendatud.
                        If you think education is expensive, try ignorance.

                        Comment


                          #42
                          viidata on õnneks niigi lihtne: wiki.tevalo.ee/wiki/teema

                          Comment


                            #43
                            Esiteks: Vabandan vana teema ülesskaevamise pärast.
                            Teiseks: Paistab, et oleme teemast kõrvale kaldunud.
                            Kolmandaks: Ootaks siis adaministraatorilt konkreetset vastust: Kas siis tehakse need 2 (või vähemalt pooletoobiste (elektroonikakaugete) ) alafoorum?


                            EDIT: sõna jäi puudu
                            Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                            Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                            Comment


                              #44
                              Monitor.net.ru (remontijad) sissesaamiseks tuleb lausa väikene eksam teha, et sees toimetada, esijalgu saab vaatleja staatuse ilma teemade algatamise õiguseta.

                              Comment


                                #45
                                Selline asi võiks ka olla, kuid pooletobiste alafoorumil seda olema ei peaks.
                                Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                                Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                                Comment

                                Working...
                                X