Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

24VDC vent tööle arvuti toitekast

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

24VDC vent tööle arvuti toitekast

Sai soodsa hinnaga hangitud järgmiste näitajatega Papst ventilaator:
    PAPST, TYP 4114N/12MR
    24V DC, 145mA, 3.5W

Kas on sellist ventilaatorit võimalik tööle rakendada täisvõimsusel ehk 24V pealt arvuti toitekast. Minu teada on seal olemas -12V pinge. Et siis -12 + 12 = 24V ?

Kes keelab ?
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

iseasi, kas su toiteka -12V puhul tagatavast voolust piisab. seal on ressurssi kuni 0,5A jagu ja emme tahab kah miskit saada
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

145mA tarbib vent 24V juures

12V juures siis 2x vähem

Comment

Originally posted by eERuheeRu@Nov 17 2005, 16:47

12V juures siis 2x vähem
          Kogupinge ei ole ju 12 volti.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj+Nov 17 2005, 18:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (martinj @ Nov 17 2005, 18:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-eERuheeRu@Nov 17 2005, 16:47

12V juures siis 2x vähem
            Kogupinge ei ole ju 12 volti. [/b][/quote]
            Aa sry, arvestasin GND ga, my bad

Comment

24V Toimib ilusti. Toitekas on -12V sinine juhe.

Kui juba ventidest juttu tuli, siis mul ühe vana compaq kasti sees on üks vent, mis tarbib 0.56A :blink:. Kuidagi palju võitu kas pole? Kusjuures 80mm kohta üsna väike õhu vool ka 12V vendil. Vaatasin lähemalt ja peal on kirjas smartfan ning labade kohal on väike jupp trükkplaati, millel istub miski takisti tingmärgiga detail. Ise arvan, et fototakisti äkki. Aga mis selle asja (tööpõhi)mõte võib olla? Btw, emaplaati jookseb kaks juhet, mitte kolm.

Comment

Pigem on see termotakisti. Seab pöördeid vastavalt kuumusele.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                X