Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

voolu all oleb juhe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    voolu all oleb juhe

    Tere sooviks teada kui näiteks juhe on/võib olla voolu all ja teda tangidega lõigata, saab siis voolu või on tangidel mingi kaitse mis ei anna voolu. kuida saaks ennetada et voolu ei saaks

    ja teine küsimus kui toa lambi lülitad välja ja näiteks toa lambi võtad lahti siis kas ülemine juhe on ikkagi voolu all (sõltumata et tuli hetkel ei põle)




    :lol:

    #2
    Võta tangide manual ja loe läbi, seal on kirjas kas ja kui palju volte kannatab.
    Ennetamiseks pane sussid jalga ja kummimatt jalge alla ja lõikamise hetkel hüppa õhku.
    See kas juhe jääb voolu alla või mitte, on suht loterii. Õieti veetud juhtmete korral ei jää.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

    Comment


      #3
      Päris vinge vaatepilt oleks, kui elektrik tuleb külla kummimatt ja kalossid kaasas ning tööd tehes muudkui hüppab B-) .
      Parem võta indikaatoriga kruvikeeraja, kohe näed kas on vool või pole. Niisama on kole raske arvata, kuhu see "ülemine" juhe suundub.
      Korkide väljakeeramine teeks kah asja hulga lihtsamaks.

      Comment


        #4
        Kaabli läbilõikamine - kui on ikkagi võimalik, siis mitte pinge all. Kui pinge all siis 1 soon korraga. Enamus näpitsaid , millel on plast/kummist katted käepidemetel isoleerivad 230V pinge - pead ei anna(igaks juhuks võid tavalise riidest töökinda kätte tõmmata.)
        Laevalgustid - lüliti PEAKS lahutama faasi. Kuid kui harutoosis on valesti ühendatud siis lahutab nulli. Seega a. kontrolli ning b. ohutuse mõttes lükka korgid ka välja. Tuleb hoolitsev naine/vanaema ja küsib - mis sa siin nii pimedas teed, paneme tule ka ikka põlema h34r: ...
        -

        Comment


          #5
          kindlasti ära lõika tervet kaablit korraga läbi - muidu teed lühise ja siis jääd näpitsatest ilma. Endalgi korra selline lollus tehtud, kui kogemata vale saba seinast tõmbasin ja siis pinge all juhet lühemaks lõikasin. Tangidest ei jäänud enam lõikavat asja alles.

          Comment


            #6
            äitäh ,vastuste eest ,eks ma siis proovin uurida mis näpitsad mulle räägivad :huh:

            Comment


              #7
              aga ütleme kui on plaanis ühe pikendusjuhtme külge palju asju ühendada , kas see võib ka nussida et kui tegelikult ühe pistiku taha toppida neid liiga palju ,et overload nagu , mingid kaitsmed vms selliste asjade ärahoidmiseks? olen nagu vaatand et on kaitsemed ja ma ei tea mis termo kaitsmed juhtmetele aga aru ei saa mis

              Comment


                #8
                kui aurustaja enne kella 11.00 elumärke ei anna,siis tuleks vist korraldada kroonine ring pärja jaoks.öised elektritööd on hirmsad asjad.

                Comment


                  #9
                  Elekter ei nussi, elekter TAPAB!
                  Kui sa just aurustuda, või maja maha põletada ei taha, siis võiksid esimesi katsetusi teha patarei ja taskulambi pirniga.

                  Comment


                    #10
                    Selgelt väljendades - kardad, et suure koormuse all võib pikendusjuhe "kärssama" minna. Pikendusjuhtmel on peal märgitud lubatud amprid. Ligikaudse tarbijate voolu saad teada kui jagad nende võimsuse (W) 230-ga.
                    Tundud suht pohuist olema - elekter tapab - paremal juhul põletab ainult maja maha.
                    Lihtsaim meetod on osta üks pikendusjuhtmega sobiv automaatkaitse (näit16 A) ja suurem harutoos. Oletades, et kuskil ikka mingi kaitse lühise vastu on paigaldaksin ma selle harukarbi võimalikult pikendusjuhtme pesa lähedale. Pikendusjuhtme kaabel katki, otsad harukarpi, 1 soon tagasi kokku(korralikult klemmliistuga või jootega) teine soon läbi automaadi. Viisakas oleks pärast pistik niipidi seina panna, et faas läheks läbi kaitsme (kontrollid indikaatoriga, teed markeriga märgid peale). Maksumus ~70 krooni. (Võibolla on olemas ka mingi valmislahendus.)
                    Su suhtumise järgi ma soovitaks sinna harukarpi isegi 30mA rikkevoolukaitset.
                    -

                    Comment


                      #11
                      Korralikematel trummelpikendustel on ka sees mingisugune automaat.
                      Nagu eespool öeldi, liidad võimsused kokku (vattides siis) ja jagad 230-ga, saad voolu(amprites). 1kW=1000W võiks ka teada. Pikenduse pealt otsid siis tema lubatud voolu, tavaliselt 6/10/16A. Ühe pikenduse taha rohkem ei pane, kui seda lubab see vool. Kui administratiivsed meetmed ei aita, siis vaja panna sobiv kaitse vahele. Vajadusel tõmbad lihtsalt mitu paralleelset pikendust.
                      Seinal olevatest pistikupesadest peaks saama täpselt niipalju võtta, kui suur on kaitse ees, juhtmed ja muud asjad on pandud kaitsmest natuke suurema voolu jaoks. Muidugi kui keegi kohalik külamees on elektri pannud, siis ei või selles ka kindel olla.
                      Üks hoiatus veel: trumliga pikendused peavad olema suure vooluga koormamisel kogu pikkuses lahti keritud! Muidu sisemised keerud ei saa jahtuda ja asi küpseb ära.

                      Comment


                        #12
                        RIP @ aurustaja
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                        Comment


                          #13
                          ja hauaplaadile kirjutame:TA SIISKI LÕIKAS

                          Comment


                            #14
                            Ehitusfirmades põleb pikendusi maha ülepäeviti( termokaitse onju sees). Kunagi sai generaatorist toitmise tarvis üks 3faasiline pikenduse trummel lahti lõhutud, Ülekoormuskaitse oli markeri jämedune 4cm - ne junn. Ime kahh kui see kaitseb. Endal on pikendus ümber kaela üles sulanud. Paigaldasin katuseluuki ja relaka juhe läks lühisesse. See , et pikendus lühise korral põlema läheb oli teadlik risk( oli teine 40m pikk). Aga puidust pööningul oli hirm küll. Ärge seda 16A soovitust tõsiselt võtke. C16 väljaviskamiseks vajalik lühisvool oleks 160A. On kaks võimalust : kas pikendusjuhe paar meetrit või alajaam seina taga. See siis standartse pikendusjuhtme(0,7 ja 1 mm*mm)puhul.

                            Comment


                              #15
                              Pikendusjuhtmetest: Eestis kasutatakse ehitusel laialdaselt kummikaablit, saksamaal on see keelatud, kasutatakse kollast (pealt kerelt ribiline) spetskaablit, mis kannatab kõvasti rohkem hõõrumist, muljumist ja mida on kerge märgata. Kahjuks on sellist kaablit kerge märgata ka ostuarvetes mistõttu seda keegi osta ei raatsi (mitu korda kallim kummikaablist).
                              Samas, parem ikka kummikaabel kui valge installikaabel.

                              Comment

                              Working...
                              X