Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Nii. Oleme kõik valmis projekteerinud, disaininud, söövitanud, komponendid muretsenud ja valmis jootnud. Kuid kurvastuseks ei tööta asi nii, nagu peab. Pinge on LEDide juures alla 3V, kondesid on vahetatud ja potesid on krutitud. Ainult ühe pote abil sain ma LEDide eredust muuta. LEDid ise helendavad õrnalt, kuid ei vilgu. Adapterite suurused (output) on 13V ja 15V. Hakkasime äkki mõtlema, et äkki on disainimises viga.
Nagu näha, pole skeem peegelpildis (st rajad tulevad ühele poole ja komponendid teisele, seega muutub ka skeemil jalgade asetus peegelpildis). Seega jootsime mikroskeemi, poted, transid ja LEDid ühele poole (radade poole) ning ülejäänud komponendid (konded, takid jne) teisele. Kahjuks on mul ja mu kaaslasel mõistus otsas, proovimata on veel esialgne skeem, kuid kahtleme, kas seegi toimib. Võib-olla on viga LEDide ees olevatest takistidest (200 oomi)? Igastahes tuleb ruttu see meil valmis teha (tähtaeg kukkus juba eile), muidu tuleb tikkudest lennukeid nädalavahetusel kokku liimida
ei jaksa kõike läbi lugeda mis seal kirjas. käib läbi 4 skeemi. äkki annaks lingi sellele isendile, mis hetkel teil käsil.
Ma ei saa aru, mis sellel originaal skeemil viga oli? Ma tegin originaal skeemi järgi (metku lehelt otse) ja töötas perfecto. ei näe D2 mõtet (5V'd on vaja mitte 5.7't, mis LM'i maha põletab). Soovitan originaal skeemi järgi teha (samad jupid ju suht, podi pole vaja ronida). mõtetult keeruliseks ajatud...
Nyyd niikuinii kirjutakse mind maapõhja, aga mul pohui. kui kiire tee testitud skeemi järgi asi valmis. ega see 100 aastat jutti töötama pea. piisab sellest, kuuii õigel ajal õiget asja teeb ja hea hinne kätt etuleb. pärast võib skeemi täiustada kui huvi on.
korista see diood selle 7805 küljest ära ja vaata, mis juhtub. Peab ikka paras ohmoon olema, et seda sinna üldse soovitada (no offence abman).
LM324 töötab pingeni 30V või kahepolaarse toite puhul +/-15V !
Pinge tõstmise otstarbest 5,5V-ni aru ei saa aga kahju see ka ei tee.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Tehtud!
Sai kõik korralikult kokku joodetud, tahud matistatud ja liimitud ning kõik on perfektne... ainult et LEDid on liiga nõrgad, st päeval valges ei saa palju suurt aru. Aga see ongi kasutatud rohkem öösel vaatamiseks.
Comment